Dodaj do ksiązki kucharskiej Uszka z pieczarkami

Uszka z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: supermama

Uszka z pieczarkami - składniki:

  • mąka - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • gorąca woda - 0.25 szklanki
  • pieczarki - 0.5 kilograma
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ulubione zioła - 1 łyżeczka

Uszka z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.
  2. Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.
  3. Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.
  4. Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.
  5. Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.
Dodaj do książki kucharskiej

USZKA Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.

2

Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.

3

Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.

4

Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.

5

Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ciasto z kaszy jaglanej, Kasza, Sałatki z kurczakiem, Indyk z pesto, Sałatka z liśćmi botwinki z grillowanym łososiem, Dipy, Indyk z kasztanami, Makaron bolognese z czosnkiem , Kąski w pomidorach, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z makaron z kurczakiem i serem feta, Hiszpańskie tapas: Marynowane pieczarki, miski knorr, Przepis z RYBA O GRECKU, Sałatka kebab - VIDEO, Krewetki w pomidorach, Polędwiczki, Ratatui a’la Gousto, Przepis z kuchnia polska zeberka, Zupa tajska z kurczakiem, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , Kurczak, Karp, Przepis z zapiekane spaghetti, Sałatka kebab - VIDEO, Zupa z soczewicy, Udka kurczaka ze śliwkami, Bakłażany po katańsku, Sałatka Gyros, Ciasto na pierogi, Przepis z zupy knorra, Makaron z pieczoną kaczką, Sos chrzanowo – jabłkowy, Chłodnik brzoskwiniowy, Zapiekane roladki z łososia, kuchnia dla dzieci, soczewica zielona, Zupa pomidorowa, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z pomidorowa na mi, Gofry po włosku , Udka, Przepis z Ryby- sola, Przepis z kostki do makaronu knorr, Ciasto półkruche, Kaczka, Przepis z zioła do ryb, Zupa krem, Przepis z makarony i serem, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, Przepis z żeberka z piekarnika, Szybki obiad, Enchiladas z chilli con carne, Przepis z gęsta śmietana, Ryba w warzywach, pieczarki zi, Gulasz, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , sola zapiekana, Owoce miękkie ze śmietanką , Tłusty czwartek, Przepis z papryka nadziewana serem feta, Przepis z spaghetti-