Dodaj do ksiązki kucharskiej Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - składniki:

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Tradycyjne bitki wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  2. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  4. Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  5. Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
Dodaj do książki kucharskiej

TRADYCYJNE BITKI WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tradycyjne bitki wołowe
    1.Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.
  • 2
    Tradycyjne bitki wołowe
    2.Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
  • 3
    Tradycyjne bitki wołowe
    3.Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
  • 4
    Tradycyjne bitki wołowe
    4.Dołóż Kostkę pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 5
    Tradycyjne bitki wołowe
    5.Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem. Rada: Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KOSTKA DO MIĘS PIECZENIOWA KNORR

    Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • Tradycyjne bitki wołowe Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Duszony kurczak z warzywami -VIDEO, Przepis z papryka pomidor, Jesienna sałatka, Zapiekane jabłka z posypką, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Przepis z sosy do makaronów, Żeberka z bakłażanem i czosnkiem, Zapiekanka makaronowa, Pierożki wonton, Musaka, Miodowo-czosnkowy kurczak, Karkówka, Pierś z kurczaka na szybko, Żurek, Zupa pijacka, Faszerowane kabaczki z serem feta , Kapusta z grochem, Jajka na pomidorach i papryce, Śledzie, placek po zbójnicku przepis, Sałatka z papryki czerwonej, Przepis z ryba zapiekana w piekarniku, Zupa pieczarkowa, Kalafior, Przepis z knorr zapiekanka, Indyk, niskokaloryczne sałatki, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Quesadillas - VIDEO, Makaron, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Brokuły po chińsku, Befsztyk w słoninie, ryż z sosem curry, zupa z kapusty, Potrawka z kurczaka, sos do gotowanego kurczaka, Placki, Żurek, Krupnik, Przepis z poledwiczki wieprzowe medaliony, Przepis z sałatka z jajkami, Gyros, Faszerowana pierś z kurczaka z sosem serowo-bazyliowym, Sos pomidorowy do gołąbków, sałatka do mięsa pieczonego, Niemiecka zapiekanka z makaronem, Sos beszamelowy , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatka Gyros, CIASTO BROWNIE, Bigos, Przepis z PO GRECKU, Leczo z cukinii, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Czeskie knedle z boczkiem, Domowe wrapy, Kurczak po seczuańsku, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Przepis z plastry łososia, sos do placków ziemniaczanych, Łosoś, GRILLOWANY KABACZEK, Przepis z zapiekanka z ryby i ziemniaków