Dodaj do ksiązki kucharskiej Udka faszerowane

Udka faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: Izabella Kulińska

Udka faszerowane - składniki:

  • duże udka z kurczaka - 4 sztuki
  • mięso mielone z udek kurczaka - 250 gramów
  • cebula duża - 1 sztuka
  • koperek świeży - 0.5 pęczka
  • tymianek - 0.5 łyżeczki
  • czosnek granulowany - 0.5 łyżeczki
  • bułka tarta - 2 łyżki

Udka faszerowane - Sposób przygotowania:

  1. Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.
  3. Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej

UDKA FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.

2

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.

3

Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron po azjatycku, Krewetki w cytrusach, Pizza Bukiet Smaków, Sos musztardowy na zimno, Rozgrzewająca zupa z serka topionego, obiad z jajkiem, Pasta z żółtego sera, Przepis z NA FASOLE, Zupa krem, Pizza Bukiet Smaków, Dynia, Pierś z kurczaka, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Przepis z sos brokulowy, sos z jogurtu naturalnego, Przepis z obiad wieprzowe, filet z kurczaka duszony, Zupa krem z kalafiora, Makaron z cytrynowym dressingiem, ryba sola zapiekana, Zapiekanka domowa, Sałatka fasolowo-ryżowa, Przepis z mielone kotlety rybne, Karp, Zupa fasolowa po kapitańsku, Przepis z kurczak nadziewany miesem mielonym, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepisy świąteczne, Ciasto na pizze, Przepis z makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Spaghetti z tuńczykiem, Karkówka, Polędwiczki, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kasza, Barszcz biały, Jajeczka w parmeńskim uścisku, Przepis z kurczak-piers, Przepis z zupa grochowa na boczku, pieczarki gotowane, Zapiekanka Gyros , Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, kurczak w sosie czosnkowym, Gyros z kurczakiem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z ryż w d, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Leczo z cukinii, Kluski , Ryba po grecku, hiszpanskie, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Babka ziemniaczana z wieprzowiną, Pierogi z Zakopanego, obiad z piersia z kurczaka, Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką, Proste sajgonki , Naleśniki doskonałe, Zapiekanka meksykańska, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, kiszone, Pierogi, Naleśniki doskonałe