Dodaj do ksiązki kucharskiej Zalewajka I

Zalewajka I

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zalewajka I - składniki:

  • śmietana - 1 szklanka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • czarny pieprz mielony - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Zalewajka I - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój w kostkę i ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie (około 5 litrów). Dodaj ziele angielskie i liście laurowego.
  2. Pokrój cebulę i boczek w kostkę. Wytop boczek na patelni, dodaj cebulę i zrumień.
  3. Pokrój kiełbasę w kostkę, wrzuć do gotującej się zupy.
  4. Gdy ziemniaki będą miękkie wlej stopione skwarki z boczku wraz z tłuszczem i cebulką, a następnie wlej zakwas żurowy.
  5. Dodaj kostkę Bulionu na wędzonym boczku Knorr i zagotuj.
  6. Odstaw z ognia, dodaj zahartowaną śmietanę i przypraw do smaku solą i pieprzem, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Dodaj do książki kucharskiej

ZALEWAJKA I - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zalewajka I
    1.Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój w kostkę i ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie (około 5 litrów). Dodaj ziele angielskie i liście laurowego.
  • 2
    Zalewajka I
    2.Pokrój cebulę i boczek w kostkę. Wytop boczek na patelni, dodaj cebulę i zrumień.
  • 3
    Zalewajka I
    3.Pokrój kiełbasę w kostkę, wrzuć do gotującej się zupy.
  • 4
    Zalewajka I
    4.Gdy ziemniaki będą miękkie wlej stopione skwarki z boczku wraz z tłuszczem i cebulką, a następnie wlej zakwas żurowy.
  • 5
    Zalewajka I
    5.Dodaj kostkę Bulionu na wędzonym boczku Knorr i zagotuj.
  • 6
    Zalewajka I
    6.Odstaw z ognia, dodaj zahartowaną śmietanę i przypraw do smaku solą i pieprzem, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka witaminowa, Pstrąg, Sos z zsiadłego mleka z cebulą i szczypiorkiem, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, desery na s, Gyros z kurczakiem, Ryż brazylijski, Przepis z piersi z, Wołowina w marynacie pikantnej (meksykańskiej), Wigilijna kapusta z grzybami i grochem, Pyszna sałatka gryczana, Zapiekanka Gyros , sos sojowy przepis, Przepis z zapiekanki warzywne, Pieczona gęś, Polędwiczka z grzybami, Suflet majerankowy , Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Przepis z mieso boczek, Burrito z indyka, Karp w galarecie, co z ryżu, Ciasto na pierogi, Lody czekoladowe "Żółw" , Zupa dyniowo – kokosowa, Schab w pięciu smakach, kładzione, Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, Sos marsala, Orientalne sataye z kurczaka z imbirem, Ciasto na pizze, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Francuskie mini babeczki z kurczakiem, zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, salatki do kurczaka, Przepis z obiad z piersiami z kurczaka, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, Zupa z soczewicy, Przepis z kurczak w pięciu smakach przepis, obiad z frytkami, Bolońska fantazja, Krokieciki rybne, Przepis z zapiekanka warzywa, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z krewetki w piwie, Pierogi, Łosoś, Schab, Barszcz, łopatka, Udka, Zupy, Sałatka z wędzonym łososiem, Spaghetti Bolognese, Surówka z ogórkiem szklarniowym, Przepis z dania główne bezmięsne, plastry łososia, Gołąbki, Krem brokułowy, przyprawy do cielęciny, Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zapiekanki