Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijane zrazy wołowe

Zawijane zrazy wołowe

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe - składniki:

  • rostbef lub zrazowe mięso wołowe - 700 gramów
  • Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr - 1 sztuka
  • wędzony boczek - 20 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • ogórki kiszone - 200 gramów
  • musztarda sarepska - 50 gramów
  • śmietana - 1 szklanka
  • mąka - 50 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • pieprz - 5 szczypt
  • majeranek - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • tłuszcz - 60 gramów

Zawijane zrazy wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na płaty o grubości ok.1 centymetra. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem. Następnie posmaruj musztardą i posyp majerankiem, czarnym pieprzem oraz odrobiną soli.
  2. Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż na maśle. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  3. Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  4. Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Następnie przełóż do rondla, podlej 1 litrem wody, dodaj Bulionetkę Knorr i przyprawy. Całość duś około 30 minut pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANE ZRAZY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój na płaty o grubości ok.1 centymetra. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem. Następnie posmaruj musztardą i posyp majerankiem, czarnym pieprzem oraz odrobiną soli.

2

Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż na maśle. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

3

Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.

4

Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

5

Następnie przełóż do rondla, podlej 1 litrem wody, dodaj Bulionetkę Knorr i przyprawy. Całość duś około 30 minut pod przykryciem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tłusty czwartek, Przepis z zielona cukinia, pieczenie schabu, Chleb wiejski z cebulką, zupa pieczarkowa z ziemniakami, Krem brokułowy, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Spaghetti , CHINESE PLEASE :)))) - CZYLI KURCZAK, RYŻ I WARZYWKA, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Zupa grzybowa, Ryba w warzywach, Pieczarki nadziewane, Spaghetti Bolognese, Carbonara, pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Naleśniki z farszem serowym , Pstrąg, makaron smietan, Babka majonezowa, Żeberka - VIDEO, Przepis z przyprawa kebab, Greckie kremówki, Przepis z buraczki zasmażane kuchnia polska, Sałatka Gyros, NADZIEWANE MAKARONOWE MUSZELKI, Przepis z sos śmietanowo-pomidorowy, Przepis z krewetki w piwie, sałata lodowa, zeberka z grilla, " Muffinkowe jaja ", Udka, Sałata lodowa z ogórkiem i serem feta , Ananasy z naszej klasy, Potrawka z kurczaka, Przepis z woda z cytryną, mielone mieso, Smakowita zapiekanka z kapustą kwaszoną, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sos genuański II, Curry z bananami owinięte szynką, Zupa z dyni, Szpinak, kurczak po chińsku z warzywami i sosem sojowym, Soczewica z warzywami, sałatki z mięsem, ryby losos, Sos beszamelowy , makarony pomidorowym, Ryba po grecku, Sorbet truskawkowy z truskawkami, placki ziemniaczane z warzywami, Czarny stek, Ratatui a’la Gousto, Krem brokułowy, przystawki z ciasta francuskiego, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, sosy do przekąsek, Lasagne, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Wiosenny filet w zielonym sosie, Schabowe kieszonki z kaszą, Ciasto na pizze, Kurczak