Dodaj do ksiązki kucharskiej Tarteletki

Tarteletki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Tarteletki - składniki:

  • jabłka - 2 sztuki
  • rodzynki - 2 łyżki
  • jajka - 5 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 0.5 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy - 1 łyżka
  • cukier puder - 3 łyżki
  • sól
  • skórka otarta z 1 cytryny

Tarteletki - Sposób przygotowania:

  1. Obrane jabłka pokrój w kostkę.
  2. Żółtka utrzyj razem ze skórka cytrynową oraz cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładka masę.
  3. Białka wymieszaj z e szczyptą soli i ubij na sztywno.
  4. Do masy z żółtek stopniowo dodawaj pianę z białek i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj jabłka i rodzynki.
  5. Metalowe formy do tarteletek, wyłóż natłuszczonymi foremkami papierowymi.
  6. Napełnij je ciastem i piecz przez 20 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTELETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Obrane jabłka pokrój w kostkę.

2

Żółtka utrzyj razem ze skórka cytrynową oraz cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładka masę.

3

Białka wymieszaj z e szczyptą soli i ubij na sztywno.

4

Do masy z żółtek stopniowo dodawaj pianę z białek i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj jabłka i rodzynki.

5

Metalowe formy do tarteletek, wyłóż natłuszczonymi foremkami papierowymi.

6

Napełnij je ciastem i piecz przez 20 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Marynata z maślanki do karkówki, zupa z pora, Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z sałatka z mozzarella, Krem brokułowy, Przepis z kuchnia niemiecka, smażone kawalki piersi z kurczaka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Tłusty czwartek, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Przepis z marchewka tarta, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z Nudle knorr, roszponka salata, Mule w sosie winnym, Przepis z MIĘSO MIELONE PIECZARKI, pieczone skrzydełka w miodzie -, Przepis z obiad ryby, Szybki obiad, Przepis z pierogi z serem, boze n, pieczona ryba w marynacie, Placki owsiane z warzywami, piersi z, ryba z cukinia, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Zupa tajska z kurczakiem, Golonka, Pikantny szaszłyk, Przepis z przyprawy do cielęciny, Śledź w marynacie, Buraczki nadziewane, Leczo - VIDEO , Falafel – kotleciki z kozim serem i kolendrą, Sałatka na każdą porę roku, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Pstrąg, Czosnkowa surówka z białej kapusty, kulebiak z mięsem, Zupa curry z dyni, Sos czosnkowy na wódce, Zapiekanka po rzymsku, Żurek, Sałatka z kapusty pekińskiej , Leczo, Ciasto na pizze, Bigos domowy, Sałatki z makaronem, sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, pierś z kurczaka, Gyros, Gicze jagnięce pieczone w białym winie z czosnkiem i rozmarynem, Jajka na sałacie, Karp, Mielone, sosy z kurczaka, Sos słodko-kwaśny, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Tortilla - VIDEO, Bób podsmażany z kurkami, Babka majonezowa, Pikantne sakiewki, Bigos