Dodaj do ksiązki kucharskiej Wafle czekoladowe

Wafle czekoladowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wafle czekoladowe - składniki:

  • wafle - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • kakao - 3 łyżki
  • mleko w proszku nie granulowane - 1 szklanka
  • mleko - 2 łyżki
  • margaryna - 1 szklanka

Wafle czekoladowe - Sposób przygotowania:

  1. W rondlu rozpuść margarynę i wsyp cukier, przez chwilę mieszaj i dodaj kakao. Można go dodać mniej lub więcej jak kto lubi. Cały czas utrzymujemy rondel na małym ogniu, tak żeby się czekolada nie gotowała, ale była gorąca i co chwilę mieszamy.
  2. Gdy już otrzymasz jednolitą masę, trzeba zdjąć rondel z ognia i go ostudzić. Gdy czekolada będzie już zimna dosypujemy powoli mleko w proszku ciągle mieszając. Powinna się zrobić gęsta czekolada.
  3. Tą czekoladą smaruj jednego wafla i przykładamy go drugim, i jego też smaruj i przykładaj kolejnym. Gdy wszystkie zastana posmarowane to na koniec na wafle kładziemy deskę do krojenia a na to garnek z wodą lub inny ciężki przedmiot. Wafle zostawiamy na noc by się dobrze zlepiły.
Dodaj do książki kucharskiej

WAFLE CZEKOLADOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W rondlu rozpuść margarynę i wsyp cukier, przez chwilę mieszaj i dodaj kakao. Można go dodać mniej lub więcej jak kto lubi. Cały czas utrzymujemy rondel na małym ogniu, tak żeby się czekolada nie gotowała, ale była gorąca i co chwilę mieszamy.

2

Gdy już otrzymasz jednolitą masę, trzeba zdjąć rondel z ognia i go ostudzić. Gdy czekolada będzie już zimna dosypujemy powoli mleko w proszku ciągle mieszając. Powinna się zrobić gęsta czekolada.

3

Tą czekoladą smaruj jednego wafla i przykładamy go drugim, i jego też smaruj i przykładaj kolejnym. Gdy wszystkie zastana posmarowane to na koniec na wafle kładziemy deskę do krojenia a na to garnek z wodą lub inny ciężki przedmiot. Wafle zostawiamy na noc by się dobrze zlepiły.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawy wielkanocne, Zupa cebulowa, Kalafior, Przepis z Porcja wieprzowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Przepis z ryba smażona w cieście, Galaretkowe witrażyki, Gulasz po węgiersku - VIDEO, tarta ze, Pyszny sorbet truskawkowy, zapiekanka z brokułami i makaronem, Kurczak z groszkiem, Zupa z dyni, Przepis z desery z cz, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z sałatka tortellini, Mielone z filetów łososia z boczkiem , Tłusty czwartek, Krokiety z pieczarkami mocno serowe, Dipy, Pieczone udka z boczkiem, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Pierogi, Sałatki z kurczakiem, Przepisy świąteczne, kotlet mielony z, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Przepis z poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, przepis na pite do kebaba, ry ba i ciasto francuskie, Zapiekanka makaronowa , Placki ziemniaczane, Przepis z sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Zupa grochowa, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, ubite jajko, Sos rodzynkowy, Leczo z cukinii, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, potrawy z woka, Zawijasy z soli - VIDEO, Ryba po grecku, Kluski , Sandacz w liściach bananowca , Placki twarogowe, Papryka, Chińskie sajgonki, sos do marchewki z groszkiem, Leczo z cukinii, ugotowani - desery - -, bulka tarta, tartaletki z budyniem, Zupa-krem z selerów, Lasagne z mięsem i szpinakiem , ryz z piersią z kurczaka, Gyros, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Ziołowe ziemniaki pieczone, Przepis z przepisy wloskie, Placki ziemniaczane, Delikatny schab, Lasagne z mięsem i szpinakiem, Pieczony kurczak z nadzieniem jajecznym