Dodaj do ksiązki kucharskiej Szybki bigos z włoskiej kapusty

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Grażyna Molak

Szybki bigos z włoskiej kapusty - składniki:

  • włoska kapusta - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • boczek surowy - 1 kilogram
  • łopatka bez kości - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 3 sztuki
  • grzyby suszone kapelusze - 5 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Delicat przyprawa w płynie do smaku - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
  • pieprz - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 szklanka

Szybki bigos z włoskiej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
  2. Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
  3. W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
  4. Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
  5. Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
  6. Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
  7. Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Dodaj do książki kucharskiej

SZYBKI BIGOS Z WŁOSKIEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Papryka, Zapiekanka rodzinna, Kromki z maślanki, Lasagne, Przepis z pieczony schab plastry -, Ryż smażony po chińsku z owocami morza, jajka na miekko, piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, krojonymi pomidorami, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa pieczarkowa, Karmelowa kawa z lodami waniliowymi, Drożdżowe kluski z jagodami, Leczo, Przepis z ziemniaki ugotowane, Makaron z brokułami i anchois, Kapusta z grochem, Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem, Przepis z kurczak latwy, Sosy, łatwy przepis na pieczeń, Kluseczki a la Stroganoff, Pomidor sparzony i pokrojony w plastry, Potrawka z kurczaka, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Przepis z leczo z wołowiną, Wyśmienity tort naleśnikowy, Czosnkowa golonka, Zupa cebulowa, Nadziewane, pomidorowe cannelloni, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, z fileta, smażony zó, Ryż smażony z warzywami, Jagodowa z bezami , Schab po hiszpańsku z oliwkami , „Potrójna” szkolna kanapka, Pikantne śledzie w ognistej zalewie, Sałatka cebulowo-winogronowa, Kurczak marynata, Pierś z kurczaka, Potrawy wigilijne, sos z szalotek, Przepis z mięso z indyka, Zapiekanki z porem, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, PO GRECKU, Przepis z pasztet warzywny, Pieczeń wołowa z sosem, Rolada ziemniaczana, Przepis z piers z kurczaka z papryka na patelni, Warzywa, Dorsz zapiekany w cebuli, drobiowa, mieso wieprzowina, Sałatka z prawdziwkami i pęczakiem, Bigos, Risotto, Żurek, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Salsa, Zapiekanka rodzinna, Kanapka z łososiem i kremowym serkiem, Sałatka grecka z fetą