Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z jagnięciny

Szaszłyki z jagnięciny

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Szaszłyki z jagnięciny - składniki:

  • schab jagnięcy - 600 gramów
  • sól
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • mielona papryka - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cukinia - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 3 sztuki
  • papryczki pepperoni - 3 sztuki
  • pieprz

Szaszłyki z jagnięciny - Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.
  3. Cukinie i cebule pokrój w plastry.
  4. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  5. Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z JAGNIĘCINY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.

2

Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.

3

Cukinie i cebule pokrój w plastry.

4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

5

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: