Dodaj do ksiązki kucharskiej Wieprzowe szaszłyki

Wieprzowe szaszłyki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Wieprzowe szaszłyki - składniki:

  • musztarda sarepska - 100 gramów
  • majeranek - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 100 mililitrów
  • patyczki do szaszłyków

Wieprzowe szaszłyki - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę 1,5 centymetra na 1,5 centymetra, posyp przyprawą Knorr, a następnie dodaj musztardę, majeranek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Paprykę pokrój w 1,5 centymetrową kostkę. Cebulki obierz i przekrój na pół. Boczek pokrój w plastry grubości 0,5 centymetra i wielkości 1,5 centymetra na 1,5 centymetra.
  3. Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso, boczek, paprykę, cebulę. Sekwencję powtórz dwukrotnie.
  4. Szaszłyki usmaż na grillu lub patelni grillowej, lub zwykłej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej

WIEPRZOWE SZASZŁYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wieprzowe szaszłyki
    1.Mięso pokrój w kostkę 1,5 centymetra na 1,5 centymetra, posyp przyprawą Knorr, a następnie dodaj musztardę, majeranek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  • 2
    Wieprzowe szaszłyki
    2.Paprykę pokrój w 1,5 centymetrową kostkę. Cebulki obierz i przekrój na pół. Boczek pokrój w plastry grubości 0,5 centymetra i wielkości 1,5 centymetra na 1,5 centymetra.
  • 3
    Wieprzowe szaszłyki
    3.Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso, boczek, paprykę, cebulę. Sekwencję powtórz dwukrotnie.
  • 4
    Wieprzowe szaszłyki
    4.Szaszłyki usmaż na grillu lub patelni grillowej, lub zwykłej patelni.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bakłażany z mozzarellą, Pasztet w grzybowym mundurku, Złocisty sos cebulowy, Przepis z makaron z kurczak, Gulasz, świąteczny obiad, sos pomidorowy z ziolami, Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami, Zapiekanka z ryby i szpinaku, kuchnia polska śledzie, Kotlet de volaille - VIDEO, sos słodko kwaśny do kurczaka, masy do ciast, Bogracz z marchewką, kuchnia zimna przepisy, Pstrąg, mięso mielone w piekarniku, Kurczak, PYSZNA PRZEKĄSKA, Zupa grochowa, Rosół z ziemniakami , Sałatka z brokułami i jajkiem, Papryka, Ryba, Zupa ogórkowa - VIDEO, Pierożki kostromskie, Chlebek na zakwasie, Kaczka, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Zupa brokułowa, Zupa kalafiorowa, Ryba po grecku, kapusta młoda podsmażana, Focaccia z pomidorami i oliwkami , Pierś z kurczaka na szybko, Przepis z danie z cukinii, Przepis z np mięsne, Przepis z danie na obiad z szynki, Schabowy z ryżem i warzywami , Aromatyczna kawa ze śmietanką i brandy, Przepis z krewetki curry, Pierożki z kuchni lubelskiej, Zupa cebulowa z pomidorami, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z pierś ze szpinakiem i serem, Przepis z kaczka pekińska, Pieczeń wieprzowa, ryba smażona mintaj, Domowe wrapy, Krupnik, Przepis z dania z ziemniaków gotowanych, Dania z ryżem, Polędwiczki wieprzowe, Sałatki, Ryba w warzywach, Bitki wołowe z pieczarkami i śmietaną, szpinak w sosie śmietanowym, naleśniki bez mleka -, Gyros z kurczakiem, Sos beszamelowy , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z roztrzepane jajka, Hamburgery drobiowe