Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z rybą

Zapiekanka z rybą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zapiekanka z rybą - składniki:

  • panga - 1 kilogram
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • pieczarki - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • mąka - 8 łyżek
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Zapiekanka z rybą - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.
  2. Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.
  3. Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.
  5. W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.
  6. Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z RYBĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.

2

Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.

3

Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.

4

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.

5

W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.

6

Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kasza, Duszony kurczak z warzywami -VIDEO, PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :), szynka w galarecie, Warzywa po indyjsku , Zapiekanki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, świeży szpinak, Sałatka grecka, Przepis z gotowana kapusta, Ciastka z ouzo, Sos beszamelowy , Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Leczo z cukinii, Potrawka warzywna, Ziemniaki zapiekane z koperkiem i masłem, sos do pieczeni, Szybkie Curry tajskie, Kapusta biała na gęsto, Lody czekoladowe z paluszkami "Gitara", Zupa brokułowa, Przepis z mięso mielone ryż, Domowe wrapy, filet z ryby na obiad, kurczak ze śmietaną, Pasta fasolowa z selerem, Kotlet de volaille - VIDEO, Aromatyczna ryba w ziołach z cytrynową nutą, Przepis z golabki w słoiku, Karp, Zupa z soczewicy, Tłusty czwartek, obiad z kapusty, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Naleśniki, Elegancka sałatka z melonem, Brokuły, przyprawa knorr delikat, Przepis z zapiekanki NIEMIECKIE, Przepis z kurczak w sosie jogurtowym, soku z owoców, Przepis z Makarony z sosem z serkow topionych, Sosy, schab z jajkiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z co gotuje na obiad, Przepis z zapiekanka z makaronem i kiełbasą, Kanapka warzywna , sałatka z brokulami, Przepis z sałatka z szynką i serem żółtym, Sos z korniszonów z zasmażką, Indyk, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kaczka, Przepis z zioLa prowansalskie, Leczo, Sorbet cytrynowy na cieście francuskim, Ryż, Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą, Sos rosyjski I, Won ton z krewetkami, GRILLOWANY KABACZEK, Piersi z kurczaka w cieście francuskim