Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatki, Grillowana pierś z kurczaka podana na sałatce szpinakowej, Grillowany stek z tuńczyka z sezamem, Kosmiczne ślimaki, Tradycyjna marchewka z groszkiem - VIDEO, sposob na knorr, Meksykańskie kąski, desery ciasto, ryz pieczarki, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Zupa z paryskich hal, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z kurczak udka, Przepis z sos słodko kwaśny z makaronem, marchewka zupa, papryka kurczak, pietruszka sos, Sos włoski do spaghetti, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Ryba, Gehacktes- niemiecka wariacja na temat sou bolońskiego, Kluski lane, Słodkie grillowane mango, Soczewica - puree, Placki ziemniaczane, Kebab w kajzerce, Przepis z Zapiekanka z ryżem i piersią z kurczaka, Karp w galarecie, Gjuwecz mleczny, Tortellini z pesto i brokułami, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z polędwiczki w sosie grzybowym, Polędwiczki, Kluski , Przepis z sos do jajek, Słoneczne kanapki z warzywami do szkoły, zapiekanki ryzowe, Potrawy wielkanocne, Gulasz po polsku - VIDEO, Hiszpańskie gazpacho, Przepis z farsz do sajgonek, sałatka z jogurtem naturalnym, sos do miesa z kurczaka, Przepis z strogonow wołowy, Pasta z makreli z jakiem i ogórkiem , Sałatka gyros z kurczaka, na sos, Zapiekanka z ziemniakow, Żeberka, Przepis z ogórki z papryka, Przepis z sosy do makaronu, Zupa z kolendry i cukinii, Gulasz, Lekka sałatka kolorowa, Kaczka pieczona z jabłkami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z spaghetti bezmięsne, Zupa dyniowa z czerwoną fasolką, Kasza, Lasagne, Zrazy drobiowe z ogórkami, Zapiekane risotto z kiełbasą