Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Naleśniki, Buraczkowy chłodnik, Zupa z soczewicy, Żeberka, Kocia lasagne , z masą, z sosem chrzanowym, Kotlet z pieczarkami i serem , Zapiekanka Gyros , Kutia, Przepis z kurczak w sosie czosnkowo ziołowym, Przepis z marynata do grilla, Sałatka ryżowa z jabłkami, Przepis z sałatki z śledzi, Przepis z biała kiełbasa czas gotowania, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Tłusty czwartek, biały ser, Pasta szprotkowa, Szpinak, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, kurczak w torebce, Kurczak po sycylijsku z grilla, Polędwiczki po warszawsku , Przepis z kapusta biala, Zupa krem pomidorowy, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Leczo z cukinii, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Przepis z kurczak mielone, Sałatka z brokułami i jajkiem, kurczak łatwy, Kapusta z grochem, Potrawy wigilijne, Przepis z przepisy orientalne, schab z żurawinami, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Sos beszamelowy , placki ziemniaczane z piersią z kurczaka, sałatka z łososiem i sałatą lodową, mleko mąka cukier proszek do pieczenia, Przystawki, Sałatka z dynią w curry, Mielone z marchewką i sosem borowikowym, Słodki chłodnik z melona, Ciasto ze śliwkami, Naleśniki z gruszkami i orzechami, Smażone sandwicze, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sezamki, Hot-dogi z grillowanymi kiełbaskami, Ogórek, po prostu gotuj, Kalafior, Przepis z ugotowani danie główne, Placki ziemniaczane, Przepis z soczewica obiad, Fasolka szparagowa klasycznie, Przepis z duże pietruszki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Zapiekanka z pieczarkami, Zapiekanki