Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pancakes z sosem malinowym, Warzywa, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Przepis z makaron n, Bigos domowy, Przepis z ciasta francuskie, Przepis z mielone w cebuli, Sos „ambasador”, Kakrówka z grilla z sałatką , Żurek, Zapiekanki, kapusta wi, Przepis z ryba w piekarniku, Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą, Sałatka z mięsnymi kuleczkami i bratkami, Niemiecki klops z kapustą, knorr przepisy, Carbonara, Zupa z dyni, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Dynia, Przepis z ciasto j, Bigos staropolski, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z ciasto f, Kebab w kajzerce, Duszone ziemniaki w śmietanie , Przepis z mięso mielone wołowe, mieso warzywa, Banany z szynką, Kalafior, Przepis z krewetki koktajlowe, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Przepis z sos curry do kurczaka, knorr z pieczarkami, makaron na obiad z sosem, Sałatka grecka z fetą, Musaka, Kiełbaski norymberskie z kapustą, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kotlety, Kaczka pieczona z jabłkami, Przepisy świąteczne, Miruna z sosem cytrynowym, Leczo - VIDEO , Sałatka Gyros, zimne przystawki, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Przepis z ryba na warzywach, Przepis z makaron z warzywami po włosku, Pierś z kurczaka, Zapiekanka meksykańska, Śledzie, Orientalne warzywa stir-fry, Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera, kurczak z warzywami, Barszcz, Cukinia w cebuli, racuszki z jabłkami, Placki ziemniaczane z sosem wiosennym, risotto z kurczakiem i warzywami -, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO