Dodaj do ksiązki kucharskiej Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Tagliatelle z krewetkami i cukinią

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 3 osób łatwe Autor: Bernadetta

Tagliatelle z krewetkami i cukinią - składniki:

  • dwukolorowy makaron tagliatelle - 20 dekagramów
  • krewetki koktajlowe - 25 dekagramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka

Tagliatelle z krewetkami i cukinią - Sposób przygotowania:

  1. Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.
  2. Makaron ugotuj al dente.
  3. Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.
  4. Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  5. Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TAGLIATELLE Z KREWETKAMI I CUKINIĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Krewetki odstaw do rozmrożenia. Następnie przepłucz, wysusz na ręczniku papierowym, skrop oliwą i zamarynuj w przyprawie Knorr.

2

Makaron ugotuj al dente.

3

Cukinię pokrój wzdłuż na pół i wydrąż miękki miąższ. Następnie pokrój ją w plastry, które podsmaż na rozgrzanym maśle.

4

Po 3-4 minutach dodaj krewetki, a po kolejnych 2 minutach wlej śmietanę. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

5

Odcedzony makaron dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę zagotuj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany siekanym koperkiem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

makaron obiad, Fettuccine al pesto, pieczarki faszerowane z grilla, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, PO GRECKU, Pstrąg, Pyzy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem , sosy knorr do makaronów, piers z kurczaka dla dzieci, Flaki – busecca di calco, Jajka, Spaghetti , Sos śmietanowo – jajeczny ze szczypiorkiem, Stroganoff z kurczaka inaczej, Pickle, Przepis z pieczen wolowa, paluszki surimi, Sałatka z wołowiny, Placki ziemniaczane, Kocia lasagne , Karczek pieczony, ryż - obiad, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kotlety mielone z serem feta, Sałatka z arbuzem, serem feta i miętą, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, nalesniki z miesem i warzywami, Kurczak tandoori, Rolada ziemniaczana, Sos szczawiowy, Lasagne, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, majonez - do sosu, Przepis z obiad z pieczarkami, Przepis z wątróbka drobiowa z jabłkami, Obiad, Zupa z soczewicy, Polędwiczka z grzybami, przepis na zapiekanke z piekarnika, Przepis z zapiekanka ryżowa, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu , Ślimaki kurczakowo- serowe , Tortilla, Przepis z Kurczak marynata, Curry z warzyw z Nigelli, Zupa pieczarkowa, Dania z ryżem, sałatka z lososiem wedzonym, Berliński sznycel, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Sałatka z jagodami, szpinakiem i serem , Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Pierogi z jagodami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sałatka z arbuzem, niebieskim serem i migdałami, Śledzie, Krem brokułowy, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Kocia lasagne , Paszteciki z serem feta, Warzywa