Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ogórek, Placuszki z cukinii i marchwi, Placki po węgiersku, Przepis z świeży boczek na obiad, kalafior z sosem czosnkowym, Meksykański kurczak w sosie mole (czekoladowym) - VIDEO, Rolada ziemniaczana, Pieczona jagnięcina z czerwona cebulą, Przepis z makaron z t, kurczak sos sojowy, salatka z filetem, obiad z wołowiny, Potrawka z kurczaka, Tłusty czwartek, Karp, Tapenade z bazylią, Przepis z placki ziemniaczane po niemiecku, Banany w cieście sezamowym z imbirem, Rurki z boczkiem w pomidorach, Drobiowe bitki z czosnkiem, Kolorowe babeczki , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Kisiel jabłkowo – miętowy, Spaghetti Bolognese, Ryż smażony z warzywami, Przekąski, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, zapiekanka z ugotowanych ziemniaków, Musaka, Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli, Leczo - VIDEO , Gulasz, makaron smazony z jajem, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Gyros z kurczakiem, Golonka, Soczysta golonka , Lekki bigos z warzywami i mięsem, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem, Gyros, Spaghetti Bolognese, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, kurczak pikantny, Pasztet, Rozgrzewająca jesienna zupa , przyprawa do gotowanych ziemniaków, Sos czosnkowy , salatka z ogorkow, Surówka z kozieradką, sałatka z kukurydzą i jajkiem, Przepis z coś dobrego, Przepis z pieczarki z makaronem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Placki, Zawijaski z łososiem, zupa z kukurydzy, Bulion warzywny, sos do kotletow schabowych, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przystawki