Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

potrawy z grzybami marynowanymi, Kluski , Przepis z skrzydelka z grilla, Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną, Sos czosnkowy , Indyk, Potrawka z kurczaka – z opakowania, sok z pomarańczy, Sos cebulowy, Spaghetti z pesto i krewetkami, Dip pomidorowy, Pieczony klops, Przepis z ryż jajka cebula, Kanapki na imprezę z salami, Sałatka z tuńczyka i pęczaku, Sałatka z wędzonym kurczakiem i serem, Żur z kiszonych rydzów, Przepis z piers z kurczaka z boczkiem, Lekkie Gazpacho, Pasta z papryki, Brokułowe talarki, Pierogi, Mrożona Kawa, danie z tuńczykiem, Zapiekanka meksykańska, Sałatka grecka, Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, sosy sos ciemny, Zupa pomidorowa, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Spaghetti z tuńczykiem, szynka domowa, Przepis z piers z kurczaka faszerowana warzywami, Przepis z kukurydzy z puszki, Przepis z sos jasny, Barszcz, salatka z brokul, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, pasta z makreli wędzonej, Dipy, Przepis z dania azjatyckie, Bigos, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Makaron, Karp w galarecie, Żeberka - VIDEO, sos na spod pizzy, Warzywna zielona zupa z pieczoną kanapką, Sałatka z ogórków i papryki z świeżymi ziołami, Wykwintny koktajl z krabów i owoców mango, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Chłodnik ogórkowy, Sałatka z awokado, na szybko, Sosy, Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z kuchnia tradycyjna, Szpinak, Przepis z jak zrobic omlet z jajek, Przepis z Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z pasta z kostki knorr i kurczak