Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pierogi, Przepis z kaszanka z kapustą, Zrazy schabowe duszone w cebulce, Przepis z spaghetti przepis mi, Pieczone przegrzebki z ziołami , Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zapiekanki, Łosoś, Panierowny brie, Proste gofry z domowym dżemikiem, Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, Dania z ryżem, Zapiekane nachos z serem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, zapiekanka z ma, Kremowa jajecznica z camembertem, Przepis z roladki z mięsa wołowego, obiad z z kurczaka, Przepis z marynata do wędzenia kurczaka, Pierś z kurczaka pieczona, Zupa z soczewicy, Placki ziemniaczane, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, makaron na obiad z sosem, Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO, Przepis z ciasto na obiad, Surówka z czerwonej kapusty z porem , Schab z zalewy, Salsa Barbecue, Kurczak po chińsku z ananasem i papryką , Przepis z kurczak w kokosie, pieczony filet z kurczaka, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Pieczony klops, Gyros z kurczakiem, bulki, jaja w mi, Zupa pieczarkowa, Sałatki z makaronem, Gołąbki, Sos kurkowy, Spaghetti , Przepis z przepisy z cukinią, zapiekanka mięso mielone - -, Pierogi z kapustą i grzybami, mieso do ziemniakow, Zupa rybna z kuleczkami , Mięsne zawijaski, Aromatyczna kasza, Sos beszamelowy , Salsa, Ryba, dobra kuchnia, Przepis z sos do pieczonego mi, Krem brokułowy, Świderki w sosie z dyni, Placek po zbójnicku wersja 1, Przystawki, Przepis z łopatka przepisy, sałatka z fasolka, Prosty jabłecznik z dodatkiem budyniu, Roladki wieprzowe