Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab, Przepis z kuchnia tv pl ketchup, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, kurczak z sosem kokosowym, Sałatka gyros z kurczaka, Zupa jarzynowa, Jajka w sosie beszamelowym, Leczo, Francuskie rożki z owocami morza, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka Nicejska, Przepis z ryż kukurydza, Mini pita z tuńczykiem, Przepis z wołowina z rosolu, śledzie z jajkami, Gulasz - VIDEO, pieczony ziemniak piekarnik, Pizza z papryką i pomidorami, Kotlety, Przepis z piers w kostke, Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe, Dania z ryżem, Studencki makaron z jajkiem, ryba z czosnkiem, Żeberka, kapusta w oleju, Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami, Sos wiedeński, Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini, Polędwiczki wieprzowe w ananasie, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Wołowa rolada, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Pizza ziemniaczana chłopska, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Kebab, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami makaronem, schab pieczony smażony, Przepis z sałatka ze smietana, boczek na obiad, Przepis z pieczone pierożki z warzywami, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Spaghetti Bolognese, Zupa pieczarkowa, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Spaghetti a la carbonara, Barszcz, knorr przepis na sos sałatkowy jogurt naturalny, Przepis z mieso w smietanie, sałatka z papryki na zime, Ryż, Łosoś pieczony po śródziemnomorsku z sosem truskawkowym, Bawarski kąsek, Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em, Zupa krem, Przepis z zapiekanka kurczak, pstrąg pieczony w piekarniku, Przepis z sałatka z czerwonych pomidorów, Spaghetti Bolognese, Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki, Golonka, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zwariowany ostry kurczak , Quesadillas - VIDEO