Dodaj do ksiązki kucharskiej Tatar wołowy

Tatar wołowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Tatar wołowy - składniki:

  • wołowina bez kości - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 50 mililitrów
  • musztarda - 3 łyżki
  • żółtka z jaj - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ogórki konserwowe - 3 sztuki
  • pieczarki marynowane - 100 gramów
  • sardynki w oleju - 200 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Tatar wołowy - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
  2. Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
  3. Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
  4. Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
  5. Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Dodaj do książki kucharskiej

TATAR WOŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.

2

Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.

3

Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.

4

Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

5

Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba z curry po indyjsku, Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan", Udka, Zupa pieczarkowa, Półmisek z kurczakiem Tao-Tao, Przepis z sosy do mięs, Papryka, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Ryba po grecku, Pasta z żółtego sera, Przepis z zupy niemieckie, udka z kurczaka po chińsku, Dip owocowy, Przepis z mieso mielone z serem feta, Ryba w warzywach, Gulasz po polsku - VIDEO, Grissini, Zimowy pucharek z lodami z piernikową nutą, Przepis z obiad ze szpinakiem, Pieczarki faszerowane mięsem z serem, nuggetsy, Consomme po madrycku, Sosy, Rolada ziemniaczana, sałatka 10 minutówka, Przepis z danie z poledwicy wieprzowej, Sałatka z zielonym groszkiem , Dwa światy fasol, Przepis z sos z oliwkami, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Sałatka z pora, sałatka z tuńczykiem i ryżem, Przepis z kasza z mięsem, Ryba, Tajska zupa curry z kurczakiem, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , mieso szynka, Zupa krem, Przepis z mrożone brokuły, Spaghetti a la carbonara, knorr zupa cebulowa, Zupy, Zapiekanka z czerwoną soczewicą, pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, Placki po węgiersku, Zapiekanki, Przepis z mieso z rosolu, Placki po węgiersku, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z serem, Kasza, Ziemniaki, Trufle po hiszpańsku, Przepis z pieczarki papryka cebula, Bigos - VIDEO, Rolada ziemniaczana, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Karp w galarecie, Zupa grzybowa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, makaron i fasolka, Przepis z brokuł zapiekany, Przepis z gotowe kuchnie