Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: yobada

Szaszłyki z indyka - składniki:

  • piersi z indyka (lub ewentualnie kurczaka) - 500 gramów
  • papryka - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • pieczarki - 500 gramów

Szaszłyki z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi z indyka kroimy w kostkę. Fix knorra mieszamy z chilli i olejem. Zanurzamy w nim piersi z indyka. Marynujemy przez przynajmniej godzinę.
  2. Warzywa myjemy, paprykę i cebulę kroimy w kostki o szerokości ok. 2 cm. Naprzemiennie nadziewamy wszystkie składniki na uprzednio wymoczone w ciepłej wodzie patyczki do szaszłyków. Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..
  3. Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Piersi z indyka kroimy w kostkę. Fix knorra mieszamy z chilli i olejem. Zanurzamy w nim piersi z indyka. Marynujemy przez przynajmniej godzinę.

2

Warzywa myjemy, paprykę i cebulę kroimy w kostki o szerokości ok. 2 cm. Naprzemiennie nadziewamy wszystkie składniki na uprzednio wymoczone w ciepłej wodzie patyczki do szaszłyków. Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

3

Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTY KURCZAK W CZOSNKU I ZIOŁACH KNORR

    Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Banany z szynką, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Faszerowana pierś z indyka , sosy do ryżu, Hawajskie farfalle, Sałatka z boczkiem , zupa serow, Sos beszamelowy , Pierogi, Przepis z drobiowa, Przepis z sałatki latwe, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa grzybowa, Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto, Kurczak "Cacciatore", Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, mizeria z ogorka ze smietana -, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z Przepisy karnawałowe, Przepis z szpinak mrożony na patelni, Ryba po grecku, Wędzona szynka z dzika (peklowana), Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Placki, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Kulki drobiowe z mozzarellą, Potrawy wielkanocne, Delikatny schab, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Paluchy z grzybami i kiszoną kapustą, Przepis z góralskie, Przepis z smażony makaron z krewetkami, Przepis z Obiad z fasoli, Przepis z śledzie w oleju, Przepis z udka kurczaka przepisy, szpinak z jajkiem, Żurek, Karkówka, Kocia lasagne , Leczo z cukinii, Przepis z mieso inaczej, Ryż, Marynata pierś z kurczaka, polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Dipy, Indyk, Milky way, kostka drobiowa, Przepis z kurczak w woreczku, Pierożki z kaszą gryczaną, Świąteczna rolada z boczku, zapiekanka z ziemniaka i, Żeberka, Spaghetti a la carbonara, Pieczeń, Pasta szpinakowa, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Naleśniki, Halibut z sosem śmietanowo-ziołowym, Przepis z zupe z pora