Dodaj do ksiązki kucharskiej Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 2 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - składniki:

  • kapusta pekińska - 0.5 sztuki
  • paluszki krabowe - 250 gramów
  • biała rzodkiew - 0.5 sztuki
  • oliwa - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.
  2. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.
  3. Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.
Dodaj do książki kucharskiej

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PALUSZKAMI KRABOWYMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.

2

Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.

3

Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Włoska kawa cappuccino z wkładką, Przepis z kurczak duszony w warzywach, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zapiekane pieczarki z cebulą, jalapeno i masełkiem czosnkowym, Sos allioli, naleśniki z farszem -, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kurczak, makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Przepis z pesto z oliwek, Indyk, kuchnia polska salatki, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Wątróbka duszona w porach, Bigos - VIDEO, Złociste paluszki z kurczaka, Przepis z dorsz z grilla w folii, jabłka zawijane w ciasto, Barszcz czerwony mięsny , Mielone, Kurczęta w sosie cytrynowym, Przepis z kurczak nadziewany miesem mielonym, sosy z jogurtem naturalnym, Łosoś, Świąteczne naleśniki z nadzieniem grzybowym, Zapiekanka z truskawek, Satay po indyjsku, Przepis z gruba, Zupa z dyni, Gołąbki Mocy Świątecznej, Przepis z żółta fasolka szparagowa, Sałatki, zupa serowa z serków topionych -, Szybki deser jogurtowy, filety a kurczaka, Dipy, Przepis z sałatka napoli, Chłopski kociołek, Kalafior, Tradycyjne lody jogurtowe z leśnymi owocami, Kutia, Gulasz, Pasta z soczewicy i bazylii, Zupy, Bigos - VIDEO, Udka, Przepis z obiad z spagetti, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Placki po węgiersku, Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami, Przepis z zapiekanka z piersi kurczaka z pieczarkami, Sos czosnkowy na wódce, Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem, Sałatka Gyros, Przepis z majonez - do sosu, Przepisy świąteczne, Kluski z grysiku, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z desery i ciasta, Proste kotleciki z jajka, Sałatka z pomidorów i białej fasoli, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Przepis z zupa krem z brokulów