Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartaletki

Tartaletki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: garlic

Tartaletki - składniki:

  • gruszka - 3 sztuki
  • żółtko jajka - 1 sztuka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 2 łyżki

Tartaletki - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.
  2. Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  3. Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.
  4. Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTALETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.

2

Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

3

Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.

4

Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zapiekanka kurczak, Zupa pieczarkowa, Pieczeń wieprzowa w sosie śliwkowym, Przepis z ryba z czosnkiem, Makaron z kurkami , Przepis z kurczak oliwki, Przepis z sos z makaronem, Sos Marta II, ryba po hiszpańsku, Makaron, Wigilijna czarna kapusta ., mieso w smietanie, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Sałatki, Ryba po grecku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, kurczak ze serem, sos czosnkowy, Kaczka, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Siemię lniane, Malajski rosół z kurczaka, Szybkie ciasto z truskawkami, Dania z ryżem, Kluski , Keks królewski, Sałatka Gyros, Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , Pisto Manchego, Szaszłyki mielone, Przepis z pieczony ziemniak piekarnik, Przepis z ryż kukurydza, Zapiekanki, z jajkiem, Tłusty czwartek, Zapiekanka ziemniczana, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Mięso mielone z ziemniakami, szynka wieprzowa -, Kremowa zupa z dyni, FLACZKI !!!, Przepis z marynata do karkówki z grilla, przepisy z ziemniaków, Pierś z kurczaka pieczona, Warstwowe ciasto z rodzynkami, Przepis z przepis knorr, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Przepis z sałatka z czerwonych pomidorów, Warzywa, schab obiad, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa grzybowa, Lasagne drobiowa, Soczysty kurczak Tikka Masala , Zupa z dyni, Jagnięcina w sosie Curry – Madras , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kawałki kurczaka z warzywami, Przepis z duża cebula czerwona, Sos czosnkowy , Ryba po grecku, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z przepis na sos z jogurtu naturalnego, Placki ziemniaczane z fasolką