Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos majonezowo – pieczarkowy, Jarmuż zasmażany z jajkiem, Ryba biednego Hindusa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Kapuśniaczki, Bigos domowy, Potrawy wielkanocne, Placek po zbójnicku wersja 1, Lekka zupa pomidorowa, Sałatka z kalarepki polana sosem Cesar, Letni jogurt, Fritos Meksicanos, Przepis z galki, Barszcz biały, Przepis z sałatka z ogórków do obiadu, szaszłyki z ryby, Przepis z sos pieczarki makaron, Ciasto na pierogi, Kotlet de volaille - VIDEO, dania z czosnkiem, Lasagne, Wołowina po burgundzku, Indyk, Sałatka z cytrusami, Gulasz, Przepis z filet z dorsza z piekarnika, sos -brokułowy, Proste kotleciki z jajka, Kebab, Ogniste pałeczki z kurczaka, Przepis z ziemniaki w bułce tartej, przepis na obiad, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Kapuśniak na żeberkach, Przepis z przygotowanie wolowiny, Zupa z soczewicy, kuchnia meksykańska ciasta, Jajka, Leczo, Golonka, Sos bułgarski, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Sałatka z kapusty pekińskiej , Polędwiczka w cieście francuskim, olej sezamowy sałatki, Przepis z gotowane grzyby, Łososiowe roladki , Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Jajka w sosie słodko-kwaśnym, Przepis z ciasto czekoladowe z bezami, Przepis z klarowane marchewki, Przepis z sałatki z paluszków krabowych -, Spaghetti z sosem pomidorowym, Przepis z pieczona w soli, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z warzywa na obiad, Zupa krem pomidorowy, Przepis z sałatka kalarepa, Kanapka dla dzieci "Potworek'", Bolońskie penne z brokułami, czerwoną kapustą, Naleśniki z jabłkami, Obiad, Zupa pieczarkowa