Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , Przepis z śliwka suszona, wykwintne zupy, Smaczne sardynki z cytryną, Zupa kalafiorowa, Szarlotka tradycyjna, Sałatka Cezar - VIDEO, Dania z makaronem, Sałatka włoska z octem balsamicznym, Sałatka z brokułami i jajkiem, Klasyczne cafe latte, Sałatka z makaronem ryżowym , Rolada ziemniaczana, Kaczka, sosy jogurtowe, Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem, Zupa krem, Golonka, Sałatka arbuzowo- gruszkowa, Papryka, Zupa pomidorowa z pęczakiem i bazylią, Przekąski, proste sałatki przepisy, Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem, Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń, Przepis z salatka wegetarianska, Przepis z mięso mielone z jajkiem, Chińskie sajgonki, ryz przepisy, pieczonych warzyw, szpinak tradycyjny, Quesadillas - VIDEO, Sałatka z makaronem ryżowym , szpinak mrożony z kurczakiem, wędlina z kurczaka, Zupa cebulowa, Sałatka grecka, Przepis z mięso ze szpinakiem, Przepis z woda z cytryną, Przepis z z masą, Gulasz, Leczo - VIDEO , Placek lotaryński, Warzywa, Jajecznica z pieczarkami i cebulką, Szybka potrawka z kurczaka , sosy di pizzy, Karp, tatar z mięsa wołowego, sos brokulowy, Risotto, Zapiekanka rodzinna, przystawki na grilla, Brokuły, Przepis z sos do mies pieczonych, Klopsiki zapiekane na ostro, Sałatka gyros z makaronem, Sałatka wiosenna z awokado, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Szarlotka tradycyjna, Pancakes z jagodami, Zupa gulaszowa, Zupa grzybowa, puszki czerwonej fasoli