Dodaj do ksiązki kucharskiej Szparagi z jajkami w sosie maślanym

Szparagi z jajkami w sosie maślanym

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Szparagi z jajkami w sosie maślanym - składniki:

  • sól - 1 szczypta
  • masło - 3 łyżki
  • woda-wrzątek - 1 litr

Szparagi z jajkami w sosie maślanym - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  2. Umyj dokładnie szparagi. Odetnij zgrubiałe końce i oskrob szczelinowym nożykiem. Następnie zwiąż nitką i gotuj w rosole ok. 20 minut (do momentu, gdy szparagi będą całkowicie miękkie).
  3. Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz, a następnie drobno posiekaj.
  4. Wyjmij szparagi z rosołu, osącz starannie. Ułóż na półmisku, oprósz solą oraz pieprzem i posyp jajkami.
  5. Roztop w rondelku masło, polej nim szparagi i jajka. Możesz też ugotowane szparagi posypać ostrym żółtym serem i bułką tartą, po czym zapiec w mocno nagrzanym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej

SZPARAGI Z JAJKAMI W SOSIE MAŚLANYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.

2

Umyj dokładnie szparagi. Odetnij zgrubiałe końce i oskrob szczelinowym nożykiem. Następnie zwiąż nitką i gotuj w rosole ok. 20 minut (do momentu, gdy szparagi będą całkowicie miękkie).

3

Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz, a następnie drobno posiekaj.

4

Wyjmij szparagi z rosołu, osącz starannie. Ułóż na półmisku, oprósz solą oraz pieprzem i posyp jajkami.

5

Roztop w rondelku masło, polej nim szparagi i jajka. Możesz też ugotowane szparagi posypać ostrym żółtym serem i bułką tartą, po czym zapiec w mocno nagrzanym piekarniku.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: