Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z jagnięciny

Szaszłyki z jagnięciny

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Szaszłyki z jagnięciny - składniki:

  • schab jagnięcy - 600 gramów
  • sól
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • mielona papryka - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cukinia - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 3 sztuki
  • papryczki pepperoni - 3 sztuki
  • pieprz

Szaszłyki z jagnięciny - Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.
  3. Cukinie i cebule pokrój w plastry.
  4. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  5. Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z JAGNIĘCINY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso opłucz, oczyść i pokrój w kostkę.

2

Bakłażan pokrój w półplastry, posól i ostaw na 20 minut. Osusz z płynu papierowym ręcznikiem.

3

Cukinie i cebule pokrój w plastry.

4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso. Następnie wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

5

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, bakłażan, cukinię, cebule i pepperoni. Piecz około 16 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaronowe torciki z kurczakiem, Ciasto na pizze, Brukselka w sosie własnym, Przepis z MIĘSO MIELONE PIECZARKI, Sos słodko-kwaśny, Sałata z pieczonym pasztetem , Papryka, Schab w pięciu smakach, Gulasz, Przepis z Nudle knorr, Dip migdałowy, Owsianka z gruszką (5 przemian), Baba ziemniaczana z szynką, hummus, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z marchewka tarta, Ryba po grecku, sosy z kurczaka, Curry z kurczakiem i ananasem, Przepis z pierogi z serem, Pikantne sakiewki, roszponka salata, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z ryba z cukinia, Potrawy wigilijne, Słodka kasza jaglana, Zupa pieczarkowa, Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Przepis z pierś z kurczaka, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Duszony przysmak z kawałków pieczeni, Ciasto na pierogi, Sałatki z kurczakiem, Ciastka z m&m`sami, Zupa krem, kulebiak z mięsem, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie -, Przepis z pieczona ryba w marynacie, Przepis z piersi z, smażone kawalki piersi z kurczaka, Przepis z kuchnia niemiecka, Filety w sosie pomidorowym, Przekąski, Tortilla śniadaniowa, Zupa tajska z kurczakiem, Sałatki z makaronem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Pieczeone parówki ze śliwką, Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą, Przepis z sałatka z mozzarella, Przepis z zupa z pora, Kalafior, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z przyprawy do cielęciny, Sałatka grecka z fetą, Kalafior na gorąco w sosie ziołowym, Placuszki z cukinii, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Lody podawane na biszkoptach "Ślimak", boze n, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Zupa pomidorowa, Przepis z obiad ryby, Babka majonezowa