Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijane zrazy wołowe

Zawijane zrazy wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe - składniki:

  • cebula - 200 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 sztuk
  • śmietana - 1 szklanka

Zawijane zrazy wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na płaty o grubości ok.1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  2. Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  3. Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  4. Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  5. Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 min. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANE ZRAZY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zawijane zrazy wołowe
    1.Mięso pokrój na płaty o grubości ok.1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  • 2
    Zawijane zrazy wołowe
    2.Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  • 3
    Zawijane zrazy wołowe
    3.Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  • 4
    Zawijane zrazy wołowe
    4.Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  • 5
    Zawijane zrazy wołowe
    5.Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 min. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zupa z marchewek, Losos wedzonym, Mielone, Zapiekanka na gotowym cieście, Zupa pieczarkowa, Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku, Przepis z z jaj, Naleśniki, Przepis z sos kapary, Kebab w kajzerce, Gulasz po polsku - VIDEO, Homar grillowany , Pieczone prosię z kaszą gryczaną, Zupa cebulowa, Makaron sojowy z warzywami, Lasagne, Smaczne bakłażany na sposób grecki, Truskawki z sherry, Żeberka - VIDEO, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Krem brokułowy, obiad cebula, Przepis z paluszki surimi, Cukinia z rokpolem, Zapiekane jabłka z posypką, Ziemniaki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z sos curry do kurczaka, gotowane ziemniaku, Gruszki w sosie karmelowym, Przepis z sałatka z oliwa, Spaghetti, Kluski , Sałatka z porów, ryba w ananasach, Pasztet z łososia, Przepis z obiad z ziemniaków gotowanych, Lasagne, Zupa pomidorowa, mase do deseru, Przekąski, Krupnik, Conchiglie marinare - makaronowe muszle z owocami morza, Leczo - VIDEO , Obiad, kotlety mielone przepisy, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Zupa cebulowa, mieso mielone zapiekane w piekarniku, Sałatka z surmii i ryżem, Przepis z kotlety z piersi indyka, Przepis z kuchnia zimna przepisy, zapiekanka z rybą i brokułami, Zapiekanki, Przepis z salatka rosyjska, Gołąbki bez zawijania, Zupa jarzynowa, Przepis z przepisy z miesa, przyprawa j, Gulasz z domową kiszoną kapustą, Sałatka owocow z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Makaron z serem, Tarta z truskawkami