Dodaj do ksiązki kucharskiej Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 3 osób łatwe Autor: Bernadetta

Tagliatelle z krewetkami i cukinią - składniki:

  • dwukolorowy makaron tagliatelle - 20 dekagramów
  • krewetki koktajlowe - 25 dekagramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka

Tagliatelle z krewetkami i cukinią - Sposób przygotowania:

  1. Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.
  2. Makaron ugotuj al dente.
  3. Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.
  4. Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  5. Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TAGLIATELLE Z KREWETKAMI I CUKINIĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.

2

Makaron ugotuj al dente.

3

Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.

4

Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

5

Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kuchnia polska knorr, Karp w galarecie, Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Makaron z sosem śmietanowym, Obiad, Pączki chińskie, smażone ryby przepisy, Przepis z piers z kurczaka dla dzieci, Kutia, Ryba po grecku, Ryba po grecku, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, smazone pieczarki z cebula, Omlet z kapustą włoską, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, makaron z ser, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zupa krem, karczek pieczony w piekarniku -, sosy do makaronów włoskie, Szybki obiad, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, majonez - do sosu, Kurczak po marokańsku, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, farsz do naleśników, Cake ze słodkimi ziemniakami, Sałatka czerwona , Przepis z żeberka pieczone -, Przepis z ryż z curry, zimne przystawki kuchnia polska, Sałatka grecka, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Naleśniki, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, duszona w cebuli, Zupy, Sałatki z makaronem, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Kapusta z grochem, Makaron z sosem śmietanowym, zapiekanka z ryby, Leczo z cukinii, Pierś z kurczaka, Przepisy świąteczne, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, sosy knorr do makaronów, Sielawa zapiekana, Sos czosnkowy , Filety z kurczaka w zalewie jogurtowej, Pizza Pepperoni , Zielona sałata z sosem winegret, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Sałatka fusilli, Przepis z Ryby- sola, Przekąski, Banany w cieście kokosowym, Bitki wołowe z kapustą, pieczarki faszerowane z grilla, Pieczeń cielęca z estragonem, Zupa pieczarkowa