Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Golonka, Zupa pomidorowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka teksańska - VIDEO , Rolada ziemniaczana, czosnkowy sos, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , Przepis z ciasto ba, Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem , Zapiekanka wiejska, Przepis z smażony makaron na patelni, Dżem z cukinii, Szpinak, Pieczone udka z boczkiem, Makaron ze szpinakiem i szczypiorkiem, lekki obiad kurczak, Potrawka barania z oliwkami, Makaron, ziemniak zapiekany, Przepis z przygotowanie golonki, zapiekanka z ma, Zupa kalafiorowa, Mięsne ragout pomidorowe z makaronem, Kurczak w sezamie po chińsku, Quesadillas - VIDEO, sos curry KURCZAK, Befsztyk w winie, Brokuły, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z jablko, makarony i mieso, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Obiad, Zupa krem z dyni - VIDEO, Indyk, Sałatka makaronowa z białą fasolą, Warzywa, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Ryba, mięso z łopatki wieprzowej, obiad gotowany, Ryba po grecku, Ciasto na pizze, Schab w pięciu smakach, przepis dnia, Zupa jarzynowa zabielana, kurczak al, kurczak z czosnkiem, kotlet pl -, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Potrawka z kurczaka, Bigos, BUŁKA Z JAJEM :), Fasolatha - fasolowa zupa z Grecji, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Surówka z młodej kapusty z pomidorami , sałatki z feta, Kurczak z nutką egzotyki, Przepis z zielona papryka, Krem brokułowy, kotlet z ja