Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

smazona kapusta, skrzydelka z piekarnika, Surówka z białej kapusty, Gyros z kurczakiem, Kopytka z ziarnem lnu, Przepis z makarony sosy, dieta niskokaloryczna przepisy, kasz kuskus, Sałatki z makaronem, Śledzie, Ślimaki kurczakowo- serowe , sos z rosołu, Zapiekanka po rzymsku, Przepisy świąteczne, papryka nadziewana serem feta, sałatka z granatem, Sos beszamelowy , Przepis z ser żólty, Zupa cebulowa, Pikantna zupa krem z pomidorów, Gulasz, sos z piersi z kurczaka, Naleśniki, Kremowa zupa z dyni, Przepis z ryż curry, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pomidory z białym serem, Szpinakowa zapiekanka, Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem, Steki z udek kurczaka z sosem z fety i papryki, ryż do, sałatki z sałat, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Zapiekanka warzywna z oliwkami, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z kuskus z warzywami, Obiad, Spaghetti bolognese z warzywami, Łosoś a la carbonara , mięso wołowe przepisy, Zapiekanka z ziemniakow, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z obiad z makaronem i kurczakiem, Karp w galarecie, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Słoneczna zupa marchewkowa , kurczak z warzywami, Pieczony łosoś i gnocchi z bazyliowym pesto, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Francuskie tosty serowe , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kasza, Soczysty schab pieczony po polsku, Przepis z dania glowne z kurczakiem, sałatka z szynka parmeńską -, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa pomidorowa, Sałatka z kiełków słonecznika z grillowanym kurczakiem, Kremowa zupa marchewkowa , Zupa meksykańska II, Przepis z krewetki smazone, Koszyczki z kaszy , Dania z makaronem, Mozzarella z oliwą z oliwek