Dodaj do ksiązki kucharskiej Szpinak z fetą w cieście francuskim

Szpinak z fetą w cieście francuskim

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: tommy

Szpinak z fetą w cieście francuskim - składniki:

  • jogurt - 2 łyżki
  • oregano
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • masło - 1 łyżka

Szpinak z fetą w cieście francuskim - Sposób przygotowania:

  1. Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.
  2. Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.
  3. Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.
  4. Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.
  5. Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.
  6. Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.
  7. Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej

SZPINAK Z FETĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.

2

Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

3

Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.

4

Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.

5

Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.

6

Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.

7

Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Spaghetti aglio e olio inaczej, Schab z wędzonym boczkiem, Przepis z sałatka z ogórkiem konserwowym, Przepis z włoskie pasty, Nuggetsy z kurczaka w panierce, sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami, Risotto, zapiekanki z piekarnika makaron, Chrupiące kanapki z łososiem , Przepis z paluszki krabowe, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przystawki, Makaroniki kokosowe w czekoladzie, Przepis z Obiad- z miesa mielonego wolowego, Wyśmienite ciasto orzechowe z syropem, Spaghetti Bolognese, Bigos - VIDEO, Sos remoulade, Sałatka z szynką i serem, Jesienna zupa z kasztanów, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka Gyros, Przepis z sosy na grzybów, Zupa pieczarkowa, Polędwiczki, Przepis z sałatka z cukinią i fetą, ryż ryba, Przepis z sosy do kopytek, Sos czosnkowy , Pasta serek z Liptowa, Piersi z indyka, indyk mielony, Frittata z chorizo, Boczek na ruszcie, przepisy z restauracji, Kanapka dla dzieci "Potworek'", Jajka, Pierś z kurczaka pieczona, Zapiekanki, Sałatka z cielęciny, Schab w pięciu smakach, SER TY, Przepis z zapiekanka z serem i ziemniakami, Klasyczny coleslaw, sosy sałatkowe, Przepis z wołowina z pieczarkami, Jesienna zupa z kasztanów, Sos „bis”, Dania z makaronem, Potrawka z kurczaka, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Gyros, zupa pomidorowa z lubczykiem, Pasztet, sosy curry, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Przekąski, Drobiowa nadziewka, Gyros z kurczakiem, łatwe i szybkie zupy, Dynia, Ziemniaki w sosie warzywnym, Przepis z makaron zapiekany z jajkiem i serem