Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartinki

Tartinki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki - składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twaróg biały miękki - 300 gramów
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka

Tartinki - Sposób przygotowania:

  1. Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  2. Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  3. Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)
Dodaj do książki kucharskiej

TARTINKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krupnik, Zapiekane nachos z serem, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Sałatka pikantna, Przepis z ryba cytryna, Halibut z sosem cajun, surowy boczek faszerowany, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Sałatka z buraczkami i malinami , Pstrąg, Łosoś po japońsku z wasabi , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Canelloni z farszem mięsnym, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Sałatka gyros z kurczaka, dipy do kurczaka, Przepis z sałatka z rukolą i pomidorkami, Placki ziemniaczane, Ekstra warzywne gołąbki bez zawijania, Lasagne, Zupa cebulowa, Sałatka z serem camembert , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Pomidorowe risotto z kurczakiem, Przepis z sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Przepis z makaron z t, Karp, Przepis z sos winegre, Przepis z kurczak piers, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, mieso mielone zapiekane, Sałatka bawarska, Placki po węgiersku, Karp w galarecie, Udka, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Pierogi z kapustą i grzybami, Ogórek, Zupa kalafiorowa, Mielone, Zawijane kanapeczki koktajlowe "Zakręcone ślimaki", pierś z kurczaka z kurkami, ser sałatkowy, Ryż zapiekany z grzybami, Przepis z smalec ze skwarkami, Przepis z sałatka brokułowa z makaronem, Musaka, Zapiekanka z kurczakiem, mozarellą i pomidorami, kuchnia włoskie, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, obiad z ryżem, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Makaron z tuńczykiem, kaparami , Naleśniki, Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, Kotlety z piersi kurczaka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Potrawy wielkanocne, Spaghetti z tuńczykiem, watrobka z kurczaka, Zupa szczawiowa, pierś z kurczaka z groszkiem, Flaki wołowe z garnirunkiem, Sakiewki z naleśników z lodami Panna Cotta Carte d’Or