Dodaj do ksiązki kucharskiej Warzywne leczo

Warzywne leczo

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Warzywne leczo - składniki:

  • słodka papryka - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • oregano - 1 łyżka

Warzywne leczo - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 10 łyżek wody.
  2. Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną w piórka cebulę.
  3. Po chwili dodaj paprykę, warzywa i smaż wszystko przez 1 minutę.
  4. Teraz dodaj wodę z gotowania, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.
  5. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Na końcu dopraw oregano. Warzywne leczo możesz podawać samodzielnie, np. z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

WARZYWNE LECZO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Warzywne leczo
    1.Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 10 łyżek wody.
  • 2
    Warzywne leczo
    2.Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną w piórka cebulę.
  • 3
    Warzywne leczo
    3.Po chwili dodaj paprykę, warzywa i smaż wszystko przez 1 minutę.
  • 4
    Warzywne leczo
    4.Teraz dodaj wodę z gotowania, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.
  • 5
    Warzywne leczo
    5.Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Na końcu dopraw oregano. Warzywne leczo możesz podawać samodzielnie, np. z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO WARZYW NA CIEPŁO DO MIESZANKI WARZYW ZIOŁOWO-MAŚLANY

    Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

krewetki w zalewie, Przepis z jajka gotowane, Czekoladowe fondue z lodami waniliowymi Carte d'Or, Tiropetes – serowe trójkąty, Przepis z polędwiczki wieprzowe w sosie, Indyjski dip ogórkowy, Kapusta z grochem, Zapiekanka z ziemniakow, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z makarony smazone, Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka", Tortilla - VIDEO, Lasagne drobiowa, Zupy, szaszłyki drobiowo-boczkowe, Włoska grzybowa Lasagne, Przepis z kurczak w sosie beszamelowym, piersi z kurczaka z ryżem, Kurczak curry z jabłkiem, Ciasto na pierogi, Przepis z kuchnia włoska risotto, Kapusta pekińska z ogórkiem, Żeberka - VIDEO, Przepis z kotlety mielona, Sałatka Nicejska, Ziołowe risotto z grzybami, Kotlety, Zupa z soczewicy, Pickle, Gołąbki, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, sałatki z feta, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , mieso mielone fasola czerwona, Rosół, Ogórek, Jajka po chińsku, Bakłażan z makaronem, Omlet z miesem mielonym, Pierogi, Zupa cebulowa, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z zapiekanka z makaronem papryka i mięsem mielonym, Smalec, Przepis z sałatka z tuńczykiem i ryżem, Bigos, pomidory z jajkami, Tradycyjne gazpacho, Pomidorowy sos do pizzy, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Przepis z masa serowa do sernika, jajka faszerowane rybą wędzoną, soki z owoców, Przepis z ser plesniowy, Kutia, Zupa z dyni, sałatka z warzyw mrożonych, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Ziemniaki, Sałatka Gyros, Przepis z cukinie, Przepis z przepis na surowego łososia, Salsa