Dodaj do ksiązki kucharskiej Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szparagi w boczku - składniki:

  • cienkie paski wędzonego boczku - 4 sztuki
  • woda - 3 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Szparagi w boczku - Sposób przygotowania:

  1. Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  2. Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  3. Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
  4. Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
  5. Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZPARAGI W BOCZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Szparagi w boczku
    1.Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  • 2
    Szparagi w boczku
    2.Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  • 3
    Szparagi w boczku
    3.Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
  • 4
    Szparagi w boczku
    4.Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
  • 5
    Szparagi w boczku
    5.Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY KNORR

    Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: