Dodaj do ksiązki kucharskiej Wigilijny kompot z suszonych owoców

Wigilijny kompot z suszonych owoców

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wigilijny kompot z suszonych owoców - składniki:

  • suszone jabłka - 200 gramów
  • suszone śliwki - 200 gramów
  • suszona wędzona gruszka - 200 gramów
  • cukier - 300 gramów
  • goździki - 3 sztuki
  • kawałek cynamonu - 1 sztuka
  • starta skórka z 1 pomarańczy

Wigilijny kompot z suszonych owoców - Sposób przygotowania:

  1. Opłucz wszystkie owoce w zimnej wodzie i przełóż do garnka.
  2. Zalej 3 litrami wody, dodaj cukier i przyprawy, po czym gotuj około 1 godziny.
  3. Pozostaw ugotowany kompot z owocami w garnku na drugi dzień. Podawaj według upodobania - schłodzony, bądź ciepły - jak typowy kompot do picia (w niektórych regionach kompot taki występuje jako zupa z suszu i podaje się ją z makaronem).
Dodaj do książki kucharskiej

WIGILIJNY KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Opłucz wszystkie owoce w zimnej wodzie i przełóż do garnka.

2

Zalej 3 litrami wody, dodaj cukier i przyprawy, po czym gotuj około 1 godziny.

3

Pozostaw ugotowany kompot z owocami w garnku na drugi dzień. Podawaj według upodobania - schłodzony, bądź ciepły - jak typowy kompot do picia (w niektórych regionach kompot taki występuje jako zupa z suszu i podaje się ją z makaronem).

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa Harira z ciecierzycą, Przepis z bez mięsne, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z sos do gotowanych warzyw, Sos włoski do spaghetti, Przepis z brokuł kurczak, Przepisy świąteczne, Karp Wigilijny , Sałatka z kapusty pekińskiej , ryba zapiekana ze szpinakiem, Sałatka z botwinką i melonem, obiad po polsku, Sałatki z makaronem, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Barszcz, Żeberka, Ryba, Sos kurkowy, Przepis z placek ziemniaczany z żeberkami, Pomidorowa zupa z fasolą, Przepis z makaron cebula, Przepis z sałatka z serem feta i sałatą lodową, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z pędy bambusa - z puszki, Spaghetti a la carbonara, Przepis z makaron z piersi kurczaka, Deser Pieczona Alaska , Przepis z chińskie, sosy po wegiersku, Ratatui a’la Gousto, Brokuły, Zupa pomidorowa, Przepis z BIAŁA SAŁATKA, Sałatka lodowa z wędzonym łososiem , Przepis z rosol na kurze, Ryba po grecku, Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą, Enchiladas z chilli con carne, kotlety z piersi kurczaka, Ryż po meksykańsku, Bakłażan z makaronem, Puszysty sernik z Vitello, Pierś z kurczaka zapiekana z porem i serem, Golonka, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Pieczeń, Pierożki samosy, Łosoś po japońsku z wasabi , Pieczarki duszone w białym winie, Kapusta z grochem, przystawki z serem, Klasyczne Carpaccio, kurczak pierś z kurczaka, Salsa, Naleśniki, Kremowa zupa z dyni, Sos kwaśny, Przepis z bułka z serem, tarta wiejska z kurczakiem, Przepis z naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kaczka, Roladki z indyka z młodą marchewką, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński