Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 800 mililitrów

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo, Przepis z przepisy na lososia pieczonego w piekarniku, Przepis z roztrzepane jajka, Dynia, jajka w sosie szczypiorkowym, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, mieso mielone pieczone, Przepis z krupnik zup, Sałatka z brokułami i jajkiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, salatki bez majonezu, mielone ze schabu, Zapiekanka meksykańska, Zupa paprykowa z pulpetami , Gorące rynki ., Karp w galarecie, Przepis z cebula biała, Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby, Marynata tajska do mięs i ryb, Tarta z wędzoną rybą, Sałatka kebab - VIDEO, Ziemniaki, Chrust z ziemniaków, Wołowe consomme, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Beszamel włoski, Sałatka Gyros, Szpinak, Papryka, Przepis z salsa sos, Śledzie, Krem brokułowy, Sos włoski do spaghetti, Sałatka Gyros, knorr bolognese, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z ptysiowa, Pieczeń, Zupa krem z fenkułem i porem, Naleśniki z pieczarkami i serem, Potrawy wielkanocne, Przepis z szpinak w sosie śmietanowym, Sałatka Cezar - VIDEO, Makaron z sosem śmietanowym, Wołowina w galarecie, ziemniaki y jajka, Przepis z krem z g, Gorące rynki ., smażony filet, Kebab z mięsa mielonego, Ziemniaki z serem, sosy do łososia, Łosoś, Sałatka Capri dla mało wymagających, Gulasz z królika , kurczak z owocami, Gulasz wołowy z warzywami, Pierogi, Przepis z sok z winogron, Zupa z dzika II, Przepis z mięso mielone gulasz, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, pomidory z jajkami, Spaghetti a la carbonara