Dodaj do ksiązki kucharskiej Zasmażana kapusta z grzybami

Zasmażana kapusta z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zasmażana kapusta z grzybami - składniki:

  • Prawdziwki pokrojone w plastry - 200 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 1 sztuka
  • Kiełbasa (najlepsza jałowcowa) pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • Młoda kapusta posiekana w cienkie plastry - 400 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 2 sztuki
  • posiekany koperek - 20 gramów
  • posiekany ząbek czosnku - 3 sztuki
  • sok z 1 cytryny
  • olej roślinny - 50 gramów
  • masło - 100 gramów
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • wywar z mięsa i warzyw - 400 mililitrów
  • pieprz - 1 szczypta

Zasmażana kapusta z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
  2. Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
  3. Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
  4. Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

ZASMAŻANA KAPUSTA Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zasmażana kapusta z grzybami
    1.W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
  • 2
    Zasmażana kapusta z grzybami
    2.Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
  • 3
    Zasmażana kapusta z grzybami
    3.Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
  • 4
    Zasmażana kapusta z grzybami
    4.Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z rolada z schabu, sos czosnkowy do do sałatek knorr, Gruszka w czerwonym winie, mielone orzechy laskowe, Kawa frappe czyli grecka mrożona kawa, Brokuły, Naleśniki, Mini kanapki na imprezę, Kluski , Sałatka z tuńczyka z kukurydzą, Ciasto na pizze, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z obiad przepis, Sałatka Gyros, Rolada ziemniaczana, Sałatka „kopciuszek”, Polędwiczki, Tartinki z camembertem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Grzanki po neapolitańsku, Obiad, Przepis z łatwy gulasz, Kalafior z serem, Udka, Zapiekane papryki z kuskusem i fetą, Ziemniaki z farszem z kurczaka, Pasztet z żurawiną i rozmarynem, Zupa z soczewicy, Przepis z Kasza ma na, Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, salatki z kurczaka, Przepis z pieczeń wolowa, ciastka z dziurką, Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami, Sos beszamelowy , Sałatka grecka, Przepis z smacznie gotuj, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sandacz duszony w koprze włoskim, Sałatka warzywna z żółtym serem, Kasza, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z jagniecina z curry po indyjsku, Gyros z kurczakiem, TAPAS: Grzanki z chleba, Zupa pieczarkowa, Przepis z kurczak z ziemniakami, Przepis z boczek i ser, Przepis z łatwe obiady, Przepis z maso, mieso wolowe, Chińskie pierożki Dim Sum, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z Polędwiczki na patelni, Sałatka Nicejska, Żeberka w kapuście, makaron kurczak, Sernikobrownie z wiśniami, Przepis z makarony dania główne, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z obiad z szynki, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Barszcz biały, Pierogi drożdżowe z kiszoną kapustą i dorszem