Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijane zrazy wołowe

Zawijane zrazy wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe - składniki:

  • ogórki kiszone - 200 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • śmietana - 1 szklanka

Zawijane zrazy wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  2. Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  3. Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  4. Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  5. Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANE ZRAZY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zawijane zrazy wołowe
    1.Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  • 2
    Zawijane zrazy wołowe
    2.Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  • 3
    Zawijane zrazy wołowe
    3.Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  • 4
    Zawijane zrazy wołowe
    4.Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  • 5
    Zawijane zrazy wołowe
    5.Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy , Schab, Przepis z knorr sos francuski, knorr ziemniaki, Przepis z makaron z, Pasztet, Sałatki z makaronem, Przepis z Sałatki z paluszkami krabowymi -, Kompot, Przepis z kotlet de V, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pierś z kurczaka pieczona, naleśniki bez mleka -, makaron do, Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii, Chłodnik z ogórków, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zupa z grillowanych warzyw, Ziemniaczana sałatka z curry, Saksońska zupa ziemniaczana, Przepis z mięso mielone wołowe, Sos beszamelowy , Przepis z wołowina pieczona w piekarniku, Wafel kolorowy, Śledzie, obiad z piersia z kurczaka, Dania z makaronem, Korczak Generała Tso, Przepis z makaron duże muszle, Obiad, sos do zapiekanki ziemniaczanej, z pora, Pieczeń z dzika po staropolsku, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Placki ziemniaczane, Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki, ryba pieczona w piekarniku filet, Calzonne z kukurydzą i ananasem, Zupa pieczarkowa, Mięsne krokiety ze szpinakiem, krem do w-z, Kanapki na imprezę z szynką parmeńską i parmezanem, Sałatki, Pizza - przekąski po polsku, Zupa z dyni, Gulasz, Polędwiczka z grzybami, filet ryby, kurczak serem, Grillowany pstrąg po grecku, mielony z warzywami, Bigos domowy, Spaghetti , Powiedzmy, że tortilla ;), Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, Spaghetti z tuńczykiem, Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami, Aromatyczna ryba w ziołach z cytrynową nutą, pieczona karkówka w piekarniku, Tortilla - VIDEO, Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryką i boczkiem, Polędwica z jelenia, Przepis z gotowane ziemniaki