Dodaj do ksiązki kucharskiej Wiosna na talerzu

Wiosna na talerzu

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Wiosna na talerzu - składniki:

  • pomidor - 3 sztuki
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka

Wiosna na talerzu - Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy na ósemki, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na paseczki, rzodkiewki kroimy na ósemki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.
  2. Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy do nich połowę kiełków. Sos Knorra przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zalewamy nim sałatkę, mieszamy.
  3. Każdą porcję sałatki dekorujemy dodatkowo kiełkami. Sałatka idealnie pasuje do dań z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej

WIOSNA NA TALERZU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy na ósemki, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na paseczki, rzodkiewki kroimy na ósemki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.

2

Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy do nich połowę kiełków. Sos Knorra przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zalewamy nim sałatkę, mieszamy.

3

Każdą porcję sałatki dekorujemy dodatkowo kiełkami. Sałatka idealnie pasuje do dań z grilla.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY FRANCUSKI KNORR

    Sos sałatkowy francuski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ziemniaki marchew, marynata kurczak, Pierś z kurczaka pieczona, jajko szynka, Kapusta faszerowana mięsem, Dipy, Aromatyczna pieczona kukurydza, Makaron z kurczakiem i sosem śmietanowym , Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Sałatka gyros z kurczaka, Zielona sałatka z cukinii, Polędwiczki z serem Rockford, Przepis z ryba no obiad, zupa mediolańska, Przepis z ziemniaki sos ogórki, Czeskie kołaczyki, Zapiekanka makaronowa, Przepis z kurczaka kostka, Tymbaliki z marchewki, Turbot z patelni grillowej, Sałatka z makrelą , Pstrąg, Zupa fasolowa na żeberkach, Sos „bis”, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Lekka sałatka ogórkowa à la tzatziki , Przepis z mieso schabowe, Obiad, Rote Gruetze –słodki sos, na obiad ciasta, Sałatka warzywna z tuńczykiem, przepis na kurczaka w imbirze, Zupa krem, Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Polędwiczki, kotlet z serem i pieczarkami, Tortilla indyjska, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, ziemniaki gotowane z jajkiem, Przepis z kuchnia polska placki, Ryba po grecku, surówka kapusta pekińska, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z makaron z czym, Gyros, Lasagne, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sos czosnkowy , Przepis z zapiekanka w cieście, Karp, Musaka, kurczak ser żó, ciasto francuskie z kurczakiem, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, ryż po innemu, Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White, Karp w galarecie, Schab w pięciu smakach, Kebab, Sałatka z dynią w curry, Żeberka, Sałatka Nicejska, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Chińskie sajgonki