Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - składniki:

  • wołowina zrazowa - 500 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • mąka - 1 łyżka

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  2. Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  3. Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  4. Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU – BOEUF BOURGUIGNON - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę

2

Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.

3

Dodaj masło, warzywa i podsmaż.

4

Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zupy kremowe, co z ryżu, Kotlleciki drobiowo warzywne , fix spaghetti knorr, Chińskie sajgonki, Potrawka z kurczaka, Zupa cebulowa na śmietanie, Golonka, Włoska zupa minestrone z boczkiem i makaronem, Krupnik, sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Szaszłyczki z owoców morza z grilla, Potrawy wigilijne, Przepis z smażona dynia, ser w ziolach, Sałatki, Przepis z pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, kurczak latwy, Orientalny makaron z warzywami , DESERY Z JABLKAMI, Gyros z kurczakiem, Sos chrzanowy na ciepło, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Przekąski, Kosmiczne ślimaki, Spaghetti Bolognese, Proste kotleciki z jajka, filety z dorsza, cukinia zawijana, Kremowy stroganoff z ryżem, Wegetariański żurek podawany z jajkiem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z Smażone jajko, Przepis z gołąbki bez mięsa, Zapiekany półmisek warzyw, Kutia, Przepis z makaron i sos, Potrawy wielkanocne, Tłusty czwartek, Pierś z kurczaka pieczona, Briam z mięsem czyli pyszna grecka zapiekanka, Dipy, pieczony kurczak w warzywach, Smażony ryż z tofu i brokułami, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z biala, Zupa kalafiorowa, przystawki z ciasta francuskiego, Zupa serowo - porowa, Pizza z papryką i pomidorami, Zupa z soczewicy, salatki na grill, Naleśniki mamusi Muminka, Meksykańskie kąski, Oponki serowe, Sos indiański, Sałatki z makaronem, obiad jednogarnkowe, Potrawka z kurczaka z papryką, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, Pierś z kurczaka, Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym