Dodaj do ksiązki kucharskiej Zasmażana kapusta z grzybami

Zasmażana kapusta z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zasmażana kapusta z grzybami - składniki:

  • Prawdziwki pokrojone w plastry - 200 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 1 sztuka
  • Kiełbasa (najlepsza jałowcowa) pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • Młoda kapusta posiekana w cienkie plastry - 400 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 2 sztuki
  • posiekany koperek - 20 gramów
  • posiekany ząbek czosnku - 3 sztuki
  • sok z 1 cytryny
  • olej roślinny - 50 gramów
  • masło - 100 gramów
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • wywar z mięsa i warzyw - 400 mililitrów
  • pieprz - 1 szczypta

Zasmażana kapusta z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
  2. Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
  3. Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
  4. Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

ZASMAŻANA KAPUSTA Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zasmażana kapusta z grzybami
    1.W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
  • 2
    Zasmażana kapusta z grzybami
    2.Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
  • 3
    Zasmażana kapusta z grzybami
    3.Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
  • 4
    Zasmażana kapusta z grzybami
    4.Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanki, Lasagne drobiowa, Risotto, Mintaj pieczony z papryką, Wątróbka z kaszą jęczmienną, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Leczo, mielone w cebuli, Ziemniaki pieczone po królewsku, Hiszpańska zupa fasolowa, Chińskie sajgonki, Surówka z kalafiora, Sałatka ryżowa, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Panierowana ryba z sosem tatarskim , mielone z jajkami, Pilaw na boczku, Przepis z gęś pieczona, Pierś z kurczaka, Pieczone letnie kiełbaski, Pierogi z jagodami, Makaron, Przepis z PO GRECKU, sos chrzanowy do mięsa, Zupa gulaszowa, Przepis z smażony makaron na patelni, potrawka z kurczaka z ryżem -, Pieczone udka z boczkiem, Ciasto na pizze, Szybki obiad, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Krokiety z kapustą i grzybami, Kutia, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Pasztet, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Sałatka z porów, Zupa kurkowa z kurkami na maśle , Sałatka z dynią w curry, pasztet z jajek, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Gulasz drobiowy z cukinią, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Przepis z zielona papryka, Przepis z sałatki ryżowe, Kluski , Sos pietruszkowy, Przepis z szpinak na obiad, Ryba, Placek po zbójnicku wersja 1, Dynia, Leczo - VIDEO , co z ryżu, Przepis z zupa brokułowa -, Insalata mista, sałatka z jajkiem i sałatą, gotowana ryba, Chiński makaron z dziczyzną, Przepis z sojowe, Placki ziemniaczane, Przepis z marynaty do mi, Sałatka Gyros, Przepis z marynata do pieczenia schabu