Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pomidorowa, kostki mas, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Tarta ziemniaczana z fetą i pomidorami, Przepis z zupy wiosenne, kapusta po, Mięsne cannelloni , Kurczę po polsku, Sos czosnkowy , Tortilla - VIDEO, Orientalne warzywa stir-fry, Przepis z sos gulaszowy, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, mlode ziemniaki, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Kotlety, Zupa cebulowa, latwe ciasta, Kaczka, Spaghetti , Przepis z farszu, sałatka z sałaty lodowej i kurczaka, Zapiekane ziemniaki, Pizza na jajach sadznych, Pieczeń wołowa z sosem, Bezmięsny gulasz, Kapusta zasmażana z boczkiem, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Zupy, Przepis z makaron z kurczaka, Przepis z zapiekanka ze szpinakiem, Leczo, Ryba po grecku, Kapusta z grochem, Ziemniaczano-serowe knysze, Jajecznica z pomidorami - statek na morzu sałaty, Gulasz, Spaghetti a la carbonara, Przepis z sosy na grilla, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Pieczona karkówka z mięsem mielonym po włosku, Naleśniki, Mięso mielone z warzywami, Przepis z po chinsku, Przepis z gotowanie mies, Przepis z obiad zapiekanki, Burgery Pyzy, ryż z warzywami na patelnie, Obiad, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Ryba po grecku, Ząbek czosnku, Surówka z marchewki z chrzanem , Mazapan (marcepan), Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z kurczak z ryżem po chinsku, Przekąski, Sałatka paprykowa z szynką , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z Obiad- z miesa mielonego wolowego, Przepis z makaron z pieczarkami, łosoś wędzony w cieście francuskim, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem