Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Mendi13

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - składniki:

  • marchew duża - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • korzeń selera - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jaja - 4 sztuki
  • bułka tarta - 6 łyżek

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - Sposób przygotowania:

  1. Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.
  2. Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)
  3. Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  4. Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.
  5. To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANE WEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.

2

Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)

3

Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

4

Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.

5

To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Łyżka m, knorr zapiekanka z ziemniaków, Terrina warzywna I, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pasztet, Placuszki z kiszonej kapusty, Kluski lane, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, makrela jako obiad, Przepis z zupa shreka, leczo z papryki czerwonej, Szybkie szaszłyki Satay, mielone kotlety rybne, Leczo, krem z czerwonej cebuli, Kotlety, Sos żurkowy , Przepis z ryba pomidory, Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone, Tłusty czwartek, pasztet warzywny, Schab, Babka ziemniaczana, Sos włoski do spaghetti, Przepis z filet ryby, Pieczeń, Kremowa zupa z dyni, Ciasto z owocami, Pikantna fasolka po bretońsku, Sałatka z fasoli i łososia, marynata do pieczenia schabu, Chłopski kociołek, Sałatka z kapustą pekińską, Szparagi z parmezanem, Sałatki z kurczakiem, Duet mięsa i ryby , Przepis z obiad wieprzowe, Zupa jarzynowa, placek z truskawkami, Zupa pieczarkowa, jAJKO ZAPIEKANE, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, przepis na filet z kurczaka, Jesienna biesiada, Zzieleniałe pomidorki cherry , Dipy, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Bigos domowy, kurczak z rosolu, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z NA FASOLE, zapiekanka miesem, Włoska sałatka z cieciorką, Risotto z pieczarkami i parmezanem, Przystawki, Przepis z deser galaretka, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Ogórek, Rajska szarlotka, Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, ryż z patelni, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Gulasz