Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Świąteczne śledzie w zalewie octowej, Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym, Przepis z sałatki ryżowe, Zupa pieczarkowa, kurczak gotowany w warzywach, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Zupa grochowa, Przepis z pierś z kurczaka z pomarańczami, Kapusta z grochem, Gulasz, Bakłażany po neapolitańsku – permigiano, Sałatka z serem pleśniowym i świeżymi figami, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kisiel porzeczkowy, Zapiekanka z ziemniakow, Bakłażan w oliwie, Sałatka kebab - VIDEO, Placek po zbójnicku wersja 1, Pierś z kurczaka, Jajka faszerowane i smażone, Zupa z czarnego bzu z piankami, Zupa krem z pieczarek, sos gnocchi, Soczysty kurczak z patelni dla leniuchów (à la po kijowsku) - VIDEO, jajka w sosie szczypiorkowym, Przepis z zupa brokułowa -, Przepis z sos do klusek, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, zapiekanki z makaronem przepisy, Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie , na sypko, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z knorr fix, Przepis z PO GRECKU, pomidory z jajkami, smażony makaron na patelni, makaron sojowy smażony, Przepis z knorr przepisy pl, Zupa pokrzywowa, Shake z lodami i mrożoną herbatą, Gyros, marynata do pieczenia schabu, Przepis z mieso boczek, Zupa ogórkowa, Przepis z sałatki z krewetek, Ciasteczka z sera, Placki po węgiersku, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Przepis z ryż z patelni, Przekąski, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Tłusty czwartek, Krupnik, Sałatka gyros warstwowa, Sałatka warstwowa z ryżem, Kalafior, zupa z zielonej soczewicy, Sos „Tawerna”, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Brokuły, Gorące rynki ., Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kebab w kajzerce