Dodaj do ksiązki kucharskiej Tartinki

Tartinki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Magdalena Tomaszek

Tartinki - składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twaróg biały miękki - 300 gramów
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka

Tartinki - Sposób przygotowania:

  1. Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
  2. Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
  3. Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)
Dodaj do książki kucharskiej

TARTINKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.

2

Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).

3

Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty. Danie idealne na każdą imprezę, ponieważ kanapki są w sam raz na jeden "gryz" ;)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pizzerinki , Ryba po grecku, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, mieso schabowe, Chińskie sajgonki, Schab, Filet z indyka z kukurydzą, karkówka z żurawiną, Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot", Soczyste żeberka w coli na ostro , Przepis z makaron pesto z miesem mielonym, Gulasz po polsku - VIDEO, dania tajskie, łósoś, Pyzy po bawarsku, Barszcz biały, Tłusty czwartek, Kasza, ciasta na zimno, Kurczak w kolorowych warzywach, Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, Dania z makaronem, Spaghetti Bolognese, Sałatka z brokułami - VIDEO , marchewka zupa, Sałatka Cezar - VIDEO, Ogórek, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Łosoś, Tarta z truskawkami, Leczo z cukinii, Makaron z brokułami, sosy do pierogów, Ryba po grecku, Zupa pieczarkowa, Burrito wegetariańskie , Przepis z grzybów, Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT, Sałatka gyros z kurczakiem i ogórkiem, Delikatna szynka z melonem, Przepis z salatka z makaronem chinskim, Pulpety z białej ryby po tajsku, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Rosół, łosoś dzwonki, Zupa grochowo – ziemniaczana, pieczony filet z ryby, kuchnia polska gotowanie, Przepis z mieso w ciescie, cebula duża, Przepis z zupa z jajkiem, Pikantne szaszłyki z kurczaka z warzywami , PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Potrawy wielkanocne, Łosoś z grilla , ziemniaki w ziołach, Żeberka, makaron pappardelle przepis, Pierś z kurczaka na szybko, Przepis z kmin rzymski, Puree z bobu, Przepis z ryba gotowana w mleku, SPAGETTI, Placuszki z cukinii