Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Kapusta duszona, Galaretkowe witrażyki, Bambus z ryżem, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Sałatka grecka z fetą, Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Łosoś, Tajska zupa, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, ciasta desery, Tłusty czwartek, Lasagne drobiowa, Pstrąg z orzechami, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, SER TY, smaczny p, Sałatka kebab - VIDEO, Sałatki z makaronem, Przepis z schab smażony, Jagniecina s sosem , Kremowy makaron z brokułami , Zapiekanka po rzymsku, Ogórek, Przepis z mrożony groszek, Sos śmietanowo – jajeczny, Zupa pieczarkowa, Bajeczny serniczek, Polędwiczki, Makaron z sosem śmietanowym, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Lasagne, delikat uniwersalny knorr, Sos chrzanowy, ryby warzywa, Pieczeń, Bigos - VIDEO, Przepis z sera żó, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Raita z kabaczkiem, Łazanki z makiem, Kocia lasagne , Ryba, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z mieso z jajkiem, Przepis z czerwona soczewica, pierogi z kapustą i grzybami, sos brokulowy, Przepis z kuchnia ryby, Obiad, pieczeń z karkówki, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, sosy z smietana, mozzarella, sałatka z makreli wędzonej, pieczona karkówka w piekarniku, Kurczak z woka, obiad bezmiesne, Krewetkowe pączki, Barszcz, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z sałatka z sałatą rzymską