Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Tortilla - VIDEO, Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym - VIDEO, Rosół, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Śledzie, Makaron, Zapiekanka z cukinii i ziemniaków, Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą, Brokułowa zupa-krem, zapiekanka makaronowa -, Letnia sałatka , sosy do mielonego, Złoty sznycel z kurczaka, filet z kurczaka, Kurczak po chińsku z ananasem i papryką - VIDEO, Sałatka z łososiem na sałacie, Przepis z chłodnik z botwiną, Przepis z papryka z farszem, pulpety z mięsa mielonego gotowane, Kremowa zupa z dyni, Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami, Zupa ogórkowa, chili de, Krupnik, Zupa cebulowa, farsz do tortilli, Polędwiczki, Żeberka, Salsa, słodkie ciasta, Przepis z potrawy z imbirem, Delikatne marynowane małże, Przepis z sos pesto z makaronem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Marchewka w szynce z kuskusem, pieprz w ziarnach, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Czekolada po meksykańsku z kremówką, Zupa Harira z ciecierzycą, zapiekankę ziemniaczaną, Frykadele z polędwicy, Przepis z ryby w sosie przepisy, brokuł z jajkiem, spaghetti z mielonym, Kanapka z grillowaną wołowiną , Sałatka grecka, Zapiekane nachos z serem, Placuszki z cukinii, Przepis z ciasto na pite, Chowder z małżami, Grillowany bakłażan z fix leczo , Sałatki z makaronem, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z czerwona fasola, knorr kebab, Wołowina po burgundzku, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , na mleku, Mielone, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Sałatka grecka, Dynia