Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Przepis z sos śmietanowo pomidorowy, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Pierogi, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka Gyros, Sałatka Gyros, salatka rosyjska, Śledzie, Jarmuż zasmażany z jajkiem, Kurczak w sosie z owocami, Kulebiak z farszem mięsnym i jajkami , Domowy hamburger, Przepis z ciasta a s, Indyk, Deser z lodami o smaku owoców leśnych, papryka pieczarki cebula pierś z kurczaka, Łopatka pieczona, z cebulą i makaronem, Papryka, Dania z makaronem, Przepis z sos serowo śmietanowy, Sałatka kebab - VIDEO, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Polędwiczki, Przepis z sałatka z serem francuskim, hiszpanskie, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Spaghetti a la carbonara, Leczo z cukinii, szynka naczynie żaroodporne, obiad z wolowina, Tortilla - VIDEO, Pieczone udka z boczkiem, Karp w galarecie, Pudding mango, Spaghetti z sosem tuńczykowym, pierś kurczaka w miodzie i orzechach, ser feta zapiekany, Smażone Banany , Pieczone udka z boczkiem, Gulasz rybny, Spaghetti , Gyros, Udka, Kaczka, Przepis z zupa na boczku, Przepis z piersi z g, Delikatne marynowane kuropatwy, Przepis z sałatka z selera naciowego i jajek, rude, Szynka duszona w sosie pomidorowo-pieczarkowym, miesa na zimno, bazylia, Sos włoski do spaghetti, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , sałatka makaron słonecznik, Przepis z por majonez, Baba ziemniaczana z kiełbasą, Mozzarella panierowana, Kotlety ziemniaczane z sosem , ryż z kurczakiem i groszkiem, Placki ziemniaczane