Dodaj do ksiązki kucharskiej Udka faszerowane

Udka faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: Izabella Kulińska

Udka faszerowane - składniki:

  • duże udka z kurczaka - 4 sztuki
  • mięso mielone z udek kurczaka - 250 gramów
  • cebula duża - 1 sztuka
  • koperek świeży - 0.5 pęczka
  • tymianek - 0.5 łyżeczki
  • czosnek granulowany - 0.5 łyżeczki
  • bułka tarta - 2 łyżki

Udka faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.
  3. Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej

UDKA FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.

2

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.

3

Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , ciasto z jednym jajkiem, Smaczna rybna zupa, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Bulion cielęcy, Zupka Edamska, sos z jogurtu naturalnego, Przepis z makarony kurczaka, Przepis z makarony z szynką, Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku, Przepis z naleśniki z farszem z kurczaka, gulasz z schabu, Śledzie, Diabelsko szybkie spaghetti, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z poledwica wieprzowa pieczona, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przekąski, Zupa pomidorowa, Zupa ogórkowa, Sałatki, Zupa cebulowa, Przepis z halibut smazony, sos z szalotek, Przepis z placki ziemniaczane fix knorr, Kiełbaski w cieście, Sałatka gyros z kurczaka, dla dzieci ciasta, Ciasto na pizze, Placki ziemniaczane w japońskim stylu, Zupa pieczarkowo – kalafiorowa , przepis video, Tortilla śniadaniowa, Przepis z placek knorr, Brokułowa sałatka , spagetti z pieczarkami, Placki, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Grecka sałatka therini, filet z kurczaka mielone, Dipy, Pierś z kurczaka pieczona, Bigos, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z ryż smażony, Salsa ze świeżych warzyw, Frykadele z polędwicy, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, placki do kebaba, Smażony kurczak z kukurydzą i curry , Zupa z soczewicy, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, przepis ryba z pieca, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Krewetki w grzybach, Ziemniaki, sałatka z makaronem i szpinakiem, Duszone warzywa, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Pierś z kurczaka, Mielone, Sałatka Gyros