Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kapusta po chinsku, Alzacki placek z cebulą, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Ogórki z miodem, boczek ze śliwką, Sałatka Gyros, Królewski tort, Przepis z zielone pesto, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z kurczak po ugotowaniu, Leczo, Przepis z kurczak pikantny, Zupa pomidorowa, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Sos włoski do spaghetti, Naleśniki, Meksykańska mieszanka owocowa z lodami waniliowymi i tequilą, Przepisy świąteczne, Zupa Shrek, smażone na głębokim oleju, Przepis z ciasto na pi, bez miesa, Smaczna zapiekanka ze śledziem, kurczak po tajsku, Gyros z kurczakiem, Śledź w kożuchu, sos do kurczaka z warzywami, Przepis z Ziemniaki po gó, Kurczak, kurczak z piekarnika przepisy, Ryba, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Zupa krem, sałatka z serem feta i sałatą lodową, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Spaghetti , Przepis z obiad z piersią kurczaka, Ryba po grecku, Pasztet, Śródziemnomorskie ziemniaki z chili , Zajebiste pizza, Kanapki z pastą łososiową “Kokoszki”, Sałatka z kalafiora z oliwkami, Zupa krem ze świeżego ogórka, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą, Przepis z sałatka z krewetek koktajlowych, Placki z owocami, Llonguets - katalońskie bułki, losos z patelni grillowej, przyprawa do piernika, Potrawka z kurczaka, Przepis z sos pieczarkow, Zapiekanki, Przepis z zupy z makaronem, Sałatka Gyros, Schab a' la Sztufada - VIDEO, Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką, Zapiekanka Gyros , Pstrąg, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Pomidorowy sos do pizzy, sałatka z rybą wędzoną