Dodaj do ksiązki kucharskiej Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: Halina Danilczuk

Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • kapusta pekińska - 15 dekagramów
  • jabłko - 1 sztuka
  • pomidory - 1 sztuka
  • ogórek kiszony lub korniszon - 2 sztuki
  • średniej wielkości czerwona cebula - 1 sztuka
  • koperek posiekany - 1 łyżeczka
  • powidła z borówek - 2 łyżeczki
  • majonez - 2 łyżeczki
  • keczup czosnkowy - 2 łyżeczki

Surówka z kapusty pekińskiej - Sposób przygotowania:

  1. kapustę -kroimy cieniutko jabłko trzemy na dużych otworach tarką pomidory w kostkę i ogórek cebula w cienkie piórka
  2. koper,powidła,majonez i keczup mieszamy razem z przyprawą do sałatek knorr
  3. dodajemy do warzyw mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut smacznego.jeśli nie ma keczupu czosnkowego dodać 1 ząbek roztartego czosnku.
Dodaj do książki kucharskiej

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

kapustę -kroimy cieniutko jabłko trzemy na dużych otworach tarką pomidory w kostkę i ogórek cebula w cienkie piórka

2

koper,powidła,majonez i keczup mieszamy razem z przyprawą do sałatek knorr

3

dodajemy do warzyw mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut smacznego.jeśli nie ma keczupu czosnkowego dodać 1 ząbek roztartego czosnku.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: