Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mielone gotowane, Owocowe kołyski, Sos Marika, Pikantne szaszłyki z kurczaka , Żeberka - VIDEO, Pieczony łosoś teriyaki, Babka majonezowa, Pierogi, Przepis z grill kurczak, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Parówki z farszem – zapiekane, Eleganckie kanapki orzechowo-serowe, Bigos - VIDEO, Kebab, sałatka por, Przepis z majonez Knorr, obiad z piersi z kurczaka, zupa z udka, marynata do pieczenia schabu, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, sałatka z ka, Zupa grochowa, Klasyczny szary sos, Przepis z zapiekanka bu, Słodkie żeberka , chińska, Delikatny indyk w maladze, Zupa brokułowa z pulpetami , Zupa cebulowa, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupa z soczewicy, Gulasz, Przepis z obiad z kurczaka i papryki, Placki, Pierogi z kapustą i grzybami, pomidory z, sałatki z krewetek, Karp w galarecie, Leczo, Przepis z knorr kostki, Sałatka z buraczków pachnąca koperkiem i pietruszką, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, hummus, Sos słodko-kwaśny, Pieczeone parówki ze śliwką, Tortilla - VIDEO, Przepis z kotlety na obiad, Zajebiste pizza, Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Łosoś, Golonka, Lodowe cappuccino tiramisu, Krewetki z awokado i grejpfrutem, Sałatka z łososiem, makaron z serem mascarpone i pomidorami, piersi z kurczaka z kuskusem, Przepis z ryż z sosem, Placuszki z cukinii, Przepis z zapiekanki makaronowe, Risotto, Przepis z zupa z zielonej soczewicy, Zapiekanka po rzymsku, Żeberka - VIDEO