Dodaj do ksiązki kucharskiej Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Surówka Coleslaw - składniki:

  • kapusta biała główka - 0.5 sztuki
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier puder - 2 łyżki
  • biały ocet winny - 1 łyżka
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • chrzan ostry - 1 łyżka
  • majonez - 4 łyżki
  • mleko - 4 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pieprz czarny - 1 szczypta

Surówka Coleslaw - Sposób przygotowania:

  1. Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.
  2. Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.
  3. Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.
  4. Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.
  5. Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.
Dodaj do książki kucharskiej

SURÓWKA COLESLAW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.

2

Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.

3

Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.

4

Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.

5

Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Śledzie, Sałatki z makaronem, Przepis z sos śmietanowo-pomidorowy, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Sos szpinakowy, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Zupa pieczarkowa, Zupa grochowa, Kurczak, Pstrąg, Rosół polski, Musaka, Przekąski, Bogracz węgierski, Naleśniki, przyprawa kebab, DOMOWE WRAPY, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i sosem sojowym, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Diabelski sos pomidorowy, Placki owsiane z warzywami, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z pieczenie schabu, Lasagne, Ryba, KARCZEK Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, zeberka z grilla, Włoskie gnocchi, Delikatny tatar z łososia, pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Przepis z sałata lodowa, buraczki zasmażane kuchnia polska, mielone mieso, Zapiekanka Gyros , Czatney z mango pachnący czosnkiem, Przepis z placki ziemniaczane z warzywami, Przepis z ryby losos, zupa pieczarkowa z ziemniakami, Pasta tuńczykowa z bagietką, Galaretka z jajkiem i warzywami, Indyjski ryż z soczewicą, Zupa z soczewicy, Wstążki z kurczakiem i papryką , Przepis z makaron smietan, Przepis z krewetki w piwie, sałatki z mięsem, Bigos domowy, makarony pomidorowym, Przepis z sosy do przekąsek, Leczo z cukinii, Sałatka z owocami morza - VIDEO, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pasta twarogowo-czosnkowa, Przepisy świąteczne, Nalesniki z mięsem mielonym, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Sałatka gyros z kurczaka, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Karp, Przepis z zielona cukinia, woda z cytryną, Placki po węgiersku, Cannelloni z dorszem