Dodaj do ksiązki kucharskiej Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 2 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - składniki:

  • kapusta pekińska - 0.5 sztuki
  • paluszki krabowe - 250 gramów
  • biała rzodkiew - 0.5 sztuki
  • oliwa - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.
  2. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.
  3. Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.
Dodaj do książki kucharskiej

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PALUSZKAMI KRABOWYMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.

2

Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.

3

Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leniwe gwiazdeczki z owocami , Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Krokiety z łososia, Brokuły z sosem czosnkowym, sałatka po chińsku, Przepis z sos tzatziki knorr, Łosoś, Najlepszy truskawkowy deser z sorbetem Carte d'Or, zapiekanka owoce morza, szynka - plastry, Chrupiące pałki z orzechami Pekan, Przystawki, Karp, ryż curry, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, makaronu, migdałów, Przepis z kurczak n, Pasztet, Kurczak, Ogórki z miodem, Zalewajka, Polędwiczki wieprzowe, Polędwiczka z grzybami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z wędzony filet z łososia, Przepis z kurczak brokuły pieczarki, Naleśniki, krewetki w s, przystawki ze śledziem, Gołąbki, zapiekana kapusta, Śledzie, Polędwica pieczona, Przepis z zapiekanka na kolację, Greckie steki z karkówki na grilla, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Gyros z cebulą i oliwkami, Sos malinowy, Selery panierowane, Przystawki zapiekanka, ryby w zalewie, Lasagne, Soczewica z cebulą, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sos czosnkowy na wódce, Makaron, Zupa z soczewicy, Uśmiechnięte kotleciki , Babka Wielkanocna, Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa, mielone w cebuli, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Przepis z orzechami, Przepis z przystawki z cukinii, Ciasto na pizze, Gyros z kurczakiem, Kocia lasagne , Kaczka z ananasem, Polędwiczki wieprzowe, Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów, Przepis z sałatki do mięsa