Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijany boczek

Zawijany boczek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: Kuba

Zawijany boczek - składniki:

  • olej - 5 łyżek

Zawijany boczek - Sposób przygotowania:

  1. Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!
  2. Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.
  3. Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.
  4. Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.
  5. Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANY BOCZEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!

2

Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.

3

Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.

4

Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.

5

Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KARKÓWKI KNORR

    Przyprawa do karkówki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z bezmięsne sosy, w galarecie, Grillowane szaszłyki z warzyw marynowane w chili, kolendrze i miodzie, Zupa kalafiorowa, Kosmiczne ślimaki, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Zupa krem groszkowo-ziołowa , Zupa pomidorowa, Masa do wafli III, Gdański gulasz cielęcy , Naleśniki, piers z kurczaka na obiad, nalesniki meksykanskie, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Placki ziemniaczane, Przepis z zapiekanka z kurkami, DANIA Z MIESEM I WARZYWAMI, Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach, Zupa cebulowa, Mielone, majonez do sosu, strogonowa, placek po węgiersku z kurczakiem, Zupa ziołowo – warzywna (ogrodem pachnąca), Sałatka z ryby wędzonej , sosy z gotowanych jajek, Pierś z kurczaka, Lekka zupa pomidorowa, Sałatki z makaronem, Galaretkowe witrażyki, Przepis z nowe przepisy z mięsa, marynowanie kurczaka, Golonka, Przepis z salatka z makaronem, Sałatka gyros z kurczaka, Salsa, kurczak w miodzie, Przepis z obiad schab, Kalafior, Ryba po grecku, Przepis z francuskie z serem, Pstrąg, Gorące rynki ., Tortellini z sosem drwala, sos pikantny do kurczaka, Dynia, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Spaghetti z bazylią, Przepis z sałatka z kuskus i z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Udka, Nugettsy, Sałatka z ryżem prościutka, pieczarki cebula, Grecki chleb z oliwkami, deser gruszka, Zapiekanka z pieczarkami, Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym - VIDEO, Sos włoski do spaghetti, Szpinak zapiekany z sardynkami, Włoskie szaszłyczki z meatballami