Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Jajecznica z łososiem, Pierogi z jagodami, Przepis z sos do spaghetti z kurczakiem, szpinak mrożony z kurczakiem, Kurczak, udka z kurczaka smazone na patelni, Ciasto na pierogi, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Sałatka Gyros, Sałatka z dorszem , Pieczeń, Pierogi z jagodami, Przepis z ser i makaron, Zupa grzybowa z suszonych grzybów, Przystawki, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, kostka knorr sos, kawior czarny z jajkiem, Grillowane brokuły po włosku, leczo z wołowiną, Przepis z polędwiczki pieczone, przyprawa do ziemniaków, Przepis z pomidory sałatka, Rosół, Bigos, Makaron, Pasztet litewski, Surówka z kapusty pekińskiej, Ciasto na pierogi, Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, Fasolka szparagowa z orzechami, Pirackie danie jednogarnkowe, zupa meksykańska z czerwoną fasolą, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Rolada ziemniaczana, Sałatka z truskawek i szparagów , Golonka, Kapusta z mięsem i grzybami, Indyk, Zapiekanka Gyros , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zupa ogórkowa, Ogniste frytki , Consomme po madrycku, Przepis z Obiad filet z łososia, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, Salsa, Sałatka Nicejska, Kurczak pieczony w sosie czosnkowym, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym , Przepis z pierś z kurczaka z kurkami, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Indyk w sosie słodko-kwaśnym, Przepis z klopsy mielone gotowane, Pierś z kurczaka na szybko, Mazurek, Przepis z bulion czosnkowy, na ziemniaki, Ryż, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Przepis z sos do mielonych, Nadziewany słodki ziemniak