Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Mendi13

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - składniki:

  • marchew duża - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • korzeń selera - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jaja - 4 sztuki
  • bułka tarta - 6 łyżek

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - Sposób przygotowania:

  1. Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.
  2. Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)
  3. Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  4. Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.
  5. To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANE WEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.

2

Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)

3

Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

4

Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.

5

To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa ogórkowa, Pierś z kurczaka pieczona, Kurczak z grilla po indyjsku, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Golonka, Przepis z makaron i sos, Kotlety z jajek, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, mięso ze szpinakiem, Naleśniki z kurczakiem i brokułami , Ziemniaki, obiad z kielbasy, Przepis z przystawki na grilla, Przystawka z łososia, Schab w pięciu smakach, Kosmiczne ślimaki, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i makaronem, Karkówka, Przepis z polędwiczki drobiowe, Jabłka w cieście, Placuszki z cukinii, Spaghetti z suszonymi pomidorami , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Smażony makaron po Tajsku , Zapiekanka po rzymsku, Lekka zupa pomidorowa, Kasza, Kluski , Przepis z ryba gotowana w sosie, Brokuły, mieso z piekarnika, ZIEMNIAKI MŁODE, Pizza z kurczakiem i brokułami, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, Przepis z sos na grilla, Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, KOLOROWE PLACUSZKI, sosy z mięsem, Zupa pieczarkowa, Przepis z sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą, Przepis z polędwiczka, Barszcz biały w chlebie , Przepis z posiekany szczypiorek, Bułeczki pizzowe, Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby, Przepis z zapiekanka knorr, Marynata do karkówki barbecue, Przepis z makaron do, rude, Homar w sosie pomidorowym z kolendrą, Mielone, czosnek z pomidorami, Sos beszamelowy , Obiad, sałatka z ryżem i majonezem i dodatkami, Tempura z darami morza i warzywami , Ratatui a’la Gousto, zupa czosnkowa z serem, Sałatki, Soczysty kurczak z grilla z cebulką , Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym, Kaczka, Apetyczna tortilla z kurczakiem