Dodaj do ksiązki kucharskiej Uszka z pieczarkami

Uszka z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: supermama

Uszka z pieczarkami - składniki:

  • mąka - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • gorąca woda - 0.25 szklanki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ulubione zioła - 1 łyżeczka

Uszka z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.
  2. Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.
  3. Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.
  4. Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.
  5. Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.
Dodaj do książki kucharskiej

USZKA Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.

2

Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.

3

Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.

4

Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.

5

Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Toskańska sałatka z białą fasolą, Spaghetti Bolognese, Szynka w miodzie na sposób chiński, Tołpyga zapiekana w sosie koperkowym, Żeberka - VIDEO, Masło anchois, Schab, Przepis z sałatka z fasolka, Pierogi z jagodami, Spaghetti z tuńczykiem, Dip do grillowanych warzyw , Przepis z łopatka przepisy, Zupa pomidorowa, zapiekanka z ma, Naleśniki, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Jajka, Frankfurter Kranz czyli słodki wieniec frankfurcki, Warzywa, makaron na obiad z sosem, przepisy z cukinią, jaja w mi, Sos czosnkowy na wódce, Indyk, Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną, Ryż smażony z warzywami, Zupa z soczewicy, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Zupa szczawiowa, Wołowina po burgundzku, Mielone, Sałatka z buraczkami i malinami , Pieczony klops, kurczak w kokosie, Kaszanka - rarytas nie tylko dla ubogich, Przepis z mieso do ziemniakow, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Spaghetti , Przepis z spaghetti przepis mi, Sórówka z pomidorem,ogórkiem i celbulą, Przepis z ciasto na obiad, Świderki w sosie z dyni, Kapusta z grochem, Karp, Lekka sałatka z wędzonką, Przepis z obiad z z kurczaka, sos do pieczonego mi, Przepis z bulki, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Makaron w sosie z mascarpone i łososiem, Przepis z roladki z mięsa wołowego, dobra kuchnia, Słodkie placuszki z truskawkami, Sałatka z raków, mięso z łopatki wieprzowej, Dania z makaronem, Gołąbki, Dorsz zapiekany w mlecznym sosie, Przepis z marynata do wędzenia kurczaka, Tortilla z kurczakiem, Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami, kaszanka z kapustą, Musaka, zapiekanka mięso mielone - -