Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ciasto na pi, Przepis z makaron z serem, Przepis z makarony ser zó, Przepis z spaghetti carbonara knorr, Szybka karpatka, Zupa dyniowa, Gyros, Przepis z zielone pesto, Polędwiczka z grzybami, Przepis z sałatki z makaronu -, Karp, Przepis z makaron - kokardki, Sałatka Gyros, Spaghetti z pieczarkami i szynką, Duszona cukinia w śmietanie, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, bez miesa, Sos czosnkowy na wódce, sos do kapusty pekińskiej, Kurczak, Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO, Zupa zielona, Sałatka grecka, Ryba w warzywach, Kukurydza w kolbie, Przepis z sosy knorr do makaronów, ziemniaki w winie, Kalafior w cieście, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sałatka z makaronem tagiatelle, Krem brokułowy, oleju, Aromatyczna zupa pieczarkowa , kuchnia polska przystawki, Tortilla, Zupa krem z dyni - VIDEO, Zupy, Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami , Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z makaron brokuły ser, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Zupa kalafiorowa, Sałatka śledziowa, piersi z kurczaka pieczone w piekarniku, Udka, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, ciastka z dziurką, Chilli Con Carne - VIDEO, Ryba w warzywach, pierś z kurczaka sosie pieczeniowym, Sałatka z selera naciowego, Papryka, Makaron, Sałatka paryska, Lasagne drobiowa, Dynia, sałatki ze szparagami, Przepis z placki ziemniaczane po zbójnicku, Przepis z schab pieczony z serem, krewetki na ciepło, Papryka faszerowana kaszą gryczaną i grzybami, Szpinak, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kanapki na krakersach