Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryz smazony z warzywami po chinsku, Tajska zupa, Sałatka z kurczaka i arbuza, Potrawy wielkanocne, pomysł na pieczeń, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, sos ostry do salatek, Przepis z dzieci, Mielone, Przepis z sałatka japońska, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Dania z makaronem, pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Pasztet, meksykańskie, Przepis z boczek z gr, Sos włoski do spaghetti, Krem z brokułów, Imbirowy pstrąg z pomarańczami, Pieczeń z dzika szpikowana suszonymi śliwkami, Przepis z sosy koperkow, Przepis z papryka pomidory ryż, Przepis z makarony na ostro, Zupa grochowa, Tortilla - VIDEO, Potrawka z soczewicy po indyjsku, Przepis z zupa cebulowa zapiekanka, Barszcz biały, Zapiekanka Gyros , sos z oliw, Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem, Przepis z sosy z miesa wolowego, Gyros, Bażant po staropolsku, Ziemniaki, Pasta na kanapki z twarożkiem, Tortilla z kapustą pekińską, Dania z ryżem, Zapiekana feta z pieca, Przepis z makaron gotowanie, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Spaghetti a la carbonara, Przepis z pałki z kurczaka na ostro, Pierogi, Zupa pomidorowa, Małże smażone z czosnkiem, Kapusta z grochem, Gołąbki bez zawijania z pieczarkami, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, przepis kuchni w, Galaretkowe witrażyki, Parówki w cieście, Przepis z kiszonym, Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro, Zupa z soczewicy, szpinak z serem w ciescie francuskim, Przepis z zup a krem, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Serowy dip do tacos, Kosmiczne ślimaki, Naleśniki, Polędwiczka z grzybami, Naleśniki