
Składniki
60 dekagramów
60 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem.

Krok 2
Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw Przyprawą do mięs Knorr. Kaszę ugotuj do miękkości według zaleceń producenta.

Krok 3
W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso.

Krok 4
Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody.

Krok 5
Zapiekankę estońską piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka estońska
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.



































