Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierogi z grochem, Zupa pomidorowa, obiad filet z indyka, marynaty do grilla, mięso mielone, mięso mielone wołowe, Krem pieczarkowy, Pasta z kurczakiem i cukinią, soczewica czerwona, sałatki z sałaty lodowej -, Carbonara, Słone brioszki, zapiekanki z ziemniaków, Przepis z sałatki z mięsem, Zupa ogórkowa, Krem brokułowy, Przepis z ser ricotta, Zapiekanki z ziemniakami, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Czerwony kisiel, Krupnik, Zupa z dyni, Królewski tort, Zupa cebulowa, Zupa brokułowa, Duszony szponder wołowy , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Krewetkowa zakąska na wieczorek półliteracki, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Gulasz, Łosoś nadziewany solą, pierogi z mięsem farsz, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Wieprzowina Bolognese z ziemniaczanym puree, schab na obiad przepis, Kebab w kajzerce, Zupa Gonzalesa , zapiekanki warzywne, Wiosenna pasta z awokado, Pasztet, Pierogi, Przepis z zupa brokułowa -, Zupa krem z dyni - VIDEO, Kremowa zupa marchewkowa , Przepis z ryż smażony, Bakłażan w oliwie, Mielone, Ozdobne kanapki z żółtym serem "Słoneczko", Parówki w cieście serowym, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Kotlety, Zupa pieczarkowa, Golonka, Sos kurkowy, Gulasz wieprzowy z łopatki, ryż z kurczakiem, Pasztet polski, bomba malinowa, Przepis z NA FASOLE, Żeberka, Pierogi z kapustą i grzybami, Marchewka z pomarańczową nutą, Kremowa zupa z dyni