Dodaj do ksiązki kucharskiej Zalewajka I

Zalewajka I

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zalewajka I - składniki:

  • śmietana - 1 szklanka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • czarny pieprz mielony - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Zalewajka I - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój w kostkę i ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie (około 5 litrów). Dodaj ziele angielskie i liście laurowego.
  2. Pokrój cebulę i boczek w kostkę. Wytop boczek na patelni, dodaj cebulę i zrumień.
  3. Pokrój kiełbasę w kostkę, wrzuć do gotującej się zupy.
  4. Gdy ziemniaki będą miękkie wlej stopione skwarki z boczku wraz z tłuszczem i cebulką, a następnie wlej zakwas żurowy.
  5. Dodaj kostkę Bulionu na wędzonym boczku Knorr i zagotuj.
  6. Odstaw z ognia, dodaj zahartowaną śmietanę i przypraw do smaku solą i pieprzem, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Dodaj do książki kucharskiej

ZALEWAJKA I - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zalewajka I
    1.Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój w kostkę i ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie (około 5 litrów). Dodaj ziele angielskie i liście laurowego.
  • 2
    Zalewajka I
    2.Pokrój cebulę i boczek w kostkę. Wytop boczek na patelni, dodaj cebulę i zrumień.
  • 3
    Zalewajka I
    3.Pokrój kiełbasę w kostkę, wrzuć do gotującej się zupy.
  • 4
    Zalewajka I
    4.Gdy ziemniaki będą miękkie wlej stopione skwarki z boczku wraz z tłuszczem i cebulką, a następnie wlej zakwas żurowy.
  • 5
    Zalewajka I
    5.Dodaj kostkę Bulionu na wędzonym boczku Knorr i zagotuj.
  • 6
    Zalewajka I
    6.Odstaw z ognia, dodaj zahartowaną śmietanę i przypraw do smaku solą i pieprzem, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron z sosem śmietanowym, zupa serowa z serków topionych -, Homarzec po chińsku, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Zupa jarzynowa z buraczkami, Obiad, Krem brokułowy, Kasza, Sałatka z krewetek i wodorostów, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Sałatka kebab - VIDEO, Leczo, Przepis z papryka mieso mielone, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka z brokuła i kurczaka, krewetki mrożone, kotlet j, Przepis z oliwa z czosnkiem, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Pasta z tuńczykiem, Przepis z żeberka pieczone -, sos do mielonych, Zupa kremowa - zuppa cema di pollo, kostka knorr sos, Dania z makaronem, Przepis z kluski łyżką kładzione, obiad piersi kurczaka z ryżem -, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przystawki, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , mięso wieprzowe, Angielska zapiekanka mięsna , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Koktajl owocowo szpinakowy, Ogórek, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, sałatka z kaszą kuskus, Soczysty kurczak w boczku , Przepis z obiad knorr, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sos czosnkowy na wódce, Złociste pałeczki z kurczaka, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Pieczeń, Pierogi z jagodami, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, zapiekanki z piersią kurczaka, Lasagne, Udka, Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Sałatka Gyros, Papryka, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Przepis z SALATKI Z MAJONEZEM, Frittata Toskania, Placuszki z cukinii, Kabaczkowa babka, Bigos domowy, Kurczak z limonką i kolendrą, Szpinak, Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami , Zapiekany bakłażan