Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 ml wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 ml wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sałatka Nicejska, Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem, Miłosne krewetki, Przepis z kurczak ze szparagami, Przepis z ciasto z pieczarkami, Zupa pomidorowa z nutą pomarańczy, Piersi drobiowe w marynacie, Panna Anna, Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro, salatka-gyros, Kebab z grilla , Przepis z szpinak jajko, Spaghetti z tuńczykiem, sprawianie ryby, Zupa grochowa, Przepis z tatar z miesa mielonego, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Szafranowy makaron z krewetkami, Przepis z sos papryka, filet z ryby w folii, łosoś marynowany, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Ogórek, Ziemniaki, Zapiekanka po rzymsku, Rolada ziemniaczana, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Chłodnik uralski, Sałatki z kurczakiem, Przepis z risotto z warzywami mrożonymi, Risotto, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Antrykot bercy, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Przepis z sałatka z z kiełkami, Gnocchi á la kopytka z sosem grzybowym, Naleśniki kokosowe z bananami, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , boczek pieczony w piekarniku, Zupa grzybowa, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka z tuńczykiem, Szpinak, desery-łatwe do zrobienia dla dzieci, Farfalle z serem i szpinakiem , Pierś z kurczaka, Zapiekanka ryżowo-jabłkowa , zapiekana warzywa, czerwona pasta curry, Sałatka indyjska z cykorią, Gołąbki, Kotlety, makarony ser zó, Placki ziemniaczane, sosy mieso, marynata do grilla, Kasza jęczmjenna z kurczakiem, Bananowe Placuszki, Pieczeń, pieczone skrzydełka w miodzie -, Przepis z przepisy na kaczkę pieczoną, Ryba