Dodaj do ksiązki kucharskiej Wieprzowe szaszłyki

Wieprzowe szaszłyki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Wieprzowe szaszłyki - składniki:

  • musztarda sarepska - 100 gramów
  • majeranek - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 100 mililitrów
  • patyczki do szaszłyków

Wieprzowe szaszłyki - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę 1,5 centymetra na 1,5 centymetra, posyp przyprawą Knorr, a następnie dodaj musztardę, majeranek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Paprykę pokrój w 1,5 centymetrową kostkę. Cebulki obierz i przekrój na pół. Boczek pokrój w plastry grubości 0,5 centymetra i wielkości 1,5 centymetra na 1,5 centymetra.
  3. Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso, boczek, paprykę, cebulę. Sekwencję powtórz dwukrotnie.
  4. Szaszłyki usmaż na grillu lub patelni grillowej, lub zwykłej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej

WIEPRZOWE SZASZŁYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wieprzowe szaszłyki
    1.Mięso pokrój w kostkę 1,5 centymetra na 1,5 centymetra, posyp przyprawą Knorr, a następnie dodaj musztardę, majeranek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  • 2
    Wieprzowe szaszłyki
    2.Paprykę pokrój w 1,5 centymetrową kostkę. Cebulki obierz i przekrój na pół. Boczek pokrój w plastry grubości 0,5 centymetra i wielkości 1,5 centymetra na 1,5 centymetra.
  • 3
    Wieprzowe szaszłyki
    3.Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso, boczek, paprykę, cebulę. Sekwencję powtórz dwukrotnie.
  • 4
    Wieprzowe szaszłyki
    4.Szaszłyki usmaż na grillu lub patelni grillowej, lub zwykłej patelni.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Stroganoff z kiełbasy, Przepis z sosy z bulionu, jajko bułka, Spaghetti a la carbonara, Kasza, Ziemniaki, Sałatka kebab - VIDEO, Lasagne, Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami, Zupa kalafiorowa, Pieczeń wołowa na sposób staropolski, duszona kapusta z mięsem, Zupa jarzynowa, Przepis z makaron faszerowany miesem mielonym, Przepis z masa truskawkowa, SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM , Przepis z obiad mięso z ryżem, Krewetki w ostrym sosie, Penne ze szpinakiem w śmietanie, Meksykańskie naleśniki na ostro, rolady z mięsa, Ryż, Kurczak udka, Risotto z dynią i pleśniowym serem, Przepis z ciasta placki, Sorbet margarita jalapeno, Przepis z mieso mielone fasola czerwona, Surówka egzotyczna, oliwy, Zupa pieczarkowa, bezy, Kotlety cielęce mielone, duszone w śmietanie, Krem brokułowy, sałatki z kukurydza, Łososiowe kotlety, Spaghetti , Kutia, Ślimaki z masłem ziołowym, Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Sałatka z kapusty pekińskiej , Potrawa z cukinii, Przepis z sałatka rukola, zupa warzywna z ziemniakami, racuszki z jabłkami, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Ryba w koszulce, Kutia, kapusta włoska, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Sałatka gyros z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sałatka z porów, Złociste paluszki z kurczaka, Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem, Spaghetti po bielańsku, Ogórek, Dipy, Przepis z salatki z salata, Przepis z obiad s, Łyżka m, Makaron, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Krupnik, Krewetki w cieście piwnym