Dodaj do ksiązki kucharskiej Zawijany boczek

Zawijany boczek

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: Kuba

Zawijany boczek - składniki:

  • olej - 5 łyżek

Zawijany boczek - Sposób przygotowania:

  1. Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!
  2. Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.
  3. Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.
  4. Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.
  5. Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

ZAWIJANY BOCZEK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przepis jest banalnie prosty, a przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!

2

Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski.

3

Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.

4

Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.

5

Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia. Smacznego!

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KARKÓWKI KNORR

    Przyprawa do karkówki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sos z mięsem mielonym, Gulasz śmietanowy , Przepis z sałata lodowa, Tarta z porem i szparagami, Pierogi, Przepis z obiad pieczarki, Pomidorowe krewetki do ryżu, Quesadilla gyrosowa, Wołowina po burgundzku, Zupa z żółtej papryki z bazylią i śmietaną, Risotto, Brokuły, Poszarpańce, Przepis z Pieprz w kulkach, Szparagowe, Kebab, pieczenie schabu, Szynka duszona w sosie maślano - winno - musztardowym, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, kurczak po chińsku z warzywami i sosem sojowym, Sałatka grecka z fetą, Makaron z kurkami , Placki ziemniaczane, Zupa krem z dyni - VIDEO, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kotlety, Łosoś pieczony po śródziemnomorsku z sosem truskawkowym, Kaczka, Placki, jak si, Sałatki z kurczakiem, sałatki z mięsem, Tagine z kurczakiem i warzywami, Zupa szczawiowa, Przepis z ryż z sos, Przepis z zupa pieczarkowa z ziemniakami, Sos kurkowy, Przepis z brokuły z kurczakiem, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z TRAWA CYTRYNOWA, pieczone dzwonka łososia, Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka, Nachosy z indykiem - VIDEO, Szafranowe risotto z kurczakiem, Sos włoski do spaghetti, Pierogi z kapustą i grzybami, Rulony śledziowe z kaparami, Wege spaghetti, Przepis z pieczen ze schabu, Lasagne drobiowa, Bigos, brukselka zapiekana, Ogórek, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z zeberka z grilla, Zupa kalafiorowa, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Wołowina po burgundzku, Przepis z delikat uniwersalny knorr, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z sos orzeszkowym, ziołowy, szpinak z patelni, Kurczak po hiszpańsku z oliwkami