Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Przepisy świąteczne, Szybka surówka z kapusty pekińskiej, Placki ziemniaczane, szynka wieprzowa pieczona, Indyk, migdałów, Pierogi z kapustą i grzybami, Kanapki na imprezę z szynką, Przepis z ser pl, zapiekana kapusta, Wołowe kuleczki , Przepis z obiad bez ziemniakow, Obiad, Przepis z sola ma, Indyjskie curry z kurczakiem, żeberka pieczone, Przepis z ryby w zalewie, wędzony filet z łososia, Przepis z zapiekanka na kolację, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Pikantne sakiewki z indyka, przystawki ze śledziem, Kutia, Polskie pierogi z chrzanem, Przepis z babeczki, Gyros z kurczakiem, Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę , Przepis z kiszenie ogorkow, co zrobic na obiad ze schab, Zupa grzybowa, sałatka ser camembert, Dania z makaronem, Drobiowe kotlety mielone z soczewicą, Kurczak w jarzynach po wiedeńsku, Leczo z cukinii, Ryba po grecku, Mięsne krokiety ze szpinakiem, mielone w cebuli, Lody czekoladowe "Żółw" , Przepis z sałatka z octem winnym z ogórkiem i pomidorami, Placuszki z cukinii, Pomidory faszerowane mięsem, kuchnia polska mielony, Sandacz w sosie jabłkowym, Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego , Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Przepis z czarne spagetti, TAPAS: Jajka na pomidorach z oliwkami, Przepis z sałatki do mięsa, Łosoś, Wieprzowina z curry, Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem, Zapiekanki, Rolada ziemniaczana, Sos włoski do spaghetti, Sos z białego wina ze skórką cytrynową, Warzywa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Szpinak zapiekany z beszamelem, Gołąbki, Gulasz, Zupa pieczarkowa