Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka cielęca po włosku

Wątróbka cielęca po włosku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Wątróbka cielęca po włosku - składniki:

  • wątróbka cielęca - 600 gramów
  • ziemniaki - 700 gramów
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula duża - 3 sztuki
  • śmietana gęsta - 4 łyżki
  • bazylia - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Wątróbka cielęca po włosku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.
  2. Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.
  4. Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  5. Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.
  6. Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA CIELĘCA PO WŁOSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie umyj i pokrój w wąskie plastry.

2

Cebulę obierz i posiekaj w cienkie plasterki.

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i wątróbkę, przykryj i duś na małym ogniu około 6 minut.

4

Obierz jabłko i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do wątróbki i smaż razem około 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

5

Ziemniaki obierz, ugotuj i utłucz. Następnie wymieszaj ze śmietaną na gładkie puree.

6

Ułóż na talerzach, razem z usmażoną wątróbką. Posyp listkami bazylii.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlet de volaille - VIDEO, Bigos, bulionetka, Przepis z smażone warzywa na patelni, Zupa z soczewicy, Spaghetti Bolognese, Przepis z obiad ze szpinakiem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, pieczona ryba z warzywami, filet z kurczaka, Sos czosnkowy na wódce, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Karp w galarecie, Szczupak faszerowany, Pierogi, przystawki na grilla, Gulasz po węgiersku - VIDEO, marynata do pieczenia schabu, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku), Warzywa w sosie pomidorowym, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Ciasteczka kruche z maszynki, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z do ziemniakow, Placki, Potrawy wielkanocne, Rolada ziemniaczana, Carbonara, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, piers kurczaka z ryżem, Sałatka z porów, Bigos domowy, kotlet de V, Przepis z knorr ryby, Zrazy wołowe z chrzanem, Sałatka dalekowschodnia, Obiad, Lody truskawkowe z orzechami w czekoladzie "Telefon", Sałatka z fasolką szparagową i chorizo, Placki po węgiersku, Frytki z klasycznym sosem koktajlowym , Karp po staropolsku, Szynka z tymiankiem po hiszpańsku, kotlety de, Pierogi z kapustą i grzybami, BUŁKA Z JAJEM :), Smaczna sałatka śledziowa w pucharkach z jabłek, sałatki z krewetek, obiad gotowany, Sos czosnkowy , Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Przepis z sos do mielonych, Sałata z papryką, kiełkami i winogronami, Zupa pomidorowa, Ryba po grecku, Pomidorowa z Indii, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), kurczak curry z ryżem, Zupa pieczarkowa, sos do miesa z kurczaka, TAPAS: Chleb andaluzyjski, Przepis z ryż do, Kasza