Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Surówka z buraków z chrzanem , Kanapka włoska , kurczak curry z warzywami i mlekiem kokosowym, Sałatka z surimi i papryką, Przepis z pieczone w rękawie boczek, Roladki z kurczaka z szynką i papryką, Przepis z masa waniliowa, Szpinak, Chlebki pita z boczkiem, ogorki w sloiku, Ryba gotowana w Wermucie, Indyjski omlet, Tradycyjne uszka z grzybami, Sosy, Zupa kalafiorowa, Przepis z mieso ziemniaki, Potrawy wielkanocne, Chilli con carne extra pikantne , zupa z piersi kurczaka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z pieczona kurczak, Przepis z dania niskokaloryczne, Przepis z kurczak z fasolka szparagową, Wstążeczki z drobiem i fetą, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Grillowany kurczak w curry , i suszonymi pomidorami, roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem, Pulpeciki z ziołami, Zupa grzybowa, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, kuchni chinskiej, Sos włoski do spaghetti, Tłusty czwartek, Papryka, Zupa Harira z ciecierzycą, Żurek, Pierś z kurczaka pieczona, Roladki wołowe, Sos tzatziki do grilla , Sałatka gyros ognista , Przepis z fix knorr zapiekanki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Makaron sojowy z warzywami, placki ziemniaczane po zbójnicku, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z papryka z piersia z kurczaka, Karp, Cebula żółta, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z zielona i czerwona, Sałatka z porów, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pierogi ze szpinakiem, Wątróbki po żydowsku, Muffinki pomarańczowe, Przepis z ziemniaki z łososiem, Kotlety, Przepis z krem z ol, Kaczka, Leczo - VIDEO , Pasztet, marynowana gęś