Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartinki

Tartinki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki - składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twaróg biały miękki - 300 gramów
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka

Tartinki - Sposób przygotowania:

  1. Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  2. Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  3. Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)
Dodaj do książki kucharskiej

TARTINKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mięso ze szpinakiem, Przepis z ricotta z makaronem, Sos beszamelowy , posiekany szczypiorek, Papryka, Surówka witaminowa, Przepis z ciasta w kuchni niemieckiej, Nuggetsy z sosem tysiąca wysp, Warzywa po meksykańsku , Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Przepis z sałatka z tuńczyka i jajek, Dosas – indyjskie naleśniki, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Lody kawowe z mascarpone w likierowej zalewie, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z przystawki na grilla, udka z kurczaka pieczone w piekarniku, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i makaronem, Przepis z rude, Rybna królewska, Sałatka warzywna z tuńczykiem, pietruszka sos, paszteciki przepis, zupa shreka, Potrawy wielkanocne, pieczona wołowina z ziemniakami, Przepis z jaja kurczak, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Pikantne kuleczki, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Kompot z malin, Zupa brokułowa, Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą, Brokuły, Golonka, Kapusta z grochem, Karp w galarecie, Ratatui a’la Gousto, Szaszłyk z ziemniaków i krewetek, Tłusty czwartek, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Krokiety z sera i szynki, Śledzie, Sałatka z kukurydza i żółtym serem , makaron do, Sałatka z buraczków szpinakiem i kozim serem, Zupa z soczewicy, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Pożywne kokardki z kawałkami awokado, Przepis z Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Kosmiczne ślimaki, Zapiekanka rodzinna, Zapiekanka rodzinna, Lasagne, Sałatka z serem feta i pomidorami, Przepis z zupa z fasolki, Placki drożdżowe z cukinią, Pieczeń, Przepis z łatwe i szybkie zupy, skrzydełka na patelni, Ryba, makaron piers z kurczaka