Dodaj do ksiązki kucharskiej Zasmażana kapusta z grzybami

Zasmażana kapusta z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zasmażana kapusta z grzybami - składniki:

  • Prawdziwki pokrojone w plastry - 200 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 1 sztuka
  • Kiełbasa (najlepsza jałowcowa) pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • Młoda kapusta posiekana w cienkie plastry - 400 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 2 sztuki
  • posiekany koperek - 20 gramów
  • posiekany ząbek czosnku - 3 sztuki
  • sok z 1 cytryny
  • olej roślinny - 50 gramów
  • masło - 100 gramów
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • wywar z mięsa i warzyw - 400 mililitrów
  • pieprz - 1 szczypta

Zasmażana kapusta z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
  2. Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
  3. Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
  4. Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

ZASMAŻANA KAPUSTA Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zasmażana kapusta z grzybami
    1.W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
  • 2
    Zasmażana kapusta z grzybami
    2.Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
  • 3
    Zasmażana kapusta z grzybami
    3.Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
  • 4
    Zasmażana kapusta z grzybami
    4.Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

krewetki w skorupkach, zupa kasza, Zupa krem, Zupa fasolowa 2, Przepis z co do kotletów mielonych, Ciasto na pizze, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa ogórkowa - VIDEO, ciasta francuskie, tarta ze szpinaku, Ziemniaczana masala, Wspaniała włoska sałatka z tuńczykiem, sałatka wł, Pierś z kurczaka pieczona, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki, sos do duszonego Schabu, puree ziemniaków, obiad z pomidorów, Przepis z szaszłyki z karkówki z grilla, Kaczka, Krupnik, Spaghetti , Pieczony schab z dynią i majerankiem, Żeberka, Karp w galarecie, Duszona cielęcina, indyk w warzywach, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Mięsne kulki za szpinakiem, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Wiosenna sałatka, Zapiekanka meksykańska, Zupa kalafiorowa, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Gambas a la plancha, Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami, Chrupiące placki ziemniaczane , Szczypta smaku, Przepis z makaron sojowy smażony, Świderki z ciasta francuskiego z serem, mieso mielone w sloikach, Cielęcina na niebiesko, Przepis z roladki z schabu, Kebab w kajzerce, Pieczeń, Placki ziemniaczane, Ryba po grecku, Przepis z ryba w sosie przepis na, Rolada ziemniaczana, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Pstrąg, Zupa kremowa – zuppa cema di pollo, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Azjatycka zupa jajeczna, Przepis z rolada z kurczaka z łososiem, sałatka z sosem włoskim, Sałatka grecka, Sałatki, Spaghetti a la carbonara, Przepis z salatka z koperku, Sos filipiński , sałatka czerwona fasola, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem