Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijane zrazy wołowe

Zawijane zrazy wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe - składniki:

  • ogórki kiszone - 200 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • śmietana - 1 szklanka

Zawijane zrazy wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  2. Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  3. Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  4. Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  5. Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANE ZRAZY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zawijane zrazy wołowe
    1.Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  • 2
    Zawijane zrazy wołowe
    2.Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  • 3
    Zawijane zrazy wołowe
    3.Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  • 4
    Zawijane zrazy wołowe
    4.Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  • 5
    Zawijane zrazy wołowe
    5.Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Haładziec, sałatka z kukurydzą i jajkiem, Tradycyjny kurczak włoski z ziołami i czarnymi oliwkami, Placki ziemniaczane, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Lodowo-orzechowe ciasteczka migdałowe, Sałatki z kurczakiem, Przepis z kurczak pikantny, salatka z ogorkow, Tłusty czwartek, Blok zebra, kurczak sos sojowy, Sałatki z makaronem, Ciasto na pizze, Przepis z zapiekanka z ugotowanych ziemniaków, Ziołowe risotto z grzybami, pierś z kurczaka kieszonki, Gorące rynki ., Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Lasagne , Krupnik, Pierogi z kapustą i grzybami, ryż z wo, Przepis z zupa z kukurydzy, Sałatka pieczarkowa z gotowanym jajkiem i serem żółtym - VIDEO, Sałatka Gyros, Ośmiorniczki z kurczaka, Ziemniaki, Kebab w kajzerce, kalafior z sosem czosnkowym, Przekąski, Sałatka z brokułami i jajkiem, placki ziemniaczane po niemiecku, makaron z t, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Ryba z grzybami mun, makaron smazony z jajem, Grillowany szaszłyk z brzoskwiniami i lodami waniliowymi, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Przepis z pieczarki z makaronem, sałatka z sałatą rzymską, Przepis z coś dobrego, Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym, Wiśniowy deser z lodami Carte d'Or, jajka z piekarnika, Przepis z świeży boczek na obiad, Serowe pieczywo, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Sałatka grecka, Szafranowe risotto, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Ostry sos pomidorowy, Barszcz, Sałatki, Przepis z sos do kotletow schabowych, Placki po węgiersku, Żurek, Sałatka z dynią w curry, Naleśniki, Sos włoski do spaghetti, Przepis z obiad z wołowiny