Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z ryby i szpinaku

Zapiekanka z ryby i szpinaku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zapiekanka z ryby i szpinaku - składniki:

  • mleko - 0.33 szklanki
  • olej - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • tłuszcz do formy

Zapiekanka z ryby i szpinaku - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój rybę (bez skóry i ości) na niewielkie kawałki.
  2. Opłucz i sparz szpinak, następnie osącz i posiekaj. Sparz pomidory i obierz ze skórki.
  3. Pokrój cebulę i pomidory. Papryki oczyść i pokrój w paski.
  4. Na rozgrzanym oleju w głębokim garnku duś rybę, cebulę, czosnek, pomidory i papryki. Duś pod przykryciem przez 15 minut. Dodaj musztardę.
  5. Wrzuć szpinak, wymieszaj i znowu duś, by nadmiar wody odparował.
  6. Bułkę pokrój w kostkę . Mleko zagotuj i rozpuść w nim kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Tak przygotowanym mlekiem zalej pokrojoną bułkę.
  7. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim połowę bułki, wyłóż masę szpinakową i przykryj pozostałą bułką. Potrawę piecz bez przykrycia w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 20 minut (do momentu, kiedy bułka się zarumieni).
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z RYBY I SZPINAKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    1.Pokrój rybę (bez skóry i ości) na niewielkie kawałki.
  • 2
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    2.Opłucz i sparz szpinak, następnie osącz i posiekaj. Sparz pomidory i obierz ze skórki.
  • 3
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    3.Pokrój cebulę i pomidory. Papryki oczyść i pokrój w paski.
  • 4
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    4.Na rozgrzanym oleju w głębokim garnku duś rybę, cebulę, czosnek, pomidory i papryki. Duś pod przykryciem przez 15 minut. Dodaj musztardę.
  • 5
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    5.Wrzuć szpinak, wymieszaj i znowu duś, by nadmiar wody odparował.
  • 6
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    6.Bułkę pokrój w kostkę . Mleko zagotuj i rozpuść w nim kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Tak przygotowanym mlekiem zalej pokrojoną bułkę.
  • 7
    Zapiekanka z ryby i szpinaku
    7.Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim połowę bułki, wyłóż masę szpinakową i przykryj pozostałą bułką. Potrawę piecz bez przykrycia w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 20 minut (do momentu, kiedy bułka się zarumieni).
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Naleśniki, Sałatka Gyros, Zupa cebulowa, Pikantna polędwica, Zupa wigilijna z zielonego groszku, Kuskus z kurczakiem na ostro, Przepis z zupy przepisy, sałatka z zi, Kurczak, Zupa krem, Ryba po grecku, cebula w occie, Kebab w kajzerce, spagetti z serem, Tuńczykowe penne z oliwkami, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z pierś z suszonymi pomidorami, Tagliatelle z polędwiczkami, kuchnia polska co zrobic ze schabu, Przepis z krokiety z ziemniakami, Kaczka pieczona z jabłkami, Ciastka delicje, Przepis z krewetki w ma, Przepis z sosy majonez, Sałatki z kurczakiem, racuszki z jabłkami, Sałatka grecka z fetą, Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana z sosem serowym, racuszki z jabłkami, Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny, Musaka, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Befsztyk w winie, Spaghetti z krewetkami na ostro, Sakiewki ze schabu z grzybami, przepis na obiad z wieprzowiny, Przepis z sosy do kurczaka z pomidorami, Kosmiczne ślimaki, Carpaccio z wołowiny, Jesienna biesiada, Orientalne warzywa stir-fry, Pieczeń, Ryż, Risotto, Zapiekanka moskiewska, All funghi di bosco – z leśnymi grzybami , Przepis z Piersi z kurczaka w żurawinie, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z gotowanych, świeża sałatka, sos z mięsem mielonym, Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki, Quiche Lorraine ze szpinakiem i łososiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , desery z owocami, Krupnik, Zapiekane cykorie, Przepis z morszczuk, Udka, Pierś z kurczaka pieczona, Pierogi, ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I MIESA MIELONEGO, kapusta kiszona z grzybami suszonymi, Gulasz wieprzowy z majerankiem i śmietaną