Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dynia meksykańska, Przepis z knorr ryby, Przepis z salatki z kurczaka, Ciasto na pizze, fix schab a la strogonoff, Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana z łososiem wędzonym, Burritos , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Pieczeń, Sos korzenny z nutą pomarańczy, Gulasz po polsku - VIDEO, Kebab w kajzerce, smażony ma, Wiejska zupa jarzynowa, Chłodniczek pomidorowy, Gyros z kurczakiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Karp w galarecie, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Surówka z kapusty, jabłek i marchwi, Imprezowe kanapki z krewetkami, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, czosnkowy sos, przepisy z opakowań, Sałatka Cobb z kurczakiem, Kotlety, Sałatka paprykowa z oliwkami , Sałatka gyros z kurczaka, Delikatna i bogata zupa z curry, Przepis z sos śmietanowo -ziołowy, Schab w pięciu smakach, meksykańskie placki, Filety z piersi drobiowej z brokułami, Placek po węgiersku z topinamburem, makaron z kurczakiem ze szpinakiem i śmietaną, mięso wieprzowe z sosem, Krewetki w warzywach, Wołowina po burgundzku, Udka w piwnym sosie, Zapiekanka meksykańska, Dipy, Grillowana karkówka w musztardzie, fajne przepisy, Przepis z sałatka z kapustą pekińską i pomarańczami, obiad wegetariański, Gulasz, Tłusty czwartek, Przepis z pieczony filet z ryby, Przepis z sałatka makaron pomidory, Krupnik, Sałatka z torttelini i ananasem, Zupa pieczarkowa, Pasztet, z czym podawać wołowinę, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Żurek, Potrawka ze schabu na styl chiński , ugotowani danie główne piers z kurczaka, Kanapki na imprezę z salami, Kanapki pita, Przepis z plastry schabu, Przepis z schab z ziemniakami, Placki