Dodaj do ksiązki kucharskiej Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 3 osób łatwe Autor: Bernadetta

Tagliatelle z krewetkami i cukinią - składniki:

  • dwukolorowy makaron tagliatelle - 20 dekagramów
  • krewetki koktajlowe - 25 dekagramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka

Tagliatelle z krewetkami i cukinią - Sposób przygotowania:

  1. Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.
  2. Makaron ugotuj al dente.
  3. Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.
  4. Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  5. Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TAGLIATELLE Z KREWETKAMI I CUKINIĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.

2

Makaron ugotuj al dente.

3

Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.

4

Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

5

Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

PPIEROGI ala SAJGONKI , tradycyjny schabowy, Ryż z porem i burakiem liściowym, Zupa grzybowa, pierś z kurczaka duszona w marchwi, Przepis z placki ziemniaczane po zbójnicku, Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem, Zupa jarzynowa, Sos agrestowy ze śmietaną, sos z pieprzem marynowanym, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Zupa z dyni, makaron z mięsem mielonym i warzywami, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , zalewa do ryby w occie, Żeberka, Placki po węgiersku, Smaczna fasola z mięsem, Sałatka z bobu , Ziemniaki, Przepis z kurczak z pomarańczami, ser przystawka, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , sałatki ze szparagami, Sos pomidorowy do pizzy, Kremowa zupa z dyni, przepis na kaczke z piekarnika, zapiekanka z ziemniaka i, Kremowy stroganoff z ryżem, Przepis z kurczak w oleju, gulasz z miesem, Dipy, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Zapiekanka ze spaghetti , Pieczeń barania faszerowana szynką, Jajka, Kolorowe kanapki “Owocowy raj”, Zupa z dyni i słodkich ziemniaków, Gulasz, plasterków żó, ziemniaki w winie, Przepis z sos z serka topionego przepisy, smaczne ryby, Przekąska z cykorii, gs nadziewana, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, fix makaron, Sałatka grecka, Zapiekanka meksykańska, Zupa pieczarkowa, Indyk, Gulasz, Zupa z dyni, Barszcz biały, Sos czosnkowy na wódce, Polędwiczki, Zapiekane penne ze szpinakiem, Przepis z farsz mięsny do krokietów, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Sos indyjski, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Sznycle z piersi indyka