Dodaj do ksiązki kucharskiej Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 2 osób łatwe Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - składniki:

  • kapusta pekińska - 0.5 sztuki
  • paluszki krabowe - 250 gramów
  • biała rzodkiew - 0.5 sztuki
  • oliwa - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.
  2. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.
  3. Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.
Dodaj do książki kucharskiej

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PALUSZKAMI KRABOWYMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na 5 min by puściła soki.

2

Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty. Paluszki krabowe obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki.

3

Do miseczki wsypujemy sos sałatkowy, dodajemy sezam i sok cytrynowy, mieszamy wszystko. Dodajemy oliwę i utrzepujemy tak by powstała emulsja. Sosem polecamy sałatkę i mieszamy wszystko.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Udka złociste pieczone z dynią, Sos słodko-kwaśny, Zupa pomidorowa, Przepis z mięso w warzywach, piers z indyka, Przepis z krem z g, Przepis z pomidory w puszce, Przepis z dipy do miesa, Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie, Ciasto na pizze, Przepis z szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Sałatka pomidorowa z rzodkiewkami, Zupa tajska z kurczakiem, zupa na kości, Tagliatelle z tuńczykiem , Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z kotlet z ryby, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z przyprawa do kurczaka duszonego, Kapusta z grochem, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z gotowane mieso, Sos serowy delikatny, Spaghetti z tuńczykiem, sałatka ze schabem, Sałatka z tuńczykiem, Szybki obiad, Przepis z pieczone mieso z krolika, Przepis z jajko kurczak, Ryż, Zupa kalafiorowa, Krupnik, Polędwiczki wieprzowe, Zapiekane parówki , Przepis z rumsztyki, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, Pasta ze słonecznika, Przepis z poledwiczki wieprzowe medaliony, gotowany por, Banany smażone w papierze ryżowym, Sos czosnkowy , mieso na kebaba przepis, Zapiekanka po rzymsku, Szaszłyki z wątróbek, Zupa pieczarkowa, Słodka potrawka z kurczaka, Kurczak w zielonym curry ze szpinakiem, Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym, Zupa brokułowa, Sałatka porowa, Ratatui a’la Gousto, Gulasz z parówek z fasolą, Zupa pieczarkowa, Ryż smażony z warzywami, Sandacz korzenny, Babeczki z cukinii, Warzywa, Ciasta ti, Zapiekanka po rzymsku, Rosół z kury, Kasza, Schab