Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami - składniki:

  • pomidorki cherry kilka sztuk
  • posiekany czosnek ząbek - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 5 łyżek
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w jednakowej wielkości kawałki (ok. 2-3 cm).
  2. Kurczaka pokrój w grubą kostkę, wymieszaj z jogurtem, czosnkiem oraz sokiem z cytryny (dopraw do smaku) i odstaw na kilka minut.
  3. Sos Knorr wymieszaj z oliwą oraz wodą, następnie połącz z warzywami i dokładnie wymieszaj.
  4. Na drewniane patyki nabijaj na przemian mięso oraz kawałki warzyw.
  5. Szaszłyki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 25 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia naczynie odkryj. Gotowe szaszłyki podawaj na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa pokrój w jednakowej wielkości kawałki (ok. 2-3 cm).

2

Kurczaka pokrój w grubą kostkę, wymieszaj z jogurtem, czosnkiem oraz sokiem z cytryny (dopraw do smaku) i odstaw na kilka minut.

3

Sos Knorr wymieszaj z oliwą oraz wodą, następnie połącz z warzywami i dokładnie wymieszaj.

4

Na drewniane patyki nabijaj na przemian mięso oraz kawałki warzyw.

5

Szaszłyki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 25 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia naczynie odkryj. Gotowe szaszłyki podawaj na ciepło.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos z rydzów, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sos kurkowy, musztarda - do sosu, sałatka z porem I MAJONEZEM, Żeberka, makaron z pieczarkami i kurczakiem, Warzywa, Przepis z zupa z białej fasoli, Najlepsze lody dla dzieci "Bałwanek", Sałatka Gyros, Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową, Omlet z jabłkami , Sałatka Gyros, Zupa z dyni, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Proste sajgonki , Chowder z kukurydzą, Kebab, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z kuchnia wegetarianska, Ryż, Camembert w bulionowej panierce, Kasza pęczka z cebula i porem, Szybki obiad, kurczak ciasto francuskie, grzyb, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Chłodna sałatka, ziemniaków zapiekanka, Solanka, Żółto-zielone nadzienie do pomidorów, Zupa jarzynowa, Przepis z pajda chleba, Przepis z kurczak w warzywach, Polędwiczki wieprzowe, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, obiad z mięsa mielonego, Karp, Duszona kaczka z jabłkami, wołowina sos, Gulasz po węgiersku - VIDEO, ryba w ketchupie, Indyk, Przepis z zapiekanka z makaronem i brokułami i z serkiem topionym, Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym, ziemniaki gr, Potrawy wigilijne, Pyszny ser halloumi w panierce, Łosoś, Kanapka hawajska , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kuchnia tatarska, Czerwona sałatka pieczarkowo tuńczykowa, Przepis z ciasto nalesnikowe ze szpinakiem, Przepis z owoce morza, Przepis z pierś z kurczaka sosie pieczeniowym, Rurki z pieczarkami , Lody Carte d’Or z ciepłą czekoladą, Bigos domowy, Pierś alanta, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Wołowina po burgundzku, Panierowana ryba z sosem tatarskim