Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijane zrazy wołowe

Zawijane zrazy wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe - składniki:

  • ogórki kiszone - 200 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • śmietana - 1 szklanka

Zawijane zrazy wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  2. Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  3. Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  4. Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  5. Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANE ZRAZY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zawijane zrazy wołowe
    1.Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  • 2
    Zawijane zrazy wołowe
    2.Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  • 3
    Zawijane zrazy wołowe
    3.Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  • 4
    Zawijane zrazy wołowe
    4.Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  • 5
    Zawijane zrazy wołowe
    5.Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Kotlet de volaille - VIDEO, jajko z maka, Krokieciki rybne, Delikatny schab, Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni , Sałatki z makaronem, Dyniowa sałatka, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, Przepisy świąteczne, Pasztet, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Krupnik, Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie, sałatki z mięsem, Boczek z dzika pieczony, marynata do kurczaka, Przepis z jogurt na ostro, ziemniaki z czosnkiem, Ziemniaki puree, Gulasz, Zupa mleczna po wrocławsku, Leczo, jajka kurczak, Zapiekanka rodzinna, Przepis z sałata lodowa, sałatka z k, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z kurczak w oliwie, Przepis z biale wino, Przepis z na miodzie, Żurek, Schab w pięciu smakach, Pyzy z mięsem i papryką, Kotlety sojowe po tajsku, Przepis z przepisy zu, Sos Pesto z serem, Warzywa duszone w bulionie z ryżem, Indyk w tajskim sosie curry, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Przepis z smażone warzywa z kurczakiem, Zupa z soczewicy, Gruszki po francusku, Polędwiczki, Pieczeń, Spaghetti z tuńczykiem, skrzydelka z kurczaka, Przepis z sos pesto z makaronem, Zupa brokułowa, Pstrąg, Kanapki z włoską pastą pomidorową , Przepis z po prostu gotuj, Zupa krem, Duszone warzywa, Pierogi z jagodami, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Tartaletki ze szpinaku i sera ricotta, Quesadillas - VIDEO, pieczen ze schabu, Sałatka z porów