Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartinki

Tartinki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki - składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twaróg biały miękki - 300 gramów
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka

Tartinki - Sposób przygotowania:

  1. Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  2. Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  3. Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)
Dodaj do książki kucharskiej

TARTINKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pizza Margherita w kształcie serca, Sałatka z dynią w curry, Przepis z kurczak w miodzie, Dania z makaronem, Tortilla - VIDEO, Przepis z obiad schab, bezmięsne sosy, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Rolada ziemniaczana, Patelnia obfitości, zapiekanka z kurkami, Zupa minestrone z kapustą , Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym, Przepis z sałatka z kuskus i z kurczakiem, nowe przepisy z mięsa, nalesniki meksykanskie, Krem brokułowy, Udka, Przepis z majonez do sosu, Przepis z deser gruszka, Dip bananowy, Przepis z strogonowa, sos pikantny do kurczaka, Dipy, Włoska zupa minestrone , Kaczka, Ziemniaki, Przepis z salatka z makaronem, Pizza Smak Lata, Zupa migdałowa, Club Sandwich , Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z pieczarki cebula, Grillowana polędwica po tajsku, Placuszki warzywne z piekarnika, Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, sosy z gotowanych jajek, Pomidorowo – ziemniaczana tarta, Żeberka - VIDEO, Placek po zbójnicku wersja 1, Makaron, Przepis z francuskie z serem, Ryż smażony z warzywami, Szybki obiad, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Leczo z cukinii, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, marynowanie kurczaka, Sos beszamelowy , Sos czosnkowy , Zupa krem z dyni - VIDEO, Jajka, piers z kurczaka na obiad, Przepis z w galarecie, Serowy dip do tacos, placek po węgiersku z kurczakiem, DANIA Z MIESEM I WARZYWAMI, Sałatka z szynką i bobem, Ryba, Tortilla, Indyk