Dodaj do ksiązki kucharskiej Zrazy schabowe duszone w cebulce

Zrazy schabowe duszone w cebulce

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Idealnym dodatkiem do zrazów jest kasza, np. gryczana.

Zrazy schabowe duszone w cebulce - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Zrazy schabowe duszone w cebulce - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.
  2. Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.
  3. Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj bulionetkę Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ZRAZY SCHABOWE DUSZONE W CEBULCE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zrazy schabowe duszone w cebulce
    1.Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.
  • 2
    Zrazy schabowe duszone w cebulce
    2.Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.
  • 3
    Zrazy schabowe duszone w cebulce
    3.Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj bulionetkę Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Ptysie z masą szynkową, Krupnik, Kurczak w papadum, obiad dla, Spaghetti z tuńczykiem, zupa mu, Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz", Przepis z sos do rt, Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym, Kutia, Brukselka w sosie, Przepis z tortilla po meksykańsku, Przepis z baklazan faszerowany, gołąbki smażone, Przepis z kostki bazylia, Gulasz cielęcy, Papryka, Potrawy wielkanocne, Quesadillas - VIDEO, Curry z cukinią i fasolką szparagową, Kanapki na imprezę z salami, Makaron, Kanapka z kurczakiem, żółtym serem i pieczarkami, Kulki serowe, Sałatka z tuńczykiem, Bigos ze słodkiej kapusty, kruszonka owocowa, Sałatka kebab - VIDEO, Pierogi z mięsem, Gołąbki, Przepis z sos słodko kwaśny z makaronem, Surówka z pora, Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską, mieso w makaronie, Przepis z mieso z warzywami, Zapiekanka z ryżem i piersią z kurczaka, Zapiekanka z ziemniakow, Racuchy na oliwie, Pomidorowy sos do pizzy, Fondue winne, Przepis z sosy z bulionu, sałata z łososiem, Chińskie pierożki Dim Sum, Placek po zbójnicku wersja 1, Pierogi, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Sałatka z bakłażanów - Caponatina, Przepis z ogórki z papryka, Przepis z ze sliwkami, Przepis z ciasto j, Sałatki z kurczakiem, Przepis z kurczak z ryżem i warzywami a la risotto, Przepis z co do kotletów mielonych, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z np mięso z kurczaka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przekąski, Dressing cytrynowo-rozmarynowy z octem balsamicznym, papryka kurczak, Tłusty czwartek, Sos beszamelowy , Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną