Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z jagnięciny

Szaszłyki z jagnięciny

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Szaszłyki z jagnięciny - składniki:

  • schab jagnięcy - 600 gramów
  • sól
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • mielona papryka - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cukinia - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 3 sztuki
  • papryczki pepperoni - 3 sztuki
  • pieprz

Szaszłyki z jagnięciny - Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.
  3. Cukinie i cebule pokrój w plastry.
  4. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  5. Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z JAGNIĘCINY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.

2

Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.

3

Cukinie i cebule pokrój w plastry.

4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

5

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

świeży tymianek, Cukinie z serem mozzarella, Przepis z Papryka z jajkiem, ziemniaki z maka ziemniaczana, Proste kotleciki z jajka, Puerco de la costa, Chłopski kociołek, Filet indyczy w pieczarkach, mieso mielone zapiekanka, Żurek, Dania z makaronem, Zapiekanka Gyros , Sałatki z kurczakiem, Gulasz po węgiersku, Ciasto na pizze, Przepis z piers z kurczaka z warzywami mrozonymi, sałatka z piersi, Przepis z na wieprzowine, Przepis z sos-do-makaronu, Placki z krewetkową niespodzianką, kurczak w maladze, Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski, zupa pomidorowa, Pierożki z brzoskwiniami, Świąteczne naleśniki z nadzieniem grzybowym, spagetti z kurczakiem, Zupa gulaszowa, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Przepis z salatki obiadowe, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Kluski lane, Sos beszamelowy , Biszkopt z kremem i galaretką , Olej z oliwy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Makaron, Baranina duszona w jarzynach, Przepis z przepisy na latwe ciasta, Zupa pomidorowa z serem, Barszcz, szaszłyki z kurczaka i ananasa, Tarta ziemniaczana z boczkiem, Kaczka pieczona z jabłkami, Leczo - VIDEO , Zupa grochowa, Lasagne, ciasta tarta, łosoś wędzony plastry, Szpinakowe kulki, Chłopski kociołek, Kosmiczne ślimaki, Bitki indycze w sosie pieczarkowym, Przepis z sosy do jajek na wielkanoc, Udka z cukinią, Zupa jarzynowa, Przepis z sos kurkowy w śmietanie, Kebab w kajzerce, Przepis z przepis z ziemniakami, Obiad, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kebab, Chińskie sajgonki, Koktajl bananowy