Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartaletki

Tartaletki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: garlic

Tartaletki - składniki:

  • gruszka - 3 sztuki
  • żółtko jajka - 1 sztuka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 2 łyżki

Tartaletki - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.
  2. Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  3. Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.
  4. Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTALETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.

2

Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

3

Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.

4

Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

mięso musztarda, Kolorowy makaron, Sałatka do obiadu, Przepis z klopsiki rybne, Kremowa zupa z dyni, Kluski , kuchnia turecka przepisy, Musaka, Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Sałatka z jaj i szynki, Szpinak, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, Mizeria z jogurtem, Pikantny sos z fasolą i kiełbasą, Przepis z kostka do mięsa knorr, Sos czosnkowy , Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, POLEDWICZKI Z KURCZAKA, Ziemniaczki w sezamie, Gołąbki z ryżem i mięsem, Achinos – jeżowce, przystawki ciepłe, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Torciki bezowe, Zupa brokułowa, faszerowana papryka serem, Sos włoski do spaghetti, Bigos, Carbonara, Makaron z pieczoną kaczką, Sałatki z kurczakiem, Zupa kalafiorowa, Pierogi z jagodami, Przepis z ciasta placki, Przepis z sałatka z polędwiczkami, Gulasz, kurczak ziemniaki, Słodkie naleśnikowe koperty z lodami Carte d’Or Wiśniowy likier, Pierś z kurczaka na szybko, Oscyperk z grilla, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kurczęta nadziewane z rożna, Sałatki, Rosół, Obiad ryż z warzywami, Ziemniak zawijany krewetką, Pierś z kurczaka na szybko, placki do tortilli, Zupa kurkowa na rauszu, Proste kotleciki z jajka, Kotlety rybne zapiekane z ziemniakami , Zielone gołąbki, Przepis z mieso duszone z cebulą, kapusta włoska, makaron obiad, Przepis z majonez gyros, Zupa ogórkowa, Gofry po włosku , Hiszpańska zupa z chorizo i czerwoną fasolą - VIDEO, Sałatka grecka z fetą, Zapiekanka z ziemniakow, kurczak z czosnkiem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, kuchnia angielska