Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Mendi13

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - składniki:

  • marchew duża - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • korzeń selera - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jaja - 4 sztuki
  • bułka tarta - 6 łyżek

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - Sposób przygotowania:

  1. Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.
  2. Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)
  3. Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  4. Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.
  5. To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANE WEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.

2

Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)

3

Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

4

Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.

5

To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Przepis z włoskie sałatki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Placki meksykańskie, kuchnie, Przekąski, Przepis z Odrobina cukru, Przepis z schab ze śliwkami knorr, Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą, Barszcz biały, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, gotowanie owocow morza, Polska sangria, Sałatka Gyros, Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym, Przepis z sosy do makaronów włoskie, Naleśniki doskonałe, Przepis z resztki z kurczaka, Przepis z ryba pieczona w porach, Calzone, czyli pierogowa pizza, Zupa szczawiowa, Bigos, Przepisy świąteczne, pulpety z wołowiny, Przepis z zapiekanki z bulek, sos smietanowy z kurczakiem, Proste kotleciki z jajka, Kebab, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Rosół, Pasztet, Suflet majerankowy , Kotlet de volaille - VIDEO, przepisy z pieczarek, Deser dla dzieci "Robaczek", Kurczak z papryką i orzeszkami, mięso gotowane z przyprawami, Pizza Bukiet Smaków, Kapuśniak staropolski , Kiszona kapusta na sposób bawarski, przepisy na lekkie sałatki, salatki z jajkami, Sos Harissa, Tortilla, Zupa z porów z ziemniakami, krewetki na ma, Jajka, Surówka z białej kapusty, Przepis z kurczak z czosnkiem, Bitki wołowe ze śliwkami , Pizza Bukiet Smaków, Chińskie sajgonki, Tortilla 5 smaków, Amur po rybacku, Przepis z zupa pomidorowa na kostce, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka meksykańska, Kaczka, Czekolada z herbatnikami lub orzechami, por papryka, Kotlety, surowka z czerwonej kapusty, Ryba po grecku