Dodaj do ksiązki kucharskiej Tort miętowy

Tort miętowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 16 osób trudne Autor: pasibrzuch

Tort miętowy - składniki:

  • mąka - 200 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • pralinki - 400 gramów
  • cukier wanilinowy - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • zagęstnik do śmietany - 3 łyżeczki
  • kakao - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 0.5 opakowania
  • wisienki koktajlowe

Tort miętowy - Sposób przygotowania:

  1. 8 czekoladek odłóż do dekoracji.
  2. Pozostałe zalej śmietanka i podgrzewaj , mieszając do powstania jednolitego kremu. Wstaw na całą noc do lodówki.
  3. Białka ubij , dodaj ¾ cukru i cukier waniliowy. Ubijaj jeszcze chwilę , wymieszaj z żółtkami, mąką , kakao i proszkiem do pieczenia.
  4. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz 35 minut w 175 stopni. Ostudź i rozkrój na 3 placki.
  5. Czekoladową śmietankę ubij z reszta cukru i zagęstnikiem.
  6. Przełóż kremem placki tak, aby starczyło na posmarowanie wierzchu. Udekoruj wisienkami i odłożonymi pralinkami.
Dodaj do książki kucharskiej

TORT MIĘTOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

8 czekoladek odłóż do dekoracji.

2

Pozostałe zalej śmietanka i podgrzewaj , mieszając do powstania jednolitego kremu. Wstaw na całą noc do lodówki.

3

Białka ubij , dodaj ¾ cukru i cukier waniliowy. Ubijaj jeszcze chwilę , wymieszaj z żółtkami, mąką , kakao i proszkiem do pieczenia.

4

Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz 35 minut w 175 stopni. Ostudź i rozkrój na 3 placki.

5

Czekoladową śmietankę ubij z reszta cukru i zagęstnikiem.

6

Przełóż kremem placki tak, aby starczyło na posmarowanie wierzchu. Udekoruj wisienkami i odłożonymi pralinkami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Indyk, Babka kresowa, Śledzie, Przepis z kostki bazylia, Zupa z soczewicy, Pstrąg, Spaghetti Bolognese, Zrazy wołowe w sosie piwnym, Zupa pieczarkowa po parysku, Pierogi z jagodami, Krem z kwaszonych pomidorów, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, Przepis z makaron smietan, Tortilla - VIDEO, podgrzybki duszone, Baba ziemniaczana z szynką, Kurczak w curry z brokułami, Boczniaki smażone, Orangoffee pie , Gdański gulasz cielęcy , Bigos, Przepis z duża cebula, kurczak w brytfannie, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, sos do kotletow schabowych, Żeberka, sos po chińsku, Danie z Abruzji, Przepis z Sałatki z fasola, Placki po węgiersku, Złociste pałeczki z kurczaka, Kasza, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Nuggetsy z kurczaka w panierce, Kaczka, obiad hi, Przepis z zupa z mrożonego szpinaku, Przepis z sałatka z pomidorów z mozzarellą, Przepisy świąteczne, Przepis z karkowka pieczona z ziemniakami, Kanapka z twarożkiem i salami , Sałatka grecka z fetą, Placki po węgiersku, Carbonara, gulasz z kurczaka z pieczarkami, Dania z makaronem, Tost z kurczakiem i jajkiem (club sandwich) , piersi z kurczaka pieczone -, Przepis z Kartacze z mięsem mielonym, jak smazyc, Sałatka Nicejska, Przepis z kuchnia polska, Tajska zupa, makarony z sosem c, Krem czosnkowy z grzankami czosnkowymi, zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Tłusty czwartek, Babcine kapuśniaczki, MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM, Spaghetti Bolognese, Przepis z wiosenne sałatki przepisy, Sałatka ziemniaczana z musztardą - VIDEO