Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: Mendi13

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - składniki:

  • marchew duża - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • korzeń selera - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • jaja - 4 sztuki
  • bułka tarta - 6 łyżek

Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską - Sposób przygotowania:

  1. Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.
  2. Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)
  3. Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  4. Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.
  5. To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANE WEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte warzywa(marchew seler pietruszka) starkować na grubych oczkach. pieczarki i cebulkę drobno pokoić i dorzucić do warzyw.Z 10 Liści kapusty pekińskiej odkrajamy twardą białą część i skrajamy ją w kosteczkę -dorzucamy do farszu ( pozostałą zieloną miękką część liścia - ok połowa liścia - odkładamy do zawijania). Do farszu dorzucamy 4 jaja, 2 torebki ryżu , 6 łyżek bułki tartej, delikat,pieprz i czosnek granulowany do smaku.

2

Dokładnie wymieszany farsz formujemy w duże kule i owijamy we wcześniej odłożone zielone części liści kapusty pekińskiej. Ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. (najłatwiej prostokątnym)

3

Do litra zagotowanej wody dosypujemy delikat tak by powstał wyrazisty wegarosołek. W rosołku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i ketchup, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.

4

Powstałym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu tak żeby były zupełnie zakryte sosem. Zamykamy naczynie szczelnie pokrywą i wstawiany do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 min. w temperaturze 180st. Jeśli ryż będzie już gotowy a sos gdzieś wsiąknie:) to znak że gołąbki już są gotowe.

5

To pyszne wegetariańskie danie,które nakarmi wiele osób.A przy tym lekkostrawne i dietetyczne bo bez grama tłuszczu. Smakuje dzieciom szczególnie jeśli przystroimy gołębia łyżeczką gęstej śmietany! SMACZNEGO:)

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Steki z szynki z warzywami i białym sosem, Sos sardynkowy I, ZAPIEKANKA kostka, Placki po węgiersku, Krewetki z kuskusem, Przystawki, Zupa grochowa, Zapiekane kanapki z szynką i serem , obiad cukinia, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Salsa, Sałatka Gyros, Carbonara, Żurek, Przepis z sos do kaszy gryczanej, Makaron z sosem pomidorowym i serem, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z nalesniki z dodatkami, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z owoce kandyzowane, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Sałatka grecka z fetą, Przepis z ryba w winie, Przepis z krem b, Risotto z kurczakiem i warzywami, Pierś z kurczaka pieczona, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Pasztet, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Zapiekanka makaronowa , kurczak musztarda, Pieczeń wieprzowa, Zupa z soczewicy, Sos beszamelowy , Sałatka śródziemnomorska z ryżem , Zupa szczawiowa, Tortilla, Warzywa po indyjsku , Przepis z na ciasteczka, Sałatka chińska z surimi, Schab w pięciu smakach, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, ziemniaki pieczone puree, Sałatka gyros z kurczaka, Tatar po niemiecku, Mielone, Przepis z sałatka z grzybami mun, Marynata tajska, meksykanskie chili, Przepis z kurczak miod, Prowansalska tarta, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Przepis z gotowany boczek, Przepis z przepisy po rosyjsku, kotlety cielęce, Makaronowa patelnia , Przepis z kostka bazylia, Pierożki z brzoskwiniami, dania z piersi kurczaka z warzywami, Przekąski, kurczak panierowany, Polędwiczki, Zupa krem z zielonego groszku - VIDEO