Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Kurczak, Zupa dyniowa z orzechami, desery na s, Sałatki, Dietetyczny pulpet z kurczaka, Kebab, Polędwiczki wieprzowe, piersi z, gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, pierś z kurczaka obiad, Żeberka, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Kalafior, Naleśniki, Rosół z pulpecikami drobiowymi , Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Pierogi z kapustą i grzybami, ogórki z papryka, Przepis z kuskus sałatka, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Delikatne filety rybne w winogronach, Przepis z g knorr przepis na, filet z kurczaka -, Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami, Barszcz czerwony z owocami , Sałata zielona ze śmietaną, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sos śmietanowy z żółtkiem, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Przepisy świąteczne, Zapiekanki, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, sos do zrazow, Przepis z ryż z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, Sos miodowy do drobiu, Sos z zielonego pieprzu, gulasz z piersi kurczaka, Rolada ziemniaczana, Lasagne, Kutia, Nudle knorr, żółta fasolka szparagowa, Gulasz, Deser smakosza, Przepis z plastry łososia, Papryka, Szybka sałatka do grilla, Przepis z ryba zapiekana w naczyniu żaroodpornym, Zapiekanka z pieczarkami, Kostka do, Kremowa zupa z dyni, Tarta pomarańczowa z ricottą , naleśniki z warzywami i serem, Kukurydziane tacki z sałatką, czarna oliwka, Steki z karkówki z papryką, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Barszcz biały, Golonka