Dodaj do ksiązki kucharskiej Tatar wołowy

Tatar wołowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Tatar wołowy - składniki:

  • wołowina bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 50 mililitrów
  • musztarda - 3 łyżki
  • żółtka z jaj - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórki konserwowe - 3 sztuki
  • pieczarki marynowane - 100 gramów
  • sardynki w oleju - 200 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Tatar wołowy - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
  2. Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
  3. Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
  4. Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
  5. Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Dodaj do książki kucharskiej

TATAR WOŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.

2

Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.

3

Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.

4

Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

5

Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , przyprawa do kurczaka duszonego, Szynka w miodzie na sposób chiński, gotowane mieso, Zupa z soczewicy, Potrawka z kurczaka, Risotto, pieczarka, Przepis z rumsztyki, Zupa cebulowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Pasztet, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Pierniczki serduszka, poledwiczki wieprzowe medaliony, Zupa paprykowa z pulpetami - VIDEO , Ropa vieja, ryby kuchnia, Carbonara, Przepis z kotlet z ryby, Przepis z jajko kurczak, Aromatyczna karkówka z patelni, Podkarpackie pierożki , Potrawy wigilijne, Zrazy podhalańskie po makowsku , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z gotowany por, Przepis z placki z serem żółtym, Przepis z mięso w warzywach, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Papryka, Zupa ogórkowa, Sałatka z "torebkowym" kurczakiem, Cały kurczak z grilla, Zapiekanka makaronowa, Przepis z piers z indyka, Parówkowe ośmiorniczki, Krupnik, Kanapka Caprese z pomidorem , Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Przepis z krem z g, Pieczeń, Conchiglie marinare - makaronowe muszle z owocami morza, Kapusta z grochem, Sos pomidorowy do pizzy, zupa na kości, Proste kotleciki z jajka, Spaghetti Bolognese, Młoda kapusta, kuchnia kanadyjska, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Zapiekanki, Przepis z kaski kurczaka, Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon), Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Golonka, Potrawka z kurczaka, Kaczka z jabłkami i żurawiną , Gulasz po polsku - VIDEO, BUŁKA Z JAJEM :), sos grzybowy z prawdziwków, Przepis z gulasz węgierski, Pasztet jesienny