Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z kiszonej kapusty i mięsa mielonego

Zapiekanka z kiszonej kapusty i mięsa mielonego

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zapiekanka z kiszonej kapusty i mięsa mielonego - składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • musztarda - 1 łyżka
  • ketchup - 30 mililitrów
  • kwaśna śmietana - 150 mililitrów
  • mleko - 500 mililitrów
  • bulion - 0.2 szklanki
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 300 gramów
  • mięso mielone - 500 gramów
  • olej - 1 łyżka

Zapiekanka z kiszonej kapusty i mięsa mielonego - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Następnie obierz je ze skórki, rozgnieć.
  2. Posiekaj pietruszkę i cebulę.
  3. Ziemniaki zmieszaj z mlekiem, kwaśną śmietaną i pietruszką, przypraw solą i muszkatem.
  4. Kapustę kiszoną krótko przepłucz, a następnie potnij na duże kawałki.
  5. Rozgrzej olej w garnku. Usmaż w nim krótko połowę cebuli. Później dodaj kiszoną kapustę i podduś.
  6. Dolej bulion i przypraw. Gotuj około 10 minut. Podsmaż na patelni resztę cebuli i mięso mielone. Przypraw solą, pieprzem, papryką i ketchupem.
  7. W wysmarowanej tłuszczem formie na zapiekanki układaj warstwami połowę papki ziemniaczanej, połowę kiszonej kapusty, mięso mielone, a potem resztę kapusty i papki. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MIĘSA MIELONEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Następnie obierz je ze skórki, rozgnieć.

2

Posiekaj pietruszkę i cebulę.

3

Ziemniaki zmieszaj z mlekiem, kwaśną śmietaną i pietruszką, przypraw solą i muszkatem.

4

Kapustę kiszoną krótko przepłucz, a następnie potnij na duże kawałki.

5

Rozgrzej olej w garnku. Usmaż w nim krótko połowę cebuli. Później dodaj kiszoną kapustę i podduś.

6

Dolej bulion i przypraw. Gotuj około 10 minut. Podsmaż na patelni resztę cebuli i mięso mielone. Przypraw solą, pieprzem, papryką i ketchupem.

7

W wysmarowanej tłuszczem formie na zapiekanki układaj warstwami połowę papki ziemniaczanej, połowę kiszonej kapusty, mięso mielone, a potem resztę kapusty i papki. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa krem, zupy niemieckie, Zupa cebulowa, Stek ananasowy, Makaron łososiowy, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka meksykańska, Przepis z tatar z jajkiem, sałatka z groszkiem, Przepis z blender przepisy, Leczo, Posiekana kolendra, Dolmades- greckie gołąbki w liściach winogron, Naleśniki z kurczakiem i cukinią, Przepis z udka z kurczaka smazone na patelni, BUŁKA Z JAJEM :), Chińskie sajgonki, SŁODKA BOMBKA :), Zupa grzybowa, Bolońska fantazja, Przepis z gulasz z miesem mielonym, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, dania w naczyniu żaroodpornym, Sosy, sałatka na grilla z pomidorów, Delikatny schab, obiad z miesa, Zapiekanka z ziemniakow, Zupa grochowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z przyprawy do baraniny, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Pączki z marmoladą , Makaronowe rulony z pieczarkami i serem risotta, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka meksykańska z kurczakiem, sałatka z gotowanej piersi kurczaka, Gulasz z indyka z jabłkami, sałatka z papryką, Indyk, Bigos, ziemniaki sos ogórki, Pasztet z królika, Wigilijna czarna kapusta ., Proste kotleciki z jajka, chleb cz, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z kotlet j, Sałatka z boczkiem, awokado i orzechami, Tradycyjne gazpacho, Zupa z fasolki szparagowej, Przepis z makaron bezmiesny, Sałatka z kapusty pekińskiej , Hiszpańska zupa z chorizo i czerwoną fasolą, Czekoladowy sztorm, kapuśniak z białej kapusty -, Przepis z mieso warzywa, Przepis z nowe dania, surówka kapusta pekińska, Papryka, Karp w galarecie, Karkówka, Polędwiczki wieprzowe