Dodaj do ksiązki kucharskiej Wątróbki po żydowsku

Wątróbki po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Wątróbki po żydowsku - składniki:

  • wątróbki drobiowe - 250 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • cebula - 3 sztuki
  • oliwa - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Wątróbki po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę podsmaż na oliwie, a następnie drobno posiekaj.
  2. Cebulę pokrój w talarki, podsmaż na pozostałej oliwie i także posiekaj.
  3. Jajka ugotuj na twardo i pokrój na małe kawałki.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

WĄTRÓBKI PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę podsmaż na oliwie, a następnie drobno posiekaj.

2

Cebulę pokrój w talarki, podsmaż na pozostałej oliwie i także posiekaj.

3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój na małe kawałki.

4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

placek z truskawkami, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z salatka z pomidora, Spaghetti a la carbonara, Przepis z klopsiki rybne, mieso z piekarnika, Pieczeń, Zupa krem, Kapusta z grochem, Przepis z świeży szpinak sałatka, Fasola po andaluzyjsku, Gulasz, Gofry ze szpinakiem i łososiem, musztarda do sosu, Naleśniki z mascarpone i bazylią, Brokuły, Kebab, Drożdżowe roladki z cukinią i serem feta, Pasta grzybowa z czosnkiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Zupa jarzynowa, Kuskus z kurczakiem na ostro, Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki, Karp w galarecie, Przepis z Pieprz w kulkach, Potrawy wielkanocne, Sałatka z jaj i szynki, Sos „balatoński”, Surówka trójskładnikowa, rosyjska kuchnia, Przepis z gulasz angielski, Cebula lub czosnek, Gulasz po polsku - VIDEO, Carbonara, ryż z kurczakiem, Zupa szczawiowo - szpinakowa, Przepis z skrzydelka z grilla, ciasta desery, Pasztet, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Makaron, Surówka z porów z kukurydzą, Owoce w galaretce, Orientalne warzywa stir-fry, Przepis z zapiekanka z mielonego, Zupa pomidorowa, Zupa cebulowa, Orientalne warzywa stir-fry, Lekka zupa pomidorowa, Zupa ogórkowa - VIDEO, Ostre chili z czipsami tacos, salatka piersi z kurczaka, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Zapiekanka makaronowa z sosem pomidorowym, kuchnia polska śledzie, Pomidorowy sos do pizzy, Warzywna sałatka z ciecierzycą , rolada wieprzowa, jajka bez jajek, grill kurczak, mielone kotlety rybne, Egzotyczna szynka zawijana z kiwi