Dodaj do ksiązki kucharskiej Udka faszerowane

Udka faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: Izabella Kulińska

Udka faszerowane - składniki:

  • duże udka z kurczaka - 4 sztuki
  • mięso mielone z udek kurczaka - 250 gramów
  • cebula duża - 1 sztuka
  • koperek świeży - 0.5 pęczka
  • tymianek - 0.5 łyżeczki
  • czosnek granulowany - 0.5 łyżeczki
  • bułka tarta - 2 łyżki

Udka faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.
  3. Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej

UDKA FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.

2

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.

3

Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bogracz węgierski, Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną, Pomidory faszerowane kaszą kuskus i serem feta - VIDEO, ryba zapiekana w piekarniku, ryż z kurczakiem, Przepis z PO GRECKU, Żurek, obiad z ryżem, sos do placków ziemniaczanych, Pierś z kurczaka, kurczak z czosnkiem, makaron obiad, Pasztet, Gulasz, Sos musztardowy, Przepis z farsz do naleśników, Ciasto na pizze, Krem z pieczonych pomidorów , Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, makaron z, Udka, Schab w pięciu smakach, Sałatki z makaronem, Pieczarkowe chili con carne , Risotto, przepis na zapiekanke z piekarnika, Sos beszamelowy , Smażone grzyby z bobem, Barszcz biały, Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią , ryba z grilla w folii, Gulasz, obiad gotowany, Przepis z ryż - obiad, Przepis z obiad z mięsem mielonym, Musaka, Oliwki na ciepło, Placek po zbójnicku wersja 1, Ryba, Zupa meksykańska z mięsem, mieso z piekarnika, Przepis z pierogi z mięsem farsz, Słodko-kwaśne pieczone kurczaki, Łosoś, Sałatka gyros z kurczaka, Futbolki, czyli kulki mięsne, Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem, Aromatyczne śledzie z cebulką, Indyk faszerowany papryką, Kocia lasagne , Sałatki z kurczakiem, Szpinak zapiekany z beszamelem, Przepis z żeberka pieczone -, Dorsz po meksykańsku, Przepis z zapiekanka knorr, Leczo z cukinii, Pieczeń, Przepis z kurczak z makaronem, Kanapki pita, Tortilla Pszenna, Amerykańskie żeberka BBQ, Sałatka z porów, Faszerowany pieczony boczek, Przepis z zapiekanka ryżowa