Dodaj do ksiązki kucharskiej Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • cebula biała - 1 sztuka
  • koperek - 1 pęczek
  • woda - 3 łyżki
  • olej - 3 łyżki

Surówka z kapusty pekińskiej - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyść z brudnych liści, opłucz i osusz. Następnie przetnij ją na pół wzdłuż i pokrój cienko.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe przetnij na pół.
  3. Ogórka przetnij na pół i wydrąż pestki, pokrój w paski. Koperek delikatnie posiekaj.
  4. W misce wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.
  5. Do kapusty dodaj wszystkie składniki i wymieszaj.
  6. Sałatkę polej sosem 15 min przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę oczyść z brudnych liści, opłucz i osusz. Następnie przetnij ją na pół wzdłuż i pokrój cienko.

2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe przetnij na pół.

3

Ogórka przetnij na pół i wydrąż pestki, pokrój w paski. Koperek delikatnie posiekaj.

4

W misce wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.

5

Do kapusty dodaj wszystkie składniki i wymieszaj.

6

Sałatkę polej sosem 15 min przed podaniem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: