Dodaj do ksiązki kucharskiej Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szparagi w boczku - składniki:

  • rozmaryn - 4 sztuki
  • cienkie paski wędzonego boczku - 4 sztuki

Szparagi w boczku - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  2. Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  3. Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
  4. Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
  5. Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZPARAGI W BOCZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Szparagi w boczku
    1.Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  • 2
    Szparagi w boczku
    2.Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  • 3
    Szparagi w boczku
    3.Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
  • 4
    Szparagi w boczku
    4.Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
  • 5
    Szparagi w boczku
    5.Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY KNORR

    Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapka hawajska , Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sos beszamelowy , jajka gotowane, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, sałatka z brokułów i jajek, dieta niskokaloryczna przepisy, Krupnik, Ryż smażony z warzywami, Sałatki z makaronem, Przepis z kurczak w warzywach, Barszcz, Karkówka, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Baba ziemniaczana z mięsem, Faszerowana cukinia , fasola z ry, Kuchnia polska sos, Zupa cebulowa, Sos beszamelowy , Golonka, Sałatka gyros z kurczaka, Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami, Ciasto na pierogi, Przepis z sosy do zapiekania, Barszcz biały, Przepis z sałatka z lososiem wedzonym, Rolada ziemniaczana, Przepis z sałatki z selerem naciowym, Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem, Papryka faszerowana kurczakiem, Kurczak z winogronami, Enchiladas z chilli con carne, Przepis z Przyprawy Delikat KNORR, Gulasz wołowy, Przepis z zupa z marchwi, Spaghetti z tuńczykiem, Tłusty czwartek, Przepis z tuńczyk z makaronem, Szybki makaron z kurczakiem, fetą i oliwkami, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa z dyni, Przepis z zupa z kurkami, Elegancka przystawka szparagowa, Indyk po amerykańsku , Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach, Przepis z mięso wołowe mielone, Ciasto na pizze, Zapiekanki, Przepis z bezmięsny obiad, Ostre kotlety ziemniaczane, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Tacos wegetariańskie , Krokiety z pieczarkami mocno serowe, Zupy, Przepis z ryż z miesem, risotto z warzywami i kurczakiem, kuchni francuskiej, Mleczko waniliowe, pieczen wolowa z piekarnika -, sałatki z ryżem, Warzywa, Grillowany kurczak w curry