Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

TAPAS: Marynowana papryka, Przepis z włoska, Rosyjska sałatka jarzynowa, Przepis z schab środkowy pieczony, Leczo - VIDEO , Sosy, Przepis z wołowina duszona, Duszony udziec z kurczaka w sosie maślano-cebulowo-czosnkowym, Salsa, Carbonara, Barszcz, Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka kebab - VIDEO, Przepisy świąteczne, Aromatyczna gremolata z cukinią, Faszerowane bakłażany, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Przepis z dla diecie, Przepis z sałatka z mozzarella, Ciasto z boczkiem, salami i szynką, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Meksykańskie naleśniki na ostro, Przepis z kuchnia niemiecka, Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe, Botwinka, Sałatki z kurczakiem, Dania z ryżem, mini szaszłyki, sosy do ziemniakow z warzywami, Lekka sałatka z wędzonką, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Sałatka z polędwiczką, roszponka salata, Przepis z przyprawy do cielęciny, Zapiekanka rodzinna, Kaczka pieczona z jabłkami, Przepis z piersi z, Sałatki, Quesadillas - VIDEO, Pyszna, prosta, szybka, Przepis z ryba z cukinia, jajka majonez, Orecchiette boscaiola, Grzybowa z soczewicą, papryki czerwone, Sałatka z papryki czerwonej, pulpety z mięsa wieprzowego, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Zapiekanka z ziemniakow, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Szaszłyki drobiowe z owocami, Kluski , Ryż, Owsiane kuleczki, pieczone skrzydełka w miodzie -, filet z warzywami, salatka y brokula, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Zapiekane cykorie, Bigos - VIDEO, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z Nudle knorr