Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, Pierogi z dodatkiem żółtego sera, Przepis z golonka przepis łatwy, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, co z pieczarek, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Flaki - busecca buciniego, Węgierskie bitki wołowe , Kanapka dla dzieci "Potworek'", zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, sałatki z krewetek, kotlet de V, Kosmiczne ślimaki, Zupa pomidorowa, Przepis z gotowanym kurczakiem, Jajka w sosie tatarskim , Zupa Harira z ciecierzycą, Zupa ogórkowa - VIDEO, sałatka z łososiem i sałatą lodową, Zupa cebulowa, Szpinak zapiekany z sardynkami, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, Kaczka, Chleb z ziarnami, Przepis z g pieczona, Potrawka z kurczaka, Sałatka z chrupiącej cukinii, Polędwiczki, Spaghetti , Krokiety z niespodzianką, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Baskijska miseczka, Zupa z soczewicy, Przepis z kurczak z r, Przepis z przystawki na grilla, Placuszki cebulowe, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kebab z grilla , smażony ryż z warzywami, Barszcz, Przepis z danie glowne, Zupy, Dip do grillowanych warzyw , Przepis z sos do pulpetow, pieczona ryba z warzywami, Mini kiełbaski z baraniny, Sałatka marchwiowa z jogurtem, Przepis z roladki schabowe, Sałatka z szynką i serem, Dania z ryżem, Czosnkowy dip do pieczonych ziemniaków, Rolady w sosie borowikowym, Pierogi z jagodami, zapiekanki makaronowe, Placki po węgiersku, Żeberka w sosie z cebulą , Dynia, Sałatka chińska , Ziemniaki, Potrawka z kurczaka, Zupa pieczarkowa, sos śmietanowy do mięsa, makaron po włosku