Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku - VIDEO

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku - VIDEO - składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • starty parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 800 mililitrów

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  2. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  3. Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  4. Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  5. Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU - VIDEO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    1.Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.
  • 2
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    2.W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.
  • 3
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    3.Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.
  • 4
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    4.Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.
  • 5
    Wołowina po burgundzku - VIDEO
    5.Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY WŁOSKI KNORR

    Sos sałatkowy włoski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z sosem musztardowym, Chińskie sajgonki, schab pieczony w winie, Przepis z zupa na udku, Przystawki, Sałatka jarzynowa ze śledziem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z obiad- kurczak, Tortilla - VIDEO, Pierś z kurczaka, Sos czosnkowy na wódce, Kluski , sałatka z suszonych pomidorów sałata lodowa, Warzywa, dorsz z piekarnika przepis, makaron z serem, obiad wykwintny, Obiad, smażenie dorsza, Żytnie naleśniki z farszem meksykańskim, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Makaron, Racuchy dyniowe z serem i syropem klonowym , Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka Gyros, Pierogi, Zupa grzybowa, Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami, Brokuły, Zupa cebulowa, Tortellini po tajsku, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z roztrzepane jajko, co to jest kuchnia polska, Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów, Królewski tort, sałatka z kapusty ogórków papryki cebuli marchwi, Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu , Ołatki, Czerwone risotto, Przepis z sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, kurczaki w panierce, Lasagne drobiowa, Zupa tajska z kurczakiem, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Sałatka paprykowa z soczystym kurczakiem i szynką , Sos słodko-kwaśny, Kulebiak z grzybami, Przepis z sos do ziemniaków, Przepis z pieczarki z kurczakiem, Dipy, Zupa brokułowa, Przepis z przepisy kuchnia rosyjska, serowy q, Sandacz z rakami, Tajska zupa curry z kurczakiem, surówki do grilla, Przepis z piers z kurczaka z grzybami, Zupa krem z marchewki z migdałami , Sałatka z pomidorów, Ratatui a’la Gousto, Przepis z kurczak z Ry, Sałatki z kurczakiem, Soczysty kurczak Tandoori