Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab pieczony nadziewany, Kotlety, Indyk, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Przepis z dania dietetyczne, Kluski serowe z sosem jabłkowym, Przepis z surówka z kapusta pekińska, Zapiekanka po rzymsku, Sernik na zimno mocno kolorowy, Sałatka kebab - VIDEO, Vitello tonato, Żeberka - VIDEO, Ciasto na pierogi, Przepis z mięso ze szparagami, Karp w galarecie, Przepis z majonez - do sosu, Fasolka szparagowa na zimno z truskawkami , Przepis z pierś z kurczaka obiad, Kheer, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Żeberka, latwa zapiekanka, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Pesto ze słonecznikiem, Sałatki z makaronem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa reńska, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z kurczak owocami, Przepis z makarony z majonezem, Sos Polski, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Pudding czekoladowy, Przepis z kiszone rydze, Przepis z szaszlyki z piekarnika, makarony sałatka, Zupa brokułowa, Obiad, Zupa z soczewicy, indyk smażony, Włoska grzybowa Lasagne, zupa serowa z serków topionych -, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z salatka z bialej kapusty, hiszpanskie, Schab, zapiekanka po, przystawki z łososia wędzonego, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Karkówka, Sałatki z kurczakiem, karczek pieczony w piekarniku -, duszone grzyby, Szaszłyki wyściełane sałatką warzywną, Zapiekanki, "Ruchanki" a' la Staśkowiak, Kapusta z grochem, Udka w ananasowej glazurze, Letnia sałatka pomidorowa , duszona w cebuli, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kutia, Sałatka pomidorowa do mięs