Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Bernadetta

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - składniki:

  • wątróbka gęsia - 10 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka pszenna
  • margaryna - 1 łyżka
  • sól do smaku - 1 sztuka
  • pieprz - 1 sztuka

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.
  3. Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA Z GĘSI Z CEBULKĄ SMAŻONĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.

2

Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.

3

Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Flan grzybowy, sałatka z sosem włoskim, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Masło maitre d’hotel, salatka z koperku, co do kotletów mielonych, Bigos wegetariański, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, ciasta francuskie, Szczypta smaku, Wyśmienita sałatka z makaronem, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Dynia, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Przepis z sałatka wł, Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym, Przepis z sałatka czerwona fasola, roladki z schabu, Schab, Przepis z zupa kasza, Sos czosnkowy , Placki ziemniaczane, Zupa gulaszowa, Przepis z krewetki w skorupkach, Proste kotleciki z jajka, obiad z pomidorów, Krem z kurek po francusku , Sosy, Kluski , Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli, Duszone warzywa, Kringle, Sałatka Gyros, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Klasyczny mleczny shake, Sernik, Zupa z dyni, Śledzie z kebabowym fixem , puree ziemniaków, szaszłyki z karkówki z grilla, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Barszcz ze śledziem, makaron sojowy smażony, Przepis z mieso mielone w sloikach, Bigos, Zupa kalafiorowa, Brokuły, indyk w warzywach, Sałatka grecka z fetą, Zupa pomidorowa, Lasagne, Ciasto na pierogi, Kutia, Ryż smażony z warzywami, Gulasz po polsku - VIDEO, Chleb wiejski grillowany, Przepis z ryba w sosie przepis na, Ziemniaki zapiekane z grzybami, tarta ze szpinaku, Przepis z sos do duszonego Schabu, Przepis z rolada z kurczaka z łososiem, Elegancki karp w galarecie, Sałatka grecka