Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy schabowe duszone w cebulce

Zrazy schabowe duszone w cebulce

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Idealnym dodatkiem do zrazów jest kasza, np. gryczana.

Zrazy schabowe duszone w cebulce - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy schabowe duszone w cebulce - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.
  2. Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.
  3. Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj bulionetkę Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY SCHABOWE DUSZONE W CEBULCE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy schabowe duszone w cebulce
    1.Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.
  • 2
    Zrazy schabowe duszone w cebulce
    2.Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.
  • 3
    Zrazy schabowe duszone w cebulce
    3.Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj bulionetkę Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab, Sałatka Gyros, Zupa brokułowa, Zupa cebulowa, Ryż smażony z warzywami, KURCZAK Z CEBULA, Przepis z tarta z rybą, Gniazda szpinakowe z fetą, kasza z sosem, Przepis z kasza warzywami, Sałatki z makaronem, Burger w teksańskim stylu, Soczewica w sosie curry, Zapiekanka ziemniaczana z curry, Przepis z farsz do krokietów, Kiełbaski norymberskie z kapustą, Kotlety, Ryba, łosoś w cieście francuskim, Zupa pieczarkowa, Przepis z mieso z warzywami, kuchnia rosyjskiej, Przepis z zapiekanka z makaronu z szynka i warzywami, Przepis z żółtego sera, Indyk z majerankiem, Neapolitański sos pomidorowy, Czekolada po meksykańsku z kremówką, Kruche placuszki z rodzynkami, Tajskie paluszki rybne , Przepis z zupa z raka, Nadziewany pstrąg, Leczo z cukinii, Zapiekanka makaronowa, Sałatka buraczana, Udka, Bigos, Salsa, Krewetkowe szaszłyki , Pasztet, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Przepis z kurczak po chińsku z makaronem, Zapiekanka po rzymsku, Zupa z dyni, w sosie czosnkowym, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Przepis z mięso wieprzowe papryka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, sos pomidorowy do gołąbków z przecieru, Żurek, Przepis z ryz z warzywami, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , sos serowy z żółtego sera, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Przepis z marynaty boczek surowy, Ciasto na pizze, Wielkanocne ciasteczka ., Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Przepis z sałatka z rukoli, Risotto, Przepis z sos słodki do kurczaka, Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami, Raita z kabaczkiem, Kalafior, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem