Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Wątróbka z jabłkami - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • wytrawne czerwone wino - 100 mililitrów
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • czarny pieprz - 1 szczypta
  • woda - 300 mililitrów

Wątróbka z jabłkami - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, podsmaż na patelni z obu stron. Przełóż na bok.
  2. Na patelni podsmaż pokrojone w plastry kawałki cebuli, czosnku, jabłka i suszonej śliwki. Całość smaż około 4 minut.
  3. Po tym czasie wszystko zalej czerwonym winem i gotuj, aż wino odparuje zupełnie, dodaj wtedy Sos do pieczeni ciemny Knorr rozmieszany w 300 mililitrach wody – całość zagotuj.
  4. Dodaj na powrót wątróbkę i gotuj jeszcze około 1 minuty, wątróbka powinna być różowa w środku.
  5. Potrawę dopraw majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wątróbka z jabłkami
    1.Wątróbkę pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, podsmaż na patelni z obu stron. Przełóż na bok.
  • 2
    Wątróbka z jabłkami
    2.Na patelni podsmaż pokrojone w plastry kawałki cebuli, czosnku, jabłka i suszonej śliwki. Całość smaż około 4 minut.
  • 3
    Wątróbka z jabłkami
    3.Po tym czasie wszystko zalej czerwonym winem i gotuj, aż wino odparuje zupełnie, dodaj wtedy Sos do pieczeni ciemny Knorr rozmieszany w 300 mililitrach wody – całość zagotuj.
  • 4
    Wątróbka z jabłkami
    4.Dodaj na powrót wątróbkę i gotuj jeszcze około 1 minuty, wątróbka powinna być różowa w środku.
  • 5
    Wątróbka z jabłkami
    5.Potrawę dopraw majerankiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI CIEMNY KNORR

    Sos do pieczeni ciemny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Cykoria nadziewana delikatnym łososiowym farszem, Przepis z kuchnia w, Lekka zupa pomidorowa, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z spagethii, Surówka z kapusty pekinśkiej, Kotlet de volaille - VIDEO, Apetyczny mus z tuńczyka, mięso z warzywami, Szybki obiad, sałatka z sałatą lodową, Pasztet, wołowina po chińsku z warzywami -, Chińskie sajgonki, Gulasz, Pierś z kurczaka, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Klasyczna włoska Carbonara, danie z pieczarkami i ryżem, Placki ziemniaczane, Sałatka z mięsem krabowym i awokado, obiad ryby, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Pieczone udka z boczkiem, Gnocci z szałwią i czosnkiem , Zupa krem z brokułów i koprem włoskim, Przepis z zupa na zeberkach, Przepis z ryba mintaj, Żeberka, Ostra salsa z pomarańczy, Przepis z mięso rosołowe, filety mi, sałatka z makaronem i jajkiem, Cebulowe naleśniczki z barszczem, Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli, Schab, Przepis z farsz do naleśników, farszu, Rosół, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z szybki o, Ryba po grecku, Sałatka ze słonecznikiem, Przepis z kurczak z kostki, Makaron conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym, Przepis z zapiekanka naczynie żaroodporne, Gnocchi z gorgonzolą, Zapiekanka po rzymsku, Przepisy świąteczne, Gyros, Curry z krewetek z nutą kokosową, gotowanej wody, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Zupa pomidorowa, Zupa cebulowa, Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em, pasztet z jajek, ciasto placki, Przepis z sałatka z ryżem