Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka mięsna na cieście francuskim

Zapiekanka mięsna na cieście francuskim

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Bejciu24

Zapiekanka mięsna na cieście francuskim - składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • farsz na kotlety mielone z przyprawami - 25 dekagramów
  • cebula duża - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka

Zapiekanka mięsna na cieście francuskim - Sposób przygotowania:

  1. Formę od tarty wyłożyć ciastem francuskim– wystające kawałki obciąć nożem (ciasto powinno lekko wystawać poza obwód formy). Ciasto nakłuć w kilkunastu miejscach widelcem i podpiec ok. 10 min w temp. 150° z włączonym termoobiegiem.
  2. Farsz na mielone pozostałe po przygotowaniu kotletów mielonych (doprawionych przyprawami) i połowę cebuli pokrojonej w niewielką kostkę podsmażyć na 1 łyżce oleju. Dodać opakowanie fixu spaghetti Napoli wymieszanego w 200 ml zimnej wody, dusić 5 minut i zostawić do ostygnięcia. W między czasie zetrzeć 1 marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach i ser grecki i dodać 1/3 do mięsa.
  3. Na podpieczone ciasto wyłożyć 1/3 startej marchewki i sera, następnie na całej powierzchni ciasta ułożyć mieszankę mięsa z cebulą i fixem i 1/3 mieszanki sera i marchewki, posypać resztą sera i marchewki. Formę wstawić do piekarnika. Całość piec ok. 25-30 min w temp. 200 stopni lub 180 stopni z termoobiegiem, Formę z zapiekanką wyjąć z piekarnika. Zapiekankę pokroić na 4 części i wyłożyć na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA MIĘSNA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zapiekanka mięsna na cieście francuskim
    1.Formę od tarty wyłożyć ciastem francuskim– wystające kawałki obciąć nożem (ciasto powinno lekko wystawać poza obwód formy). Ciasto nakłuć w kilkunastu miejscach widelcem i podpiec ok. 10 min w temp. 150° z włączonym termoobiegiem.
  • 2
    Zapiekanka mięsna na cieście francuskim
    2.Farsz na mielone pozostałe po przygotowaniu kotletów mielonych (doprawionych przyprawami) i połowę cebuli pokrojonej w niewielką kostkę podsmażyć na 1 łyżce oleju. Dodać opakowanie fixu spaghetti Napoli wymieszanego w 200 ml zimnej wody, dusić 5 minut i zostawić do ostygnięcia. W między czasie zetrzeć 1 marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach i ser grecki i dodać 1/3 do mięsa.
  • 3
    Zapiekanka mięsna na cieście francuskim
    3.Na podpieczone ciasto wyłożyć 1/3 startej marchewki i sera, następnie na całej powierzchni ciasta ułożyć mieszankę mięsa z cebulą i fixem i 1/3 mieszanki sera i marchewki, posypać resztą sera i marchewki. Formę wstawić do piekarnika. Całość piec ok. 25-30 min w temp. 200 stopni lub 180 stopni z termoobiegiem, Formę z zapiekanką wyjąć z piekarnika. Zapiekankę pokroić na 4 części i wyłożyć na talerze.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SPAGHETTI NAPOLI KNORR

    Fix Spaghetti Napoli Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Sałatka z tortellini , Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami, Zupa szczawiowa, jagniecina z curry po indyjsku, Gulasz po polsku - VIDEO, Bakłażan w jogurcie, Przepis z Kasza ma na, Czarny stek, łatwy gulasz, Przepis z rolada z schabu, pieczeń wolowa, Przepis z salatki z kurczaka, Zupa kalafiorowa, Zupa grzybowa, Czekoladowa tarta z lodami, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sajgonki mięsne, Koktajl owocowy, Rurki z pieczarkami , Zapiekane świderki z kiełbasą , Panierowana ryba z sosem tatarskim , Jogurtowe ślimaczki ziołowe, Sałatka gyros warstwowa, poledwiczki z papryka, Przepis z mielone orzechy laskowe, obiad przepis, Przepis z makarony dania główne, Przepis z Kalafior z serem, Przepis z zupa z cebulą, sos czosnkowy do do sałatek knorr, maso, Chińskie sajgonki, Pierś z kurczaka pieczona, Zapiekane świderki z kiełbasą , Rosół, Żeberka - VIDEO, smacznie gotuj, Tortilla, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Bułeczki Man Tou, Pstrąg, Makaron, Zupa pomidorowa, Śledzie, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, makaron kurczak, sałatka na obiad, Czewapcze z rusztu, Zupa krem, Karkówka, Pomidorowy sos do pizzy, Żeberka, Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą, Smażone kwiaty cukinii faszerowane ziemniakami, świeza kapusta mloda, mieso wolowe, Prawdziwy żur na zakwasie, Ryba, Sałatka śledziowa z majonezem, Pieczone kotlety mielone z salami, Gołąbki z Bulionetką , Polędwiczki na patelni, Jesienna zupa z kasztanów