Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

szpinak mrożony na patelni, Pstrąg, Kurczak z hinduskimi przyprawami, Zupa z soczewicy, Zapiekanka meksykańska, Schab, Pierogi, Zapiekanka makaronowa, góralskie, Przepis z zupa serow, Wiosenna sałata ze szczypiorkiem, Przepisy karnawałowe, Sałatka Gyros, Sosy, Fasolka szparagowa, zupe z pora, Dania z ryżem, Przepis z szpinak z jajkiem, mizeria z ogorka ze smietana -, Soczysta pierś z kurczaka - VIDEO, zapiekanka z ziemniaka i, Krem brokułowy, Przepis z smażony makaron z krewetkami, sosy do ryżu, Sałatka ryżowa z tuńczykiem , Parówki w cieście francuskim, mieso inaczej, Kotlety, Marzenie owocowe, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Galaretkowe witrażyki, Gyros z kurczakiem, Klasyczne Carpaccio, Przepis z polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Przepis z kurczak w woreczku, Zupa kremowa - zuppa cema di pollo, Dynia, Szpinak, Sałatka muchomorki z niespodzianką - VIDEO, Przepis z Obiad z fasoli, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, kostka drobiowa, Sałatka Nicejska, Zupa brokułowa, Gulasz z kurczakiem , Sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną , Przepis z udka kurczaka przepisy, Proste kotleciki z jajka, sałatka gyros z mięsem wieprzowym, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Marynata pierś z kurczaka, Sałatka Nicejska, Zapiekanka Gyros , Kurczak, Szybki obiad, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Wiosenne kanapki z twarożkiem, Przepis z śledzie w oleju, drobiowa, Naleśniki, Sałatka z porów, Węgierska gulaszowa, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO