Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki z białym serem i siemieniem lnianym, Przepis z kurczak pieczony z ryżem, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Psari plati – ateńska ryba po grecku, Przystawki, Neapolitańskie spaghetti z krewetkami, Sałatka Gyros, Dania z makaronem, Kurpiowskie pierogi z nadzieniem z soczewicy, Sos czosnkowy , Pasta z kurczakiem i cukinią, obiad bezmiesne, Rolada ziemniaczana, Kalafior, Krewetkowe szaszłyki , ryz z piersią z kurczaka, Przepis z zupy bez mięsa, Ziemniaki, Pomidorowy sos do pizzy, Zupa pijacka, Przepis z sos-do-makaronu, Ratatui a’la Gousto, Zupa jarzynowa z ryżem, Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi , sałatka meksykańska, Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek, kurczak z r, Przekąski, Chili jarskie z fasolą, Chińszczyzna z kalafiorem, Przepis z ciasto z warzywami, Hamburger po meksykańsku, warzywa na pateln, Placki ziemniaczane, knorr sos do go, Zupa pieczarkowa, Sałatka Gyros, kotlety z jajek gotowanych, Przepis z kurczak curry z ryzem, Karkówka z duszoną cebulą , Leczo z cukinią, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Sałatka grecka, zapiekanki z piersią kurczaka, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , przystawki pierś z kurczaka, spagetti b, Żurek, Sałatka wiosenna, Pierogi z jagodami, Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Zupa szczawiowa, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Przepis z puszka knorr, Zupy, Zapiekanka po rzymsku, Pomidorowy krem ze śmietaną, Sałatka z porów, Kaczka, Francuski sos do przekąsek, Klopsy w sosie koperkowym, Przepis z obiad z sznycla z indyka, Przepis z makaron n, wiosenne sałatki