Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartaletki

Tartaletki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: garlic

Tartaletki - składniki:

  • gruszka - 3 sztuki
  • żółtko jajka - 1 sztuka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 2 łyżki

Tartaletki - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.
  2. Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  3. Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.
  4. Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTALETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.

2

Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

3

Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.

4

Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Omlet z cukinią, pomidorami i owczym serem, Duszone ziemniaki z kabaczkami, Kaczka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka grecka z fetą, Pieczona gęś w sosie pomidorowym, Zupa pomidorowa, Krupnik a`la leczo, Leczo z cukinii, Tradycyjny żurek domowy, Ziemniaki, Marchewkowa chałwa, Ryba, Stroganoff z kiełbasy, drób kurczak, Przepis z kapusta wi, Przepis z obiad po wlosku, Przepis z mieso z jajkiem, Przepis z PO GRECKU, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Mielone, ryba zapiekana w piekarniku, Kaczka pieczona z jabłkami, sałatka z awokado i mozzarellą, Przepis z gotowe kuchnie, farsz do naleśników, Meksykańskie kąski, Przepis z sałatki z ryżem, Przepis z placek po zbójnicku przepis, Cytrusowe szaszłyki z kurczaka, Roladki kapuściane , Gyros, Pierogi, ryby w sosie przepisy, Zupa cebulowa, Kotleciki ryżowe z boczkiem i serem, sos do placków ziemniaczanych, Polędwiczki, Przepis z obiad dla dzieci, Przepis z co z pieczarek, Spaghetti a la carbonara, Ciasto na pizze, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kaczka pieczona z jabłkami, Chińskie sajgonki, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kluski , Jajka, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Marynowana sałatka z grillowanej cukinii i bakłażana, kurczak z makaronem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Pizza z papryką i pomidorami, Diabelskie żeberka, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Kurczak, Sałatki z kurczakiem, Kofty z baraniny , Sałatka jogurtowo-krabowa , Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Przepis z gotowanie ziemniaków, Przepis z pieczarki zi, Pierogi z kapustą i grzybami, Jesienna biesiada