Dodaj do ksiązki kucharskiej Tortilla

Tortilla

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tortilla - składniki:

  • mąka pszenna - 200 gramów
  • mąka kukurydziana - 200 gramów
  • sól - 2 łyżeczki
  • smalec - 2 łyżeczki
  • woda - 0.5 litra

Tortilla - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę pszenną lub kukurydzianą wymieszaj ze szklanką wody oraz ze smalcem i solą. Wyrób na gładką masę. Gotowe ciasto zafoliuj i odstawa na 30 minut do lodówki.
  2. Ciasto podziel na mniejsze kawałki a następnie rozwałkuj na cieniutkie placki.
  3. Placki ciasta usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu ok 1 minutę z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej

TORTILLA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tortilla
    1.Mąkę pszenną lub kukurydzianą wymieszaj ze szklanką wody oraz ze smalcem i solą. Wyrób na gładką masę. Gotowe ciasto zafoliuj i odstawa na 30 minut do lodówki.
  • 2
    Tortilla
    2.Ciasto podziel na mniejsze kawałki a następnie rozwałkuj na cieniutkie placki.
  • 3
    Tortilla
    3.Placki ciasta usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu ok 1 minutę z każdej strony.
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: