Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pieczarkowa, Przepis z czerwona i, Żeberka - VIDEO, zupa z kapusty białej -, Soczysty kurczak z grilla , przystawki z łososia wędzonego, Pyszna zapiekanka z kalafiorem, Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z makaron na obiad, Przepis z sałatki hiszpańskie, Przepis z majonez Knorr, Zapiekanka z zielonym groszkiem i szynką, Bakłażany po neapolitańsku – permigiano, Żeberka, Przepis z kuchen, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Kurczak marynata, Zapiekanka z kaszą, Polędwiczki, Pomidorowy sos do pizzy, Sosy, Łosoś, Rosół, Cytrynowe tagliatelle z serkiem Mascarpone, Potrawka z kurczaka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Makaron z oliwkami , Sos beszamelowy , Ryba, Ryż smażony z warzywami, Kalafior, Zupa chlebowa, jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z schab po chińsku, Sos czosnkowy , Zupa ogórkowa, Lody czekoladowe w koszyczkach z orzechami laskowymi, Zupa z parmezanem przyprószona natką pietruszki, Sos z pieczarek i kiełbasy, przyprawy do cielęciny, Sos szwedzki II, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z kurczaka z warzywami, Gorące rynki ., Przepis z zupa gulaszowa po wegiersku, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, pieczarki faszerowane z grilla, Gorące rynki ., pierś z kurczaka obiad, Zupa grochowa, Lasagne drobiowa, Przepis z ryż - obiad, Przepis z danie z dt, naturalna przyprawa, Pomidorowy sos do pizzy, Wyśmienita Obatdza, Chińskie sajgonki, Przepis z na obiad makarony, Przepis z ryż na zimno