Dodaj do ksiązki kucharskiej Tarteletki

Tarteletki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Tarteletki - składniki:

  • jabłka - 2 sztuki
  • rodzynki - 2 łyżki
  • jajka - 5 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 0.5 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy - 1 łyżka
  • cukier puder - 3 łyżki
  • sól
  • skórka otarta z 1 cytryny

Tarteletki - Sposób przygotowania:

  1. Obrane jabłka pokrój w kostkę.
  2. Żółtka utrzyj razem ze skórka cytrynową oraz cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładka masę.
  3. Białka wymieszaj z e szczyptą soli i ubij na sztywno.
  4. Do masy z żółtek stopniowo dodawaj pianę z białek i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj jabłka i rodzynki.
  5. Metalowe formy do tarteletek, wyłóż natłuszczonymi foremkami papierowymi.
  6. Napełnij je ciastem i piecz przez 20 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTELETKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Obrane jabłka pokrój w kostkę.

2

Żółtka utrzyj razem ze skórka cytrynową oraz cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładka masę.

3

Białka wymieszaj z e szczyptą soli i ubij na sztywno.

4

Do masy z żółtek stopniowo dodawaj pianę z białek i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj jabłka i rodzynki.

5

Metalowe formy do tarteletek, wyłóż natłuszczonymi foremkami papierowymi.

6

Napełnij je ciastem i piecz przez 20 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gdański gulasz cielęcy , Placki ziemniaczane, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Gołąbki, Smoothie truskawkowo-czereśniowy, Duszona soczewica z bakłażanem i serem feta, Losos, kuchnia angielska, Sałatki, Przepis z grill f, cebula obrana i pokrojona w kostkę, Złociste pałeczki z kurczaka, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z sos gnocchi, Warzywny barszcz z zielonym groszkiem , makarony włoskie, Proste kotleciki z jajka, Nadziewane brzoskwinie, Przepis z rolada wieprzowa, Domowe wrapy, Dipy, obiad z ryżem -, Żurek, Przepis z kurczak po am, Chlebek na zakwasie, Lasagne drobiowa, Przepis z Sałatka bałkańska, Przepis z kapuśniak z białej kapusty -, Zupa szczawiowa, Szaszłyki z owoców morza, Zupa soczewicowo-makaronowa, Karmelowa wieprzowina, Ryż, ryz pilaw, przepisy z ryba, pieczarki faszewowane, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kapusta biała na gęsto, Przepis z pierś z kurczaka zawijana, Golonka, Chińskie sajgonki, Zupa krem z dyni - VIDEO, Szybkie pierogi z pasztetem, Przepis z zupa na obiad, Dania z makaronem, Quiche z zielonym groszkiem, sałatka do mięsa pieczonego, Schabowy z ryżem i warzywami , Żeberka z rusztu, Przepis z miekkie mieso, Tłusty czwartek, Aromatyczna karkówka z patelni, cienki, Pierś z kurczaka pieczona, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Karkówka, Abba - Achcharu, Obiad, Zupa pomidorowa, Przepis z chińskie danie, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, sos czerwona cebula, Ciabatta z serem , Sałatka ze smażoną piersią kurczaka