Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 800 mililitrów

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem, Przepis z sałata cezar, Ryba po grecku, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Przepis z ciasta francuskie, Potrawy wielkanocne, kawałki kurczaka w ciescie, Przepis z ryba z piekarnika, Placki ziemniaczane, Zupa grochowa, Placek po zbójnicku wersja 1, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Kacze udka pieczone z pomarańczową nutą , Przepis z knorr z czosnkiem, kiszone liscie kapusty, Makaron z sosem śmietanowym, Zapiekanka z ziemniakow, Zupa pomidorowa, Shake bananowy, Przepis z makarony cannelloni, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Sos gruszkowy, Sos paprykowy 1, WARZYWA NA PATELNIĘ, Lekka zupa pomidorowa, Musaka, Zupa pieczarkowa, Tajska zupa, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Przepis z farsz do mięsa wieprzowego, Dania z ryżem, Pieczony kurczak BBQ z piwem, Przekąski, Warzywa, Zupa pieczarkowa, Galaretkowe witrażyki, Udka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Zupa warzywna z Pesto, Spaghetti , Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Placki ziemniaczane, Przepis z zapiekanka prowansalska, Smażony ryż z kurczakiem , kuchnia polska placki, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Polska zupa pomidorowa, Pierogi ruskie w cieście, Tarta ziemniaczana z boczkiem, Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym, Przepis z kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Sushi z łososiem i tuńczykiem, Pomidorowe risotto z kurczakiem, Przepis z ser szynka, Przepis z indyk w warzywach, Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami, Przepis z zupa z białej fasoli, Przepis z duża cebula, Zapiekanka makaronowa, Placki ziemniaczane, Dania z makaronem, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado