Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartinki

Tartinki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki - składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twaróg biały miękki - 300 gramów
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka

Tartinki - Sposób przygotowania:

  1. Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  2. Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  3. Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)
Dodaj do książki kucharskiej

TARTINKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekane cykorie, Przepis z obiad miesny, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przystawki, zupy z kaszy jęczmiennej, Przepis z ryba wedzona, Feijoada – brazylijska fasola, kuchnia tv pl ketchup, Pyszne ziemniaczane babeczki , Tortilla - VIDEO, Lekkie Gazpacho, Zapiekanka rodzinna, Kanapka wrap z warzywami, Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami, Wegetariański pilaw z bakaliami , Spaghetti , Żurek, Ziemniaczana tarta z boczkiem i porem , Przepis z mieso zapiekane z warzywami, sałatka z tortellini i szynką, sosy do gulaszu, Leczo - VIDEO , Zapiekanka meksykańska, Sos beszamelowy , Przepis z ryba z ziemniakami, Włoska sałatka z ziemniakami i zieloną fasolką, Przepis z mieso mielone warzywa, Pyszny ser halloumi w panierce, grzybów, Rosół, Przepis z dobra kuchnia, Kremowa zupa z dyni, Pikantny ryż po meksykańsku, Kotlet de volaille - VIDEO, sałatki pomidorowe, jajko ser, Indyjskie Gazpacho, Duszone grzyby, piersi w musztardzie, Jabłka zapiekane z dynią i boczkiem, Leczo z cukinii, Ryż po meksykańsku, Przepis z roladki z szynki i sera, Świąteczna gęś, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z zupa rybna z glow, Obiad, Przepis z kiełbasa biała surowa, Lasagne, Trójkątna przekąska, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Brownie z orzechami laskowymi, Zupa grzybowa, fix knorr spaghetti, Salsa, Quesadillas - VIDEO, Kułaga z jagodami, Risotto, zupa szparagowa knorr, Rzepa ze śmietaną, Zupa szczawiowa, Sałatka Gyros, Chłodnik z kukurydzy, dania glowne-risotto