Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartaletki

Tartaletki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: garlic

Tartaletki - składniki:

  • gruszka - 3 sztuki
  • żółtko jajka - 1 sztuka
  • pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 2 łyżki

Tartaletki - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.
  2. Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  3. Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.
  4. Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTALETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.

2

Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

3

Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.

4

Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z buraczkami i malinami , Potrwaka w szwjcarkim stylu, Przepis z placki do tortilli, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Ofenkater- gruszkowy przysmak z sosem waniliowym, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Polędwiczki, Przepis z Cebula lub czosnek, miesa z serem zoltym, Przepis z brukselka zapiekana, Kremowe brokuły z kalafiorem , Przepis z schab wielkanocny, Zupa grochowa, Przepis z ryż z sos, sosy do przekąsek, Tajski przysmak z kurczaka, Zupa Pho z wołowiną , Tuńczyk w jajku po indyjsku, Przepis z zapiekanka 4 sery, Wątróbka cielęca po włosku, Placek po zbójnicku wersja 1, Surówka z młodego pora , Kurczę z kiszoną kapustą, Sałatka Gyros, Jesienna zupa z kasztanów, Przepis z sos orzeszkowym, Pieczeń, Spaghetti , Zupa gulaszowa, Sos bazyliowy aioli, Przepis z szpinak z patelni, Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami, Cukinia po tunezyjsku na ostro, Przepis z golabki z ryby, Żeberka, Zapiekanka z ziemniakow, Zupa cebulowa, Sałatka z porów, mięso wieprzowe, Przepis z RYŻ Z PIERSI, Zupa szczawiowa, deser galaretka, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Naleśniki z kurczakiem i cukinią, Obiad, Kanapka z grillowaną wołowiną , Banany z posypką migdałową, Potrawy wielkanocne, Szybkie Rigatoni z pomidorami, Tłusty czwartek, Placki ziemniaczane, Zupa z krewetek, Pieczony klops, Przepis z roladki w piekarniku, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, obiad z kiełbasy, Mielone, Przepis z placki ziemniaczane przepis, Sałatka gyros z kurczaka, Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą, zapiekanka z ziemniaków i brokułów, Pasztet, Przepis z sałatka ze świeżym selerem, Kremowa zupa z dyni