Dodaj do ksiązki kucharskiej Żeberka duszone z kapustą

Żeberka duszone z kapustą

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Żeberka duszone z kapustą - składniki:

  • żeberka wieprzowe - 600 gramów
  • sól
  • kolendra - 4 sztuki
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka

Żeberka duszone z kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.
  2. Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.
  3. Mięso duś na małym ogniu.
  4. Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.
  5. Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻEBERKA DUSZONE Z KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.

2

Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.

3

Mięso duś na małym ogniu.

4

Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.

5

Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: