Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos do kebaba przepis, Przepis z kurczak pieczony w piekarniku, kasza kus-kus, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Korki z jajek na pomidorach, Kremowa zupa z dyni, Przepis z makaron czosnek, Wielkanocne tymbaliki z jajkiem i kurczakiem, Żeberka w grzybowym sosie, sałatka z gotowanych warzyw, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pieczarkami, Musaka, Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Figurki z jajek, Kebab, marynata do dzika, Papryka, Sarnina w sosie, Ceviche - krewetkowa sałatka, Placek po zbójnicku wersja 1, Zapiekanki, Kolorowe babeczki , leczo z mięsem mielonym, Lasagne, Przepis z sałatka z mix sałat, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z mieso jajka, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Golonka, naleśniki z farszem -, Łosoś, KEKS, Sos włoski do spaghetti, Placki, Naleśniki, sałatka z brokułami i sosem czosnkowym - -, Przepis z roladki ze schabu, Przepis z sosy gotowanego kurczaka, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z kurczak pieczony w naczyniu żaroodpornym, Zupa z dyni, Szybki obiad, Poznańskie drożdżowe pyzy, Zupa szczawiowa, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Naleśniki z pieczarkami i mięsem mielonym, zapiekanka makaronowa z pieczarkami, knorr t, Sałatka z łopatką, Przepis z obiad makaron, Przepis z mięso wieprzowe, Ryba z jabłkami, Przepis z Sok z cytryn, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Sos kalafiorowy , Przepis z łatwa sałatka, Kaczka, Żurek, Kosmiczne ślimaki, Deser dla dzieci "Statek", Zupa pieczarkowa, Spaghetti a la carbonara, Ryż smażony z warzywami