Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartaletki

Tartaletki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: garlic

Tartaletki - składniki:

  • gruszka - 3 sztuki
  • żółtko jajka - 1 sztuka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 2 łyżki

Tartaletki - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.
  2. Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  3. Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.
  4. Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTALETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.

2

Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

3

Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.

4

Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron, Przepis z dania główne ze schabu, Sernik Niewiedeński, Makaron z sosem śmietanowym, Tortilla - VIDEO, Kotlet de volaille - VIDEO, Udka, Pstrąg, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Przepis z soczewica czerwona, Golonka, Ogórek, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, zupa brokułowa -, Polędwiczki, Ratatouille z kurczakiem , Sałatka z marynowanych warzyw, Szybki obiad, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , poledwiczki wieprzowe, Przepis z sałatki z ryżem, Włoska grzybowa Lasagne, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem , Duży talerz sałaty lunchowej, koperkowej, Przepis z mięso mielone wołowe, jajka z piekarnika, Gołąbki, jajka z piekarnika, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatka Nicejska, Bitki wołowe ze śliwkami, Przepis z mielony, Kotlet de volaille - VIDEO, potrawka z kurczaka z ryżem -, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Sałatki z kurczakiem, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Placek po zbójnicku wersja 1, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Przepis z ryż z warzywami na patelnie, Leczo - VIDEO , zapiekanki z ziemniaków, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, Barszcz biały Wielkanocny, Ucha z pulpecikami z ryby, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Złociste ziemniaki, Brokuły, Marchewki i oliwki w oliwie, Przepis z risotto z kurczakiem, Kotlety z kaszy gryczanej ze śmietaną, Przepis z obiad z mięsem mielonym, Spaghetti z tuńczykiem, Burger z pomidorowym kurczakiem, Ryba po grecku, risotto z kurczakiem i warzywami, Carbonara z makaronem orkiszowym i pancettą, Przepis z sałatki z sałaty lodowej -, Ryż, Pulpety z białej ryby po tajsku, Rosół, Przepis z pierogi z mięsem farsz, przystawki z ciasta francuskiego