Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pływająca wyspa kawowa, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, marchew ugotowana, Pierś z kurczaka, pieczeń z karkówki, piersi z kurczaka z jo, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Śniadaniowy Wrap, Zapiekanka makaronowa, Przepis z pierś z kurczaka duszona w marchwi, ryż curry, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Owocowa sałatka z orzechami, Sałatkaz gotowanym kurczakiem , obiad bezmiesne, sok z truskawek, Przepis z piers z kurczaka suszone pomidory, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , mieso z jajkiem, Kapusta z grochem, Zupa kalafiorowa, ryba z maslem, Gazpacho z krewetkami i awokado , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, co gotuje na obiad, wołowina z kością, Gulasz, Polędwiczka z grzybami, sałatki warzywne marynowane, Zupa szczawiowa, Duszona jagnięcina z fasolką , Lekka zupa pomidorowa, Naleśniki, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Quesadillas - VIDEO, Panierowane krokiety z mięsem, Polewka starorosyjska, Szybki placek do pizz z placka do kebabu, Cukiniowe ślimaczki, Zupa pomidorowa, Przekąski, Kluski , Krem brokułowy, Spaghetti a la carbonara, Kurczak w malinach i jezynach, Przepis z pierś z kurczaka w jajku i mące, Duszone warzywa, Barszcz czerwony kresowy , Dipy, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Ciasto na pierogi, Faszerowane polędwiczki, Sałatki z makaronem, Aromatyczna karkówka z patelni, makaron zapiekany z serem i jajkiem, Potrawy wielkanocne, Przepis z sos z rydzów, Przepis z Wino z kurczaka, Kurczak faszerowany pieczarkami z lubczykiem , Przepis z ziemniaki ugotowane, Przepis z ryż z sosem curry, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka z pomidorów i białej fasoli, Sosy