Dodaj do ksiązki kucharskiej Udka faszerowane

Udka faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: Izabella Kulińska

Udka faszerowane - składniki:

  • duże udka z kurczaka - 4 sztuki
  • mięso mielone z udek kurczaka - 250 gramów
  • cebula duża - 1 sztuka
  • koperek świeży - 0.5 pęczka
  • tymianek - 0.5 łyżeczki
  • czosnek granulowany - 0.5 łyżeczki
  • bułka tarta - 2 łyżki

Udka faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.
  3. Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej

UDKA FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.

2

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.

3

Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z świeży szpinak sałatka, Sałatka do słoików, papryka z cebulą, Przepis z marynata do skrzydełek, Jajka, Przepis z czerwona po, leczo z cukinii z kielbasa, placek węgierski - -, Potrawka ze schabu na styl chiński , Kaczki z jajek, Rajma, Pizza saszetki, Obiad ryż z warzywami, gulasz angielski, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zapiekanka meksykańska, Kalafior, Pasztet, Rosyjska sałatka jarzynowa, Ogórek, ryż z kurczakiem, Pieczona gęś w sosie pomidorowym, Polędwiczki, sałatki z ryżem, Ciasto na pierogi, Makaron z brokułami i migdałami , Przepis z obiad z ryby, mieso z piekarnika, Przepis z do ziemniaków, Zupa gulaszowa, Sałatka z kurczakiem i ryżem, mięso mielone pieczarki, Szklanka wody, Przepis z desery w pucharkach, Papryka, Zapiekane risotto z kiełbasą, Spaghetti z owocami morza, Sałatka z kiełków bambusa, Placki puri, Leczo, Smakoszowy omlet, Dorada z szynką pata negra, Przepis z naleśniki bez mleka -, Zapiekanki, Spaghetti Bolognese, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kurczak na słodko, Rosół, Zapiekane risotto z kiełbasą, Naleśniki chińskie - VIDEO, Ryba, kurczak curry z makaronem, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , sojowe, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Wątróbka drobiowa z jabłkiem, Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko, Pieczeń, Risotto z kurczakiem i warzywami, zupa z kapusty białej -, Golonka, Kluseczki a la Stroganoff, Krem brokułowy