Dodaj do ksiązki kucharskiej Szczupak faszerowany

Szczupak faszerowany

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 7 osób średnie Autor: Bejciu24

Szczupak faszerowany - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • chilli - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • kasza manna - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Szczupak faszerowany - Sposób przygotowania:

  1. Ze szczupaka usuwamy łuskę i oczy. Skórę wokół głowy nacinamy i delikatnie ściągamy skórę, aż do ogona, odcinamy skórę przy ogonie, skórę dokładnie myjemy i suszymy. Z pozostałej części usuwamy wnętrzności, odcinamy głowę i filetujemy. Mięso odkładamy.
  2. W garnku układamy kręgosłup szczupaka, obrane marchewki i pietruszki, dodajemy ziele i liść laurowy, kostkę rosołową, zalewamy wodą i gotujemy, po 10 minutach dodajemy głowę szczupaka i gotujemy kolejne 10 minut.
  3. Gdy marchewka i pietruszka są miękkie wkładamy je do rozdrabniacza, dodajemy umyte mięso szczupaka i trochę natki pietruszki i dokładnie rozdrabniamy, gdy całość jest zmielona dodajemy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chilli i gałki muszkatołowej, dodajemy 2 łyżki kaszki manny i całość dokładnie mieszamy.
  4. Bierzemy skórę szczupaka i nakładamy do środka farsz, nie napełniamy zbyt mocno, gdyż skóra podczas gotowania może pęknąć, gdy cała masa jest w środku, rozkładamy folię spożywczą, układamy na środku naszego szczupaka i dokładnie go zawijamy folią, resztki ryby wyciągamy z wywaru.
  5. Wkładamy do wywaru naszego szczupaka, gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem, następnie wyłączamy i studzimy pod przykryciem.
  6. Gdy ryba wystygnie razem z folią wkładamy ją na całą noc do lodówki Następnego dnia wyciągamy rybę z folii, delikatnie kroimy w plastry, układamy na podłużnym półmisku i dekorujemy natką pietruszki, majonezem i keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej

SZCZUPAK FASZEROWANY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ze szczupaka usuwamy łuskę i oczy. Skórę wokół głowy nacinamy i delikatnie ściągamy skórę, aż do ogona, odcinamy skórę przy ogonie, skórę dokładnie myjemy i suszymy. Z pozostałej części usuwamy wnętrzności, odcinamy głowę i filetujemy. Mięso odkładamy.

2

W garnku układamy kręgosłup szczupaka, obrane marchewki i pietruszki, dodajemy ziele i liść laurowy, kostkę rosołową, zalewamy wodą i gotujemy, po 10 minutach dodajemy głowę szczupaka i gotujemy kolejne 10 minut.

3

Gdy marchewka i pietruszka są miękkie wkładamy je do rozdrabniacza, dodajemy umyte mięso szczupaka i trochę natki pietruszki i dokładnie rozdrabniamy, gdy całość jest zmielona dodajemy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chilli i gałki muszkatołowej, dodajemy 2 łyżki kaszki manny i całość dokładnie mieszamy.

4

Bierzemy skórę szczupaka i nakładamy do środka farsz, nie napełniamy zbyt mocno, gdyż skóra podczas gotowania może pęknąć, gdy cała masa jest w środku, rozkładamy folię spożywczą, układamy na środku naszego szczupaka i dokładnie go zawijamy folią, resztki ryby wyciągamy z wywaru.

5

Wkładamy do wywaru naszego szczupaka, gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem, następnie wyłączamy i studzimy pod przykryciem.

6

Gdy ryba wystygnie razem z folią wkładamy ją na całą noc do lodówki Następnego dnia wyciągamy rybę z folii, delikatnie kroimy w plastry, układamy na podłużnym półmisku i dekorujemy natką pietruszki, majonezem i keczupem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WARZYWNY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ugotowani - desery - -, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Pierś kurczaka w warzywach z makaronem, Placki, Zupa grzybowa z suszonych grzybów, Przepis z ry ba i ciasto francuskie, Przepis z desery z cz, bulka tarta, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Zapiekanka rodzinna, Przepis z tarta ze, Makaron, Potrawka z kurczaka z grzybami - VIDEO, Przepis z kotlet mielony z, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka z dynią w curry, Przepis z Porcja wieprzowa, Sałatka z porów, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kremowa zupa z dyni, Sos czosnkowy na wódce, Jarskie przekąski, Zupa z soczewicy, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie, Jarzynowa zupa z soczewicą, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, Przepis z sałatka tortellini, Przepis z przepisy wloskie, Kurczak z marchewką i czosnkiem, Pierogi z jagodami, Przepis z potrawy z woka, Kaczka, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Przepis z sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Kaszanka piwna, Zupa cebulowa, Zupa pieczarkowa, Wigilijna czarna kapusta ., ryba smażona w cieście, Barszcz biały, Pieczeń, Kofta, Kurczak z ananasem i curry, Kotlety, Wigilijna czarna kapusta ., Ziemniaki, Sałatkowy Miks, Sałata z rukoli i awokado, Gyros, Musaka, Gulasz po polsku - VIDEO, Karp w galarecie, ryz z piersią z kurczaka, Kopytka owcze, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, Pasztet, Przepis z ubite jajko, łosoś smażony z przyprawami, przepis na pite do kebaba, Baranina duszona z porami.