Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina w kremowym sosie

Wołowina w kremowym sosie

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina w kremowym sosie - składniki:

  • podgrzybki suszone - 4 sztuki
  • brokuły - 200 gramów
  • świeży rozmaryn gałązka - 1 sztuka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa - 20 mililitrów

Wołowina w kremowym sosie - Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę oczyść i pokrój w grubą kostkę. Skrop oliwą i posyp posiekanymi igiełkami rozmarynu. Suszone grzyby namocz w 150 ml wody, następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wodę z moczenia pozostaw.
  2. Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Z brokuła podziel na małe różyczki a następnie sparz je krótko w osolonym wrzątku.
  3. Fix Knorr rozmieszaj z wodą z moczenia grzybów i śmietaną.
  4. Na rozgrzanej patelni przesmaż cebulę i pieczarki. Zrumienione przełóż do miseczki.
  5. Na tej samej, dobrze rozgrzanej patelni przesmaż pokrojone mięso. Następnie dodaj z powrotem pieczarki z cebulą oraz namoczone i pokrojone podgrzybki.
  6. Całość zalej rozmieszanym Fixem Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut do momentu, gdy mięso będzie gotowe.
  7. Dodaj brokuły i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotowe danie podawaj z makaronem lub kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA W KREMOWYM SOSIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wołowinę oczyść i pokrój w grubą kostkę. Skrop oliwą i posyp posiekanymi igiełkami rozmarynu. Suszone grzyby namocz w 150 ml wody, następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wodę z moczenia pozostaw.

2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Z brokuła podziel na małe różyczki a następnie sparz je krótko w osolonym wrzątku.

3

Fix Knorr rozmieszaj z wodą z moczenia grzybów i śmietaną.

4

Na rozgrzanej patelni przesmaż cebulę i pieczarki. Zrumienione przełóż do miseczki.

5

Na tej samej, dobrze rozgrzanej patelni przesmaż pokrojone mięso. Następnie dodaj z powrotem pieczarki z cebulą oraz namoczone i pokrojone podgrzybki.

6

Całość zalej rozmieszanym Fixem Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut do momentu, gdy mięso będzie gotowe.

7

Dodaj brokuły i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotowe danie podawaj z makaronem lub kaszą gryczaną.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SCHAB A LA STROGANOFF KNORR

    Fix Schab a la Stroganoff Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

knorr przepisy, Boeuf Stroganow, Przepis z zapiekanka z cukinia i miesem mielonym, Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, Przepis z ryba w piekarniku, piersi z kurczaka pieczone -, Szybki obiad, Korzenny śledź z figami, Cielęcina w sosie serowo-karmelowym, Przepis z przepis na sos serowy do makaronu, przystawki na grilla, Zapiekanka Gyros , Warzywa w curry z jogurtem, Kanapka "Kurczak w pułapce", Pierogi z jagodami, Kotlety z ryby morskiej, Faszerowany boczek , Bułeczki zapiekane z mięsem, Przepis z sałata lodowa, Galaretka z jajkiem i warzywami, Przepis z mięsa faszerowane, Sałatka kebab - VIDEO, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Lody z czerwonymi owocami, Soczysta pierś z kurczaka , Ciasto 3-bit , Polędwiczka z grzybami, Przepis z mięso wieprzowe, Zupa grochowa, Serowe kulki, makaron z warzywami po włosku, Neapolitańskie spaghetti z krewetkami, Spaghetti a la carbonara, Pierś z kurczaka, Żurek, obiad ryż, Rolada ziemniaczana, Zupa ogórkowa - VIDEO, Pomidorowy krem ze śmietaną, farsz do naleśników, Przekąski, Kasza, Krewetki po kantońsku, Przepis z zupa na szybko, Leczo, Zupa pieczarkowa, kasza kus-kus, Ślimaki kurczakowo- serowe , Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, sos sojowy, filet z dorsza, Kaczka, Przepis z sałatki z mięsem, Żeberka, naleśniki z farszem -, Placki ziemniaczane, Truskawki miodowe, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, sałatki ryżowe, Gyros z kurczakiem, Sosy, Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem