Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijane zrazy wołowe

Zawijane zrazy wołowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zawijane zrazy wołowe - składniki:

  • ogórki kiszone - 200 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • mąka - 50 gramów
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • śmietana - 1 szklanka

Zawijane zrazy wołowe - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  2. Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  3. Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  4. Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  5. Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANE ZRAZY WOŁOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zawijane zrazy wołowe
    1.Mięso pokrój na płaty o grubości około 1 cm. Każdy kawałek rozbij cienko tłuczkiem, posmaruj musztardą i posyp majerankiem.
  • 2
    Zawijane zrazy wołowe
    2.Wędzony boczek i ogórki kiszone pokrój w bardzo cienkie plastry. Cebulę również pokrój w plastry i podsmaż.
  • 3
    Zawijane zrazy wołowe
    3.Na każdy płat mięsa połóż plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
  • 4
    Zawijane zrazy wołowe
    4.Tak przygotowane mięso zwiń, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i zrumień z obu stron.
  • 5
    Zawijane zrazy wołowe
    5.Następnie przełóż do rondla, wlej 700 ml wody, dodaj przyprawy i Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak potrawy. Zagotuj. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak po chińsku z makaronem, Kalmary z groszkiem, Zupa brokułowa, Zupa cebulowa, Rosyjska sałatka jarzynowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Pieczona sola z Pesto, Zapiekanka z ziemniakow, Naleśniki z pasztetem , Słoneczne kanapki z warzywami do szkoły, sos sojowy przepis, sos do gotowanego kurczaka, filet z kurczaka z jajkiem, Przepis z sos do jajka, Gołąbki z ziemniakami , Ogórek, Przepis z makaron z patelni i miesem, Krokieciki rybne, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Placki, Przepis z gulasz z wołowiny, Zimowy pucharek z lodami z piernikową nutą, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Pstrąg, Zapiekane risotto z kiełbasą, kurczak pieczony w naczyniu żaroodpornym, Przepis z cukinia żółta, Przepis z dania z makaronem i kurczakiem, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Ryba, Żeberka, salatka z pomidora, Przystawki z ryżu, Kalafior, Przepis z sałatka z tunczykiem i makaronem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Wstążki z kurczakiem i papryką , sos knorra, Dorsz z sosem z oliwek, Sos chrzanowy, Kebab, Przepis z Posiekana kolendra, Placki ziemniaczane, ciasto francuskie z szynką i serem, Czerwone risotto, rolada w ciescie francuskim, smażenie dorsza, Jajka, Pierogi, Burritos, Parówki z jabłkami, Duszone ziemniaki z marchewką, Świderki w sosie grzybowym z rozmarynem , Stroganoff z kiełbasy, Roladki z polędwicy wieprzowej, Żoliborskie fileciki, Zupa z dyni, Karkówka, Pierogi z kapustą i grzybami, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z z kabanosami, Sałatka gyros warstwowa, Naleśniki chińskie - VIDEO, ciasta desery