Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z kaszy gryczanej

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zapiekanka z kaszy gryczanej - składniki:

  • kasza gryczana - 40 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • tymianek - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • jajko - 3 sztuki
  • parmezan - 10 dekagramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • pieczarki - 10 sztuk
  • kiełbasa - 30 dekagramów
  • olej - 2 łyżki

Zapiekanka z kaszy gryczanej - Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
  2. Cebule i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
  3. Pieczarki i kiełbasę pokrój w plastry, dodaj do cebuli połowę pieczarek i kiełbasę i podsmaż.
  4. Kaszę wrzuć do miski, dodaj podsmażone składniki, dokładnie wymieszaj. Wbij trzy jajka, dosyp przyprawy i posiekane zioła oraz starty parmezan. Wszystko wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  5. Na wierzchu poukładaj pozostawione pieczarki. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z KASZY GRYCZANEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zapiekanka z kaszy gryczanej
    1.Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
  • 2
    Zapiekanka z kaszy gryczanej
    2.Cebule i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
  • 3
    Zapiekanka z kaszy gryczanej
    3.Pieczarki i kiełbasę pokrój w plastry, dodaj do cebuli połowę pieczarek i kiełbasę i podsmaż.
  • 4
    Zapiekanka z kaszy gryczanej
    4.Kaszę wrzuć do miski, dodaj podsmażone składniki, dokładnie wymieszaj. Wbij trzy jajka, dosyp przyprawy i posiekane zioła oraz starty parmezan. Wszystko wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • 5
    Zapiekanka z kaszy gryczanej
    5.Na wierzchu poukładaj pozostawione pieczarki. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku około 45 minut.
  • 6

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z krążki, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Carbonara, Przepis z obiad skrzydelka z kurczaka, Przepis z pieczone podudzia kurczaka, Przepis z nerki wieprzowe, pieczarkowa, Lody Carte d'Or Cream Brulee z czerwonymi owocami, Szafranowe risotto, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Gazpacho de melon, ciasto ryby, Łosoś z grilla na warzywach, Sos beszamelowy , bakłażan w miodzie, Przepis z sosy do schabu pieczonego, Sałatka warzywna z dipem szafranowym, Potrawy wielkanocne, Barszcz, Przepis z kurczaka w calosci, Przepis z przepisy z suszonymi grzybami, Sałatka Cezar - VIDEO, Placki, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, mielona słodka papryka, Zupa pieczarkowa, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Warzywa curry , Przepis z jogurt naturalny sos, Banany z posypką migdałową, Kotlety po kaszubsku , Ryba po chińsku, Grillowana golonka z sosem cebulowym, Sałatki, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z spaghetti ugotuj al dente, Zapiekanka brokułowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , sosy bolognese, Stampot, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Tortilla - VIDEO, Przepis z sajgonki z mięsem, LAZUR, Sałatka Gyros, GRILLOWANY KABACZEK, Złociste pałeczki z kurczaka, Gulasz, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, mięso mielone pieczarki, Przepis z salatki z kurczaka i papryka, Zupa grochowa, Pyszna flądra w sosie musztardowym, Fasolka szparagowa w ostrym sosie, Złociste pałeczki z kurczaka, Faszerowane brzoskwinie, Sałatka gyros warstwowa, zrazy z mięsa mielonego, Sałatki z kurczakiem, zrazy duszone w garnku, Schab, Pot Au Feu, Kotlety, Gdański gulasz cielęcy