Dodaj do ksiązki kucharskiej Tatar wołowy

Tatar wołowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Tatar wołowy - składniki:

  • wołowina bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 50 mililitrów
  • musztarda - 3 łyżki
  • żółtka z jaj - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórki konserwowe - 3 sztuki
  • pieczarki marynowane - 100 gramów
  • sardynki w oleju - 200 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Tatar wołowy - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
  2. Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
  3. Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
  4. Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
  5. Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Dodaj do książki kucharskiej

TATAR WOŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.

2

Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.

3

Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.

4

Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

5

Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DANIA TYPU STIR FRY. PYSZNY OBIAD W KILKA MINUT.

    Absolutnymi mistrzami krótkich czasów gotowania są dania z kurczaka z patelni. Także u nas p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Muszelki z sosem mięsno-warzywnym, Carbonara, kasz kuskus, karkowka w sosie pi, Przepis z zupa krem z brokulów, Pasztet w cieście, Krem z białych szparagów, Polędwiczki, Boczek z grilla, skrzydełka z kurczaka -, Przepis z marynaty do mi, Indyk, Marynata Bombay Masala, Risotto, Smażone zielone pomidory, Ciasto na pizze, Zupa brokułowa, Spaghetti bolognese z kurczakiem , Barszcz biały kremowy , Bigos domowy, pierogi ze szpinakiem przepis, piersi z kurczaka pieczone -, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Przepis z sałatka z ło, Przepis z zupa wiosenna, Sałatka szefowej, Ziołowe żeberka z grilla, Przepis z kurczak z piekarnik, Przepis z mrożona zielona fasolka, Placek po węgiersku z topinamburem, Sosy, łosoś wędzony plastry, Kotlety, skrzydełka z kurczaka, Zupa musztardowa, Zupa pomidorowa, Pierogi, pierś z kurczaka zawijana, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Lemoniada na upalne dni, dania hiszpańskie, Zupa grzybowa a la flaczki, Rosół grzybowy, Brownie z orzechami laskowymi, Przepis z mielone po grecku, Jajka, Quesadillas - VIDEO, Zupa grzybowa, Serce wołowe duszone w winie, Pierogi z jagodami, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Gyros z kurczakiem, Przepis z kurczak z sosami, Caldo verde - zielona hiszpańska zupa, Deser z lodami "Sowa", Sałatka z kapusty pekińskiej , Leczo, sałatka do wina, PIECZYWO Z CZOSNKIEM, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z łosoś w plastrach paczkowany, Sałatki, Ziemniaki, Kremowa zupa z dyni