Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Wątróbka z jabłkami - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • wytrawne czerwone wino - 100 mililitrów
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • czarny pieprz - 1 szczypta
  • woda - 300 mililitrów

Wątróbka z jabłkami - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, podsmaż na patelni z obu stron. Przełóż na bok.
  2. Na patelni podsmaż pokrojone w plastry kawałki cebuli, czosnku, jabłka i suszonej śliwki. Całość smaż około 4 minut.
  3. Po tym czasie wszystko zalej czerwonym winem i gotuj, aż wino odparuje zupełnie, dodaj wtedy Sos do pieczeni ciemny Knorr rozmieszany w 300 mililitrach wody – całość zagotuj.
  4. Dodaj na powrót wątróbkę i gotuj jeszcze około 1 minuty, wątróbka powinna być różowa w środku.
  5. Potrawę dopraw majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wątróbka z jabłkami
    1.Wątróbkę pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, podsmaż na patelni z obu stron. Przełóż na bok.
  • 2
    Wątróbka z jabłkami
    2.Na patelni podsmaż pokrojone w plastry kawałki cebuli, czosnku, jabłka i suszonej śliwki. Całość smaż około 4 minut.
  • 3
    Wątróbka z jabłkami
    3.Po tym czasie wszystko zalej czerwonym winem i gotuj, aż wino odparuje zupełnie, dodaj wtedy Sos do pieczeni ciemny Knorr rozmieszany w 300 mililitrach wody – całość zagotuj.
  • 4
    Wątróbka z jabłkami
    4.Dodaj na powrót wątróbkę i gotuj jeszcze około 1 minuty, wątróbka powinna być różowa w środku.
  • 5
    Wątróbka z jabłkami
    5.Potrawę dopraw majerankiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI CIEMNY KNORR

    Sos do pieczeni ciemny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pizza Bukiet Smaków, Pizza Bukiet Smaków, Jajka, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Spaghetti z bazylią, Sos tatarski z rodzynkami , Rama Culinesse, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Pikantna zupa z soczewicy, Zupa krem, sałatka z jajkami, Burgery wołowe, Zupa kalafiorowa, Tortilla 5 smaków, Lekka zupa pomidorowa, Pieczona karkówka wieprzowa, krem z k, Potrawy wigilijne, Sos Harissa, Przepis z udka z kurczaka pieczone w naczyniu żaroodpornym, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z sałatka z winogronem, Marynowana pierś na szpinaku, Zupy, Placuszki cukiniowo – miętowe, Zapiekanka rodzinna, Potrawka z kurczaka, Przepis z hiszpanskie, Sałatka z tuńczyka i pęczaku, Przepis z plastry łososia, Śledzie, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zupa cebulowa, Przepis z rosyjska kuchnia, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Sandacz w liściach bananowca , Karkówka, makaron z piersią z kurczaka, Dip orzechowy, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Przepis z papryka faszerowana serem feta, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, Sos Harissa, Ryż z grzybami, karczochami i mątwą, żeberka pieczone -, Tortilla 5 smaków, Zupa cebulowa, Krupnik, Sałatka z kurczakiem i ryżem, "Włoska pasja" czyli dorsz na rukoli podany z gnocchi diricotta oraz sosem śmietanowo – ziołowym, Dipy, Sałatka grecka, NA BULIONIE, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Szybki obiad, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Młode ziemniaki z kwaśną śmietaną, Thermomix - Placki ziemniaczane, tako, piers z kurczaka dla dzieci, Przepis z ciasta placki