Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab pieczony z żurawiną, Kanapka dla dzieci "Sowa", ryż smażony, zapiekanki z ziemniaków, Chłopska strawa, Potrawy wigilijne, Pełna witamin zapiekanka z warzyw, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Duszone grzyby leśne po włosku, Potrawy wielkanocne, zupa brokułowa -, mięso mielone wołowe, Zapiekanka z brokułów, Błyskawiczna zupa z musztardy, Kotlety, Chrupki z serkiem , Przepis z ser ricotta, Kotlet de volaille - VIDEO, Sałatka z kurczakiem i ryżem, przystawki z ciasta francuskiego, Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami , NA FASOLE, Zapiekanka z łososia i ziemniaków, Rurki z pieczarkami , marynaty do grilla, ryż z kurczakiem, Ryba, Śródziemnomorskie ziemniaki z chili , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Obiad, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką , pierogi z mięsem farsz, schab na obiad przepis, obiad filet z indyka, Wiejska tarta z kozim serem, Sosy, Ogórek, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Zupa grzybowa a la flaczki, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z sałatki z sałaty lodowej -, Barszcz ze smażonych buraków, Ciasto na pierogi, Kluski , Gołąbki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Gulasz, Przepis z mięso mielone, Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem , Zupa z dyni, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zupa Harira z ciecierzycą, Przepis z zapiekanki warzywne, Przepis z Zapiekanki z ziemniakami, Rosół z szynki wieprzowej , Zupa ogórkowa, Przepis z sałatki z mięsem, Gulasz, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Kolorowa sałatka zamiast obiadu , przepis na zapiekanke z piekarnika, Makaron, Przepis z soczewica czerwona, Ciasto z jabłkami