Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartinki

Tartinki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki - składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twaróg biały miękki - 300 gramów
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka

Tartinki - Sposób przygotowania:

  1. Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  2. Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  3. Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)
Dodaj do książki kucharskiej

TARTINKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kapusty pekińskiej , Karp, kurczak duszony w warzywach, Pieczeń z dzika szpikowana suszonymi śliwkami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Barszcz stawropolski, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, pieczenie mięsa wieprzowego, Masa do wafli II, Pieczeń, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z francuska z, sałatki z ryżu, Zupa ogórkowa z ryżem, Risotto z kurczakiem, papryką i selerem naciowym, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Spaghetti z sosem pomidorowym, Ostra zapiekanka, Wieprzowe nóżki, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, makaron z pesto z bazylia, Kluski , Udka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym, Przepis z makaron z miesem i warzywami, Sałatki z kurczakiem, latwy, sos domowy, Przepis z żeberka pieczone -, Burger rybny z łososia, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z PAPRYKA CUKINIA POMIDORY, Przepis z obiad szynka wieprzowa, Obiad, Zupy, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepisy świąteczne, Potrawy wielkanocne, Gnocci z pesto cytrynowo – szczypiorkowym, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z makaron z tuńczykiem i pomidorami, Przepis z kuchnia t, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zapiekanki, Makaron z sosem śmietanowym, Jajka w majonezie z koperkiem, Przepis z piers z kurczaka ze szpinakiem, obiad piers kurczak, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kluski ostre, Przepis z sałatka z sosem winegret, Szaszłyczki drobiowe, Barszcz biały, Imprezowe kanapki z pleśniowym serem i orzechami, Placki ziemniaczane, Wigilijna czarna kapusta ., Przepis z kurczak w sosie pomidorach, zapiekanka z parowkami, Sałatka gyros z kurczaka, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado