Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - składniki:

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - Sposób przygotowania:

  1. Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z PĘDAMI BAMBUSA I KOLENDRĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad z grochem, Makaron, Różane Lassi, Przepis z sos czerwone, Sałatka z brokułami i jajkiem, sos śmietanowo-pomidorowy, Przepis z spaghetti bez makaronu, jajka śmietana, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Chrupiące bagietki z pomidorami, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zaskakujące Chrupery, Przekąski, Kisiel z dzikiej róży, Koperty z brzoskwiniami, co można zrobić z białego sera, Gołąbki, Przepis z przyprawa kebab, kolorowa za, Rosół, Zapiekanka meksykańska, Przepis z rosół z indyka, Gulasz, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, mandarynka, kiełbasa, Przepis z masa waniliowa, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Galaretkowe witrażyki, makaron po am, Pomarańczowy pstrąg , Tortilla, Zupa z fasolką i żeberkami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Zupa pomidorowa, Zupa gulaszowa z marchewka i papryką , Przepis z sałatka z selera bialego, Przepis z makaron z sosem se, Pstrąg, Śledzie, pomidory z jajkami, Przepis z piersi naczynie żaroodporne, Sos włoski do spaghetti, Zapiekanka Gyros , Mintaj pieczony z porem, Leczo, Przepis z drób makaron, Sałatka śledziowa z majonezem, Delikatny schab, Baklazan nadziewany, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sos beszamelowy , Przepis z kotlety z kurczaka sos, Zupa krem z dyni - VIDEO, Zapiekanka makaronowa, przepis na sałatkę cezar, Zupa pomidorowa, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zrazy schabowe duszone w cebulce, zupa z pomidorów, Meksykańskie skrzydełka z warzywami, Suflet lodowy, Ryba po grecku, Papryka