Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka Nicejska, Mini kanapki dekoracyjne z pastą jajeczną, z suszonymi pomidorami i oliwkami, Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera, Zupa pomidorowa, Indyk, obiad z łososia, Łosoś pachnący koperkiem, Kapusta z grochem, sałatka brokułowa z makaronem, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, mieso mielone zapiekane, Gyros, Sos czosnkowy na wódce, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, pierś z kurczaka z kurkami, Sosy, Zawijaski z łososiem, Ratatui a’la Gousto, Pasztet, Soczysty kurczak w boczku , Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, Tarta z brukselką, Przepis z przyprawy do kapuśniaka, Sos beszamelowy , Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną, Szpinak, Przepis z obiad z ryżem, Kremowy makaron z krewetkami i chili , Dipy, Potrawy wigilijne, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Przepis z co do golonki, kurczak piers, Przepis z zupa neapolitańska z serem, Ziemniaczana tarta z boczkiem i porem , Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Sos rosyjski, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, ryba cytryna, Sałatka Cezar z wędzonym pstrągiem, Parówki w cieście serowym, Kotlet de volaille - VIDEO, Sałatka Szefa z makaronem , Zupa ogórkowa, Sałatka z porów, Przepis z kuchnia tv pl cukinia, Tajska zupa curry z kurczakiem, Gulasz wieprzowy podstawowy , Placuszki ziarnami, Makaron z delikatnymi owocami morza, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Ziemniaczane kulki, makaron z t, szaszlyki z piekarnika, bulionetka knorra, Zapiekanki, Mielone, Placki owsiane z warzywami, Przepis z ser sałatkowy, Przepis z na slodko, Zapiekanka po rzymsku, sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Jagnięcina z sosem romesco