Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ryż z patelni, roladki z wołowiny, Sałatka śródziemnomorska z ryżem , żeberka z piekarnika, Barszcz, Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami, Śledzie, Udawany udziec z tuńczyka, Staropolski żurek z borowikami - VIDEO, sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami, Potrawy wielkanocne, Żeberka - VIDEO, piersi z, Sałatka Nicejska, Bogracz węgierski, Bakłażan z kozim serem, Brazylijskie krokiety z kurczaka, Kremowa kartoflanka z kurkami, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Sałatka Gyros, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa cebulowa, sznycel wołowy, Kluski , Kurczęta z rydzami, Barszcz biały, Tortilla - VIDEO, marynata do pieczenia schabu, Kurczak, Przepis z tofu z warzywami, Szczupak w jarzynach po polsku, Grecka letnia sałatka, Sos po kapitańsku I, Brazylijskie krokiety z kurczaka, Sos „Beata”, ciasto j, Przepis z sałatki hiszpańskie, Kotlet de volaille - VIDEO, kurczak przepisy przepis, Chłodnik ogórkowy, Żeberka - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach, schab wołowy, Marchewkowy chłodnik z nutą imbiru, Przepis z Papryka z jajkiem, Pieczarki w cieście piwnym, filety a kurczaka, piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kebab w kajzerce, sosy z jogurtem naturalnym, sosy chinskie, ryz pilaw, Przepis z sałatka z jajkami, Kalafior, Cafe con leche czyli meksykańska kawa z mlekiem, Ogórkowa, Krupnik, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Zupa szczawiowa, Szpinak, Golonka