Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Wątróbka z jabłkami - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • wytrawne czerwone wino - 100 mililitrów
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • czarny pieprz - 1 szczypta
  • woda - 300 mililitrów

Wątróbka z jabłkami - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, podsmaż na patelni z obu stron. Przełóż na bok.
  2. Na patelni podsmaż pokrojone w plastry kawałki cebuli, czosnku, jabłka i suszonej śliwki. Całość smaż około 4 minut.
  3. Po tym czasie wszystko zalej czerwonym winem i gotuj, aż wino odparuje zupełnie, dodaj wtedy Sos do pieczeni ciemny Knorr rozmieszany w 300 mililitrach wody – całość zagotuj.
  4. Dodaj na powrót wątróbkę i gotuj jeszcze około 1 minuty, wątróbka powinna być różowa w środku.
  5. Potrawę dopraw majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wątróbka z jabłkami
    1.Wątróbkę pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, podsmaż na patelni z obu stron. Przełóż na bok.
  • 2
    Wątróbka z jabłkami
    2.Na patelni podsmaż pokrojone w plastry kawałki cebuli, czosnku, jabłka i suszonej śliwki. Całość smaż około 4 minut.
  • 3
    Wątróbka z jabłkami
    3.Po tym czasie wszystko zalej czerwonym winem i gotuj, aż wino odparuje zupełnie, dodaj wtedy Sos do pieczeni ciemny Knorr rozmieszany w 300 mililitrach wody – całość zagotuj.
  • 4
    Wątróbka z jabłkami
    4.Dodaj na powrót wątróbkę i gotuj jeszcze około 1 minuty, wątróbka powinna być różowa w środku.
  • 5
    Wątróbka z jabłkami
    5.Potrawę dopraw majerankiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI CIEMNY KNORR

    Sos do pieczeni ciemny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada w śmietanie, Wykwintne Brownie, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Żeberka, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Pasztet domowy z leśnymi grzybami, Lasagne warzywno - serowe, sałatka z serem i szynka, leczo z cukinii z kielbasa, Przepis z kostki knorr, Skrzydełka na ostro, Przepis z ryba gotowana w sosie, Golonka, sałatka z jajkiem i sałatą, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przekąski, zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, obiad z ryżem, Mix sałat z truskawkami i serem, przystawki wegetariańskie, delikat uniwersalny knorr, Burger w bułce z nudli, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z garnki, Przepis z obiad zapiekanki, Sos czosnkowy na wódce, Karp, Staropolska polewka piwna, Rosół, pierogi ze szpinakiem i serem fetą, Przepis z cukinia z patelni, mielone mieso, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Przepis z kuchnia polska ryby, Wołowina pieczona z migdałami w winnym sosie, Koktajl truskawkowy z lodami , Żeberka - VIDEO, Zupa chrzanowa z jajkiem, Sos beszamelowy , Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa pietruszkowa z ziemniakami, Zupa kalafiorowa, salatka z jajkiem, Sos beszamelowy , Dania z ryżem, Zapiekanka z ziemniakow, Kiełbaski w kapuście, polędwiczki wieprzowe smazone, SŁODKA BOMBKA :), Pierogi z jagodami, Pomidorowy sos do pizzy, zapiekanka z pieczarkami i makaronem, Makaron, Sałatki, Placuszki z cukinii, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Zupa gulaszowa, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, sałatka z papryką i kukurydzą - -, Żurek z kaszą i mięsno – grzybowymi kulkami, Banany w cieście sezamowym z imbirem, Jajka