Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 800 mililitrów

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Galaretkowe witrażyki, Naleśniki, Przepis z Wino z kurczaka, Kluski , Kalafior, Pieczone udka z boczkiem, Zapiekanka z pieczarkami, Przepis z Czekolada gorzka, Przepis z sos mielone, Ziemniaki, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Placuszki z żurawiną , gruszką i miętą, Dynia, Sałatki z makaronem, Krokiety z jajkami i grzybami, Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami , Zapiekanka estońska, Ryba w pomidorowej galarecie, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Obiad, Przepis z szparagi biale, Bukiet sałat z sosem balsamico, Sos czosnkowy na wódce, Quesadillas - VIDEO, Gulasz wołowy z koniakiem, Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą, Soczysty kurczak w czosnku i ziołach, Przepis z plastry karkówki duszone, Kanapka z szynką parmeńską "Foczka", smażone mi, Chłodnik z młodymi ziemniakami i szczawiem, Zupa cebulowa, rolada w ciescie francuskim, Gołąbki bez zawijania, Bigos domowy, Pomidorowy sos do pizzy, Pieczone udka z boczkiem, kurczak w pięciu smakach przepis, Panierowane prawdziwki, Naleśniki a'laHortobagy, Przepis z grill kurczak, Przepis z sojowe, Sałatka gyros z kurczaka, ciasto na samosy, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Kotlet de volaille - VIDEO, Sos włoski do spaghetti, Wigilijna czarna kapusta ., smazona ryba przepis, Zupa z soczewicy, Przepis z kurczak przepisy przepis, Ryba po grecku, szynka mielona, Przepis z sos sojowy przepis, Brochettes z indyka w owocowej salsie , Przepis z maKARON CHINSKI, Przepis z oscypek pieczony, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Szpinak, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), sałatki z ryżem, Sałatka Gyros, bułka z, Przepis z sos do gotowanego kurczaka