Dodaj do ksiązki kucharskiej Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szparagi w boczku - składniki:

  • cienkie paski wędzonego boczku - 4 sztuki
  • woda - 3 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Szparagi w boczku - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  2. Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  3. Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
  4. Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
  5. Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZPARAGI W BOCZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Szparagi w boczku
    1.Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  • 2
    Szparagi w boczku
    2.Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  • 3
    Szparagi w boczku
    3.Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
  • 4
    Szparagi w boczku
    4.Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
  • 5
    Szparagi w boczku
    5.Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY KNORR

    Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Surówka z młodej kapusty z pomidorami , fix knorr zapiekanki, Kanapki pita, Nugettsy inaczej, Lekka zupa pomidorowa, Aromatyczne krewetki, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Paluszki z kurczaka na ostro, Karkówka, Lasagne, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z ciasta francuskiego, zupa zalewajka, Kremowa zupa z dyni, Przepis z salatka z makaronem i łososiem, Przepis z ryby kuchnia, lekkie danie, Razowe penne z sosem dyniowo-pomidorowym i oscypkiem , Sałatka tajska, Zapiekanka Gyros , Kaczka z jabłkami i pomarańczami , Dipy, Placki ziemniaczane, pieczone mieso z krolika, Polędwiczki wieprzowe, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Kotlet de volaille - VIDEO, Gulasz z królika , Zupa cebulowa, Przepis z farsz do pasztecików z miesem, Przepis z potrawy z woka, Przepis z sałatka ze schabem, Zupa pieczarkowa z winem, Gołąbki, Chili con carne, Sałatka Gyros, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zapiekanki, drob piersi z kurczaka, Przepis z przepisy polska kuchnia, Przepis z kurczak z warzywami na patelnie, Udka, Kanapki na imprezę z szynką parmeńską i parmezanem, Sałatka z awokado, sos do zapiekanki, Pyszne Pierniczki, Krupnik, Sałatka grecka, Kebab w kajzerce, Pasta węgierska, Sałatka z pieczonym łososiem, Kasza, Dorsz w cieście piwnym, Przepis z slodka kapusta, czas pieczenia, Przepis z ciasto bez masy, Zupa grochowa, Przepis z poledwiczki wieprzowe medaliony, Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Przepis z gotowanych pieczarek, Kurczak w piwie, Sałatki z serdelków