Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa brokułowa, Majonez remoudade, Rosół, pieczony schab plastry -, Kremowa kartoflanka z kurkami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z PO GRECKU, Surówka Coleslaw, Dania z ryżem, Ciasto na pizze, Przepis z z fileta, Dip do grillowanych warzyw , Krupnik delikatny, Łosoś, piers z kurczaka z papryka na patelni, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Przepis z smażony zó, Kanapka hawajska , Karp w galarecie, pasztet warzywny, Chińskie sajgonki, Leczo - VIDEO , Zapiekane świderki z kiełbasą , Żurek, Roladki z polędwiczki wieprzowej , Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z kurczak latwy, łatwy przepis na pieczeń, Pomidor sparzony i pokrojony w plastry, mieso wieprzowina, Zapiekanka wieloskładnikowa, Sznycle z cząstkami papryki, Golonka, leczo z wołowiną, jajka na miekko, Potrawy wielkanocne, Naleśniki chińskie - VIDEO, Proste kotleciki z jajka, sałatka z kurczakiem i serem plesniowym, salatka napoli, Sałatka Gyros, Enchiladas z chilli con carne, Ziemniaki z koperkiem i cebulką, Papryka, ziemniaki ugotowane, Moja sałatka, Grzybionka, Mini kanapki dekoracyjne z pastą jajeczną, z suszonymi pomidorami i oliwkami, Przystawki, Wiosenny kurczak z warzywami , Zupa ogórkowa, Delikatne staropolskie bitki, Makaron z grillowaną papryką , Ratatui a’la Gousto, Proste kotleciki z jajka, Przepis z sos z szalotek, Sałatka na koktajl, Gołąbki z sosem pomidorowym, Gulasz, Kurczak marynata, mięso z indyka, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Przepis z drobiowa