Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Mendi13

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - składniki:

  • marchew duża - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • korzeń selera - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jaja - 4 sztuki
  • bułka tarta - 6 łyżek

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - Sposób przygotowania:

  1. Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.
  2. Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)
  3. Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  4. Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.
  5. To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANE WEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.

2

Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)

3

Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

4

Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.

5

To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ryby w occie, Mooli – curry z białej rzodkwi, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, pasztet z jajek, Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski, Sałatka wykwintna, ŁAZANKI ZE SZPINAKIEM, Zapiekanka po rzymsku, Zupa z cykorii , Przepis z Zupa z indyka, Makaron z sosem śmietanowym, Ogórkowa raita, Warzywa, Pierożki z mięsem do rosołu, smażony ser pleśniowy, Ogórek, Barszcz biały, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z ryba papryka, jajka w sosie szczypiorkowym, Naleśniki, miesa gotowane mielone, Przepis z lekka kolacja, Śledzie, szaszłyki z miesem i warzywami, Rolada ziemniaczana, Kurczak po tajsku z curry, Sałatka z brokułami i jajkiem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, obiad na dzis, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , kuchnia dietetyczna, Zupa krem, sos do placków ziemniaczanych, Przepis z przepisy na ogorki, salatka-ryz, sałatka z selerem szynką żółtym serem, Brokuły, filet z ryby smażony, Zupa krem z dyni - VIDEO, makarony nadziewane, Zupa meksykańska, zapiekanka cukinia kiełbasa ziemniaki, kurczak do piekarnika, Sałatka z burakiem i truskawkami , Udka, Przepis z kuchnia indyjska z mięsem, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z obiad d, Zapiekanka rodzinna, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Ryż, Pierogi, Sałatka na Stanisława, Pieczone udka z boczkiem, Leczo z cukinii, Przepis z kus kus, Kapusta z grochem, Sałatki z kurczakiem, Grzanki z serem Mozzarella, Kurczak z orzechami , Makówka, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Ziemniaczana zapiekanka z kurczakiem