Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Korczak Generała Tso, Czekolada z mleka w proszku, Sałatki z kurczakiem, Tłusty czwartek, salatka z papryki, Rolada z prosięcia, Pierś z kurczaka, Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , Golonka, Lasagne drobiowa, Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami, Sałatka kebab - VIDEO, Mini-tarty z bakłażana i cieciorki, Pomidorowa ze szpinakiem, Przepis z obiad z warzyw i ryżu, żeberka pieczone -, Przepis z zapiekanka z warzywami kurczakiem i ziemniakami, Przepis z przystawki do wódki, Pierniki świąteczne, Raita z kabaczkiem, Babeczki z pasztetem i pomidorami, Sosy, Świąteczna rolada z boczku, Bigos - VIDEO, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z przepis na pizze ciasto, Słodkie naleśniki z maślanką, Amerykańska zapiekanka makaronowa, Polędwiczki wieprzowe, Kuchnia polska barszcz czerwony, Przepis z mieso duszone z cebulą, Sałatka z tortellini, Przepis z Polędwiczki Wieprzowe z grilla, prawdziwki w smietanie, Salsa teksańska, Kebab, Zupa pomidorowa, Kalafior, sos do kurczaka ryżu, Przepis z kurczak z jajkiem, Sałatka gyros z kurczaka, knorr przyprawa mini, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, Ryba, Naleśniki, Przepis z gotowanie kaszy, Przepis z domowa, kuchnia polską, Sos czosnkowy z chilli, Wiosenne galaretki , Feijoada – brazylijska fasola, Kanapki na imprezę z szynką, Zapiekanka makaronowa, przystawki mięsne, Przepis z wiśnie w spirytusie, Przepis z ja gotuje zapiekanki, Placuszki z cukinii, Tortilla - VIDEO, Zupa grochowa, Dania z ryżem, muffinki z truskawkami, sałatka z ziołami, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Sałatka indyjski afrodyzjak