Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami

Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - składniki:

  • musztarda - 3 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • Pomidorki cherry - 100 gramów
  • czarne oliwki bez pestek - 50 gramów
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • oliwa do smażenia - 50 mililitrów

Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz,umyj i przekrój na połówki. Następnie oprósz 1 łyżką przyprawy Knorr i skrop oliwą. Wymieszaj.
  2. Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem, umieść w niej ziemniaki i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz ok. 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż pomidorki i oliwki.
  3. Mięso pokrój na 4 równe steki w poprzek włókien. Następnie rozbij tłuczkiem do mięsa każdy z nich na cienkie sznycle.
  4. Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr a następnie maczaj w niej mięso. Do miseczki wybij jajka i rozkłóć je.
  5. W osobnej misce wymieszaj tartą bułkę, parmezan, posiekana natkę oraz pieprz. Zamarynowane kotlety obtocz równomiernie z obu stron w panierce a następnie zanurz w jajku.
  6. Opanierowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWY SZNYCEL Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz,umyj i przekrój na połówki. Następnie oprósz 1 łyżką przyprawy Knorr i skrop oliwą. Wymieszaj.

2

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem, umieść w niej ziemniaki i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz ok. 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż pomidorki i oliwki.

3

Mięso pokrój na 4 równe steki w poprzek włókien. Następnie rozbij tłuczkiem do mięsa każdy z nich na cienkie sznycle.

4

Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr a następnie maczaj w niej mięso. Do miseczki wybij jajka i rozkłóć je.

5

W osobnej misce wymieszaj tartą bułkę, parmezan, posiekana natkę oraz pieprz. Zamarynowane kotlety obtocz równomiernie z obu stron w panierce a następnie zanurz w jajku.

6

Opanierowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ryż do, Przepis z sos smietanowy do makaronu, Cepeliny marchewkowe, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Sałatka grecka, Przepis z biała fasola z puszki, Duszony indyk z cebulą i papryką, Pasztet, Zupa pieczarkowa, Przepis z kurczak curry z ryżem, marynata do pieczenia schabu, knorr przyprawa do, Zapiekanka Gyros , Potrawy wielkanocne, Sałatka z buraczkami i malinami , sałatki z wędzonym kurczakiem -, Zimowa sałatka śledziowa, Jesienna zupa z kasztanów, Swojska kartoflanka, Zupa pieczarkowa, Sałatka kebab - VIDEO, Szpinak, Warzywne curry z ryżem, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Cielęce roladki, Sos włoski do spaghetti, sałatki ryżowe, ryż z patelni, Proste kotleciki z jajka, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, mieso mielone, Pierogi, Kurczęta po kawalersku, Zupy, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Ogórek, Przepis z świeży tuńczyk, mielone kotlety rybne, Tłusty czwartek, Kopytka leniwe, Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej) - VIDEO, Pieczona szynka marynowana w czosnku, farsz do naleśników, mieso mielonego, Wyśmienita łososiowa zapiekanka, Kebab w kajzerce, Gulasz z karkówki z suszoną morelą, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Koktajl z truskawek dla całej rodziny ;), do ziemniaków, Sałatki z makaronem, Dynia, Kasza, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kanapka włoska , Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka, Polędwiczka faszerowana papryką, Przepis z NA FASOLE, ryż z kurczakiem, Karp w galarecie, smazone pieczarki z cebula, Kluski