Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pizze, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Marchwianka, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Przepis z ryba z czosnkiem, Delikatna sałatka z sarniny, faszerowana papryka serem, smażona pierś z kurczaka, Sałatka owocowa, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Gwiazdki z kremem pinacolada, Mizeria z ogórków, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Sałatka Nicejska, Golonka, puszki na przyprawy, Potrawy wigilijne, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Placki ziemniaczane, Botwinka z ziemniakami , Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Potrawka z kurczaka, Spaghetti , kapusta wi, Panga pieczona z warzywami, Niemiecka zapiekanka z makaronem, Pierogi, Przepis z sałatka makaron kokardki, plastry łososia, Sos mięsno pomidorowy, Przekąski, Łódki ziemniaczane z jajecznicą, Bigos - VIDEO, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, kurczak przepisy przepis, kotlety z jajek gotowanych, niskokaloryczne sałatki, udziec z indyka z kością, Przepis z fileciki anchois, Kociewska polewka owocowo-grzybowa, zupa z kapusty, Wiosenny krupniczek, papryka mieso mielone, Kaczka, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, ciasto f, Sałatka z kapusty pekińskiej , Makaron, kurczak w brytfannie, zapiekanki miesne, Tortellini w sosie pomidorowym, zupa z buraczkow, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Sałatki, Sos maltański, Rurki z pieczarkami , Pierogi z jagodami, Karkówka, Sałatka grecka z fetą, Salsa, Kotlety mielone z kalafiorem