Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 ml wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 ml wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad zapiekanki, Pieczeń, Tortilla, Sos potrawkowy, Przepis z ziemniaki cebula czosnek, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z obiad z ryżem, krewetki po hiszpańsku, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Duffinki, Zupa z soczewicy, Zupa pieczarkowa, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, Przepis z ryba gotowana w sosie, Sałatka grecka z fetą, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Francuska Tarta z Porem, Zapiekanka z brokułów, Ryż, Pasta z ryby i sera, Zapiekanki, Sos włoski do spaghetti, Przepis z gotowane jajka, sałatka neapolitańska, Leczo z cukinii, Rumiany pieczony halibut, Pasta orzechowo-serowa, Dynia, Zupa fasolowa po kapitańsku, sałatka na grilla z pomidorów, Przepis z przystawki wegetariańskie, Przepis z dania bezmięsne na obiad, Przepis z ryż z curry, Przepis z Pieczona piers, Gulasz po polsku - VIDEO, sałatki z kapustą pekińską, Tagine z kurczakiem i warzywami, Przepis z sos do polędwiczek wieprzowych, zapiekanka z ryżem i warzywami, Rosół, Zupa brokułowa, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Pizza - przepis na puszyste ciasto, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Kalafior, Świderki z warzywami, Uśmiechnięte kotleciki , Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Panierowane patisony, Przepis z pieczarki z piekarnika, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Przepis z sałatka z jajkiem i sałatą, Tłusty czwartek, Zupa cebulowa, Zapiekanka z ziemniakow, Zapiekanka z brokułów, Mielone, Zapiekanka z grzybów i boczku, Tradycyjne Spaghetti Bolognese, Przepis z piersi z kurczaka pieczone w piekarniku, ryby smażone przepisy, Jesienna zupa z kasztanów