Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z rybą

Zapiekanka z rybą

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zapiekanka z rybą - składniki:

  • panga - 1 kilogram
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • pieczarki - 1 kilogram
  • cebula - 4 sztuki
  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • mąka - 8 łyżek
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Zapiekanka z rybą - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.
  2. Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.
  3. Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.
  5. W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.
  6. Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z RYBĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki umyj i ugotuj. Wystudź, po czym pokrój w plasterki.

2

Filety z pangi umyj, odsącz, podziel na porcje, przypraw, oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor.

3

Cebulę pokrój w talarki i dodaj do ryby.

4

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż.

5

W żaroodpornym naczyniu ułóż na przemian warstwę ziemniaków, pieczarek, podsmażone ryby i cebulę.

6

Zalej kwaśną śmietaną i zapiecz.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos karkówka, zupy orientalne, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Sałatka z makaronem ryżowym, Zupa pomidorowa, Przepis z risotto z kurczakiem, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Makaron, Przepis z kanapki przystawki, Polonezy, Rosół, Lasagne drobiowa, Przepis z obiad z wołowiny, Kutia, Sałatka ze szparagów i pomarańczy, Zapiekanka po rzymsku, jaja ca, Przepis z świeży boczek na obiad, Sałatka z indykiem i selerem naciowym, Bolońskie penne z brokułami, zupa fasolowa z puszki, Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki, Kanapka z grillowaną wołowiną , Brokuły, Przepis z CIASTO NA CHRUSTY, Zupa gulaszowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zapiekane paluszki rybne ze szpinakiem, Świderki w sosie z dyni, Saltimbocca w stylu rzymskim, sałatka na ostro, Pomarańcze w syropie z wodą różaną, Przepis z knorr zupy, smażone grzyby, Tarta ziołowo – warzywna, Zapiekanka po rzymsku, Rolada ziemniaczana, Zapiekane nachos z serem, Tortilla, Przepis z sałatka por, Przepis z zapiekanka z ryby z warzywami, Zupa cebulowa, Carbonara, Zupa pomidorowa, obiad z piersia kurczaka, Barszcz biały, Sałatki z kurczakiem, Świderki w sosie z dyni, Sos do grilla, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Sałatka makaronowa z sosem majonezowym, KEKS, Jesienna zupa z kasztanów, Szybkie spaghetti all'amatriciana, Hamburgery, Zapiekanka rodzinna, Łosoś, Przepis z makaron z t, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Obiad, pieczarki z makaronem, Placki ziemniaczane z cukinią , Szybki obiad, sos do kotletow schabowych