Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 800 mililitrów

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przekąski, Potrawy wielkanocne, Risotto z tuńczykiem, przystawki do wódki, Spaghetti z tuńczykiem, Carbonara, Zupa gulaszowa, Quesadillas - VIDEO, Przepis z mieso duszone z cebulą, Chłodnik ogórkowy, Żołądki z indyka po chińsku, Kremowa zupa z dyni, Przepis z przepis na pizze ciasto, Gulasz, Sałatka Gyros, Przepis z sałatka z ziołami, żeberka pieczone -, Zupy, Obiad, sos do kurczaka ryżu, zapiekanka z warzywami kurczakiem i ziemniakami, Pure z pieczonej dyni, z kozim serem, Smażona fasolka szparagowa z ziemniakami i pomidorami, Przepis z Kuchnia polska barszcz czerwony, Zapiekanki, domowa, Lasagne, Przepis z Polędwiczki Wieprzowe z grilla, gotowanie kaszy, Zalewajka na żeberku , Pierogi z truskawkami, Drobiowe racuszki, Sos cebulowy, wiśnie w spirytusie, Przepis z kurczak z jajkiem, Zupa gulaszowa, Kolorowy pasztet warzywny, Gyros, Przepis z kuchnia polską, Piekielna krewetkowa, Zupa pomidorowa, ja gotuje zapiekanki, przystawki mięsne, knorr przyprawa mini, Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, Wigilijna kapusta z grzybami i grochem, Zapiekanka makaronowa po bolońsku , Gnocchi, czyli włoskie kopytka z oliwą i szałwią , Placki Jasia i Małgosi, Przepis z salatka z papryki, Aromatyczne ziemniaki z czosnkiem, Łosoś zapiekany z koperkiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Ciabatta warzywna z serem i wędliną, Spaghetti , Przepis z prawdziwki w smietanie, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pierogi, Sielawy smażone z miodem i żurawinami , Zapiekanka z cukinii z wędliną, Barszcz biały, Łosoś zapiekany z koperkiem, Potrawy wigilijne, obiad z warzyw i ryżu