Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO
    4.Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z ryz smazony z warzywami po chinsku, Letnia sałatka na grilla, Zupa kalafiorowa, Zapiekanka jarzynowa w naleśnikach, Karkówka w sosie słodko-kwaśnym, Musaka, zupa j, Przepis z sos śmietanowy do mięsa, Polska sangria, Burrito z mięsem mielonym, ryba pieczona w piekarniku filet, Zupa pomidorowa, Szparagi w sosie jogurtowym, majonez Knorr, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Przepis z makaron po włosku, Przepis z młode ziemniaki, Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Żeberka, Kotlet de volaille - VIDEO, sałatka włoska, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, knorr z pieczarkami, Kaczka, Sałatka Gyros, marynata do pieczenia schabu, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z pierś z kurczaka z papryką, Pieczeń, Sałatki, pierś w kurczaka, Kanapka dla dzieci "Myszka na twarożku", Potrawy wigilijne, kurczak z r, Makaron w sosie z mascarpone i łososiem, Przepis z zapiekanki makaronowe, Żołnierska, Razowa przyjemność na ząb, Dania z ryżem, Kapusta z grochem, Kanapka dla dzieci "Potworek'", Sałatka z tuńczykiem, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Przepis z zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Risotto z kurczakiem i warzywami, Rzeszowskie placki ziemniaczane, co z pieczarek, kanapki przystawki, Makaron z pikantnym sosem "arrabbiata", Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Kurczak z winogronami, danie glowne, Zupy, Zupa pieczarkowa, Sałatka grecka, Kanapka warzywna , Przepis z kotlet de V, Pstrąg, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, Pyzy po bawarsku, Przepis z gotowanym kurczakiem, Ciasteczka korzenne